spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Invenția unui român poate opri criza energiei. „Costă mai puțin și e accesibilă oriunde”

- Advertisement -

Un cercetător român din Cambridge este la un pas să revoluționeze tehnologia combustibililor solari. Virgil Andrei explică în ce constă proiectul frunzelor artificiale care dau energie din lumină și apă.

Românul Virgil Andrei este cercetător la prestigioasa Universitate Cambridge din Marea Britanie și face parte dintr-o echipă de oameni de știință care încearcă să găsească noi tehnologii de producere a energiei nepoluante, iar pentru asta utilizează cu precădere lumina și apa.

Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul“, dr. Virgil Andrei vorbește despre frunzele artificiale care generează energie nepoluantă din lumină și apă și explică principiile care stau la baza acestei invenții, care ar putea să revoluționeze tehnologia obținerii de combustibili nepoluanți. De altfel, ultima lor invenție e descrisă pe larg, în termeni elogioși, în revista de știință „Nature“, iar Virgil Andrei și colegii săi sunt citați.

Primele rezultate, promițătoare

Proiectul a fost demarat în urmă cu mai mulți ani, iar echipa culege acum primele roade. Invenția lor ar putea produce, în viitor, combustibil nepoluant, în cantități industriale, utilizat în cele mai variate domenii.

„Eu am început să dezvolt aceste frunze artificiale în urmă cu șase ani. În acel punct, aceste panouri nu puteau fi fabricate decât la o scară redusă și nu produceau decât hidrogen și oxigen din apă. De-a lungul timpului, noi am reușit să fabricăm reactoare solare mai mari folosind tehnologia de printare 3D, precum și frunze artificiale care puteau să producă gaz de sinteză din dioxidul de carbon și apă. Acest gaz de sinteză este un intermediar important în sinteza industrială a combustibililor lichizi, care pot fi folosiți în motoarele actuale“, explică Andrei…https://adevarul.ro/stil-de-viata/tehnologie/inventia-unui-roman-poate-opri-criza-energiei-2203749.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.