spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

INVESTIGAȚIE VRN | Cum nu a devenit un primar vasluian CAVALER DE MALTA!

- Advertisement -
DON QUIJOTE DE ȘULETEA… Primarul Ciprian Tamaș era mândru că a pătruns în lumea elitelor și a devenit Cavaler de Malta!

LUMEA CAVALERILOR… În luna august a anului trecut, la Primăria Șuletea a avut loc o așa-zisă ceremonie de investire a primarului Ciprian Tamaș în gradul de cavaler al ordinului Suveran de Malta. Ceremonia a fost prezidată de un cetățean maltez, „cavaler al ordinului și membru în guvernul maltez”, pe nume Albert Falzon. Informațiile dintre ghilimele, precum și alte amănunte ale acestui „ceremonial de rang înalt”, au fost publicate pe un site obscur, deținut de un fost ziarist din județul Vaslui. Ulterior, materialul a fost șters din mediul online. Contactat telefonic, primarul Tamaș a confirmat accederea sa în lumea cavalerilor maltezi, doar că a nuanțat: la Șuletea a fost doar o „preceremonie”. Cea oficială va avea loc în această vară în Malta! Până atunci, am avut curiozitatea să contactăm ambasada ordinului maltez și am primit un răspuns foarte clar: „Nu îi cunoaștem pe Ciprian Tamaș și Albert Falzon. Nu sunt membri ai Ordinului de Malta și nu au avut niciodată vreo funcție în instituția noastră”!

August 2022: ceremonial select la Primăria Șuletea

August 2022 – Sediul Primăriei Șuletea – Albert Falzon,alături de soția Irina și de reprezentantul Ambasadei Indiei în Malta, serviciul imigrări

Conform unui material apărut pe un site de știri îndoielnice din Vaslui, primarul Ciprian Tamaș a devenit primul vasluian din istorie care a primit onoarea de a intra în Ordinul Cavalerilor de Malta! În articol s-au publicat și câteva poze impresionante, pentru ca cititorii să poată simți din plin… fiorii acelui eveniment de “rang înalt”, desfășurat la Primăria Șuletea.

Articolul relata vasluienilor, printr-o povestioară scurtă, cum primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș, în urma unui “ceremonial de rang înalt”,,, devenise Cavaler de Malta, astfel : “Tamaș devine primul cetățean al județului Vaslui investit cu acest important rang în Malta. O titulatură care obligă la implicare în serviciul public, mai ales că planurile edilului sunt de a ajuta România în completarea necesarului de forță de muncă…”

De asemenea, cititorii erau informați despre prezența lui Albert Falzon, Cavaler de Malta, importantă personalitate a statului maltez, la ceremonia de investire… ce avusese loc la sediul Primăriei din Șuletea: “Ceremonialul a avut loc în urmă cu câteva zile la Primăria din Șuletea, acolo unde a fost prezent și Albert Falzon, cavaler de Malta, membru în Guvernul acestui stat, o importantă personalitate a acestui stat insular. La ceremonial a participat și soția dlui Falzon, Irina, cât și un reprezentant al Ambasadei Indiei în Malta,de la serviciul imigrări.”

Primarul Tamaș încă este convins că va deveni cavaler de Malta

La aproape un an de la acest eveniment atât de important, l-am contactat pe primarul Ciprian Tamaș. Acesta a confirmat toate detaliile legate de investirea sa, dar a menționat că o altă ceremonie va avea loc în Malta și atunci va deveni „cavaler adevărat”. „Într-un moment în care am ajutat mai mulți oameni din Ucraina, care tranzitau România, să ajungă în diverse colțuri ale lumii, am cunoscut-o pe Irina, soția lui Albert Falzon. Și ei au oferit ajutor câtorva femei din Ucraina (vreo opt) care sunt bine, s-au integrat și lucrează în Malta, iar ulterior și-au chemat și rudele acolo. Am ținut o legătură strânsă cu Albert Falzon și soția lui, Irina, care au acceptat invitația de a participa la zilele comunei, anul trecut, în vară. În felul acesta, am onorat propunerea lui Albert Falzon de a deveni cavaler de Malta. De fapt, a fost un „pre-ceremonial”, urmând ca în următoarele luni, să merg în Malta, când va avea loc ceremonia oficială de primire.” ne-a declarat primarul Tamaș, viitor cavaler de Malta.

Cine sunt cavalerii maltezi

Recunoscut ca o entitate juridică suverană cu propriile pașapoarte diplomatice, Ordinul Suveran de Malta nu este doar un ordin religios laic al Bisericii Romano-Catolice, ci și un subiect de drept internațional care exercită funcții de suveranitate. Ca atare, este recunoscut de peste o sută de țări – printre care și România, și de Uniunea Europeană, cu care întreține relații diplomatice, și are misiuni permanente de observator la Organizația Națiunilor Unite (ONU) și la principalele sale agenții. Nu are ramuri sau filiale ereditare, ecumenice, reformate sau ortodoxe. De asemenea, nu are nicăieri filiale federale sau autonome.

De ce sunt șanse zero ca primarul Tamaș să devină cavaler de Malta

Din păcate pentru primarul vasluian, visele de înnobilare s-ar putea să rămână doar vise. Și asta, deoarece am contactat Ambasada Ordinului Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos și de Malta în România și am primit următorul răspuns oficial:

“Către toți cei interesați:

Nu îi cunoaștem pe Ciprian Tamaș și Albert Falzon. Nu sunt membri ai Ordinului de Malta și nu au avut niciodată vreo funcție în instituția noastră. Nu au nicio legătură cu Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos și de Malta, cunoscut și sub numele de Ordinul Suveran de Malta, Ordinul de Malta sau Cavalerii de Malta. Nu sunt autorizați să utilizeze numele și emblemele noastre, care sunt înregistrate legal ca mărci de servicii sau mărci comerciale în multe țări, inclusiv în Uniunea Europeană, SUA și Federația Rusă”. Între timp, articolul cu pricina a dat bir cu fugiții din spațiul virtual, dispărând chiar și din memoria “cache” a motorului de căutare Google.

Cine este Albert Falzon, cavalerul care l-a înnobilat pe Ciprian Tamaș?

August 2022 – Sediul Primăriei Șuletea – Primarul Comunei Șuletea – Ciprian Tamaș și cetățeanul maltez – Albert Falzon

Albert Falzon este un cetățean maltez căsătorit cu o româncă. În profilul său de pe facebook, acesta declară că „nu a fost niciodată născut, ci a fost creat”! În plus, folosește două titulaturi pompoase, aparent importante: member la International Police Organization IPO HQ și Commander in chief la Europolice Fédération. Ambele titulaturi conțin cuvântul „police” și induc ideea că avem de-a face cu un demnitar important. În fapt, ambele organizații sunt doar ONG-uri care nu au nicio legătură cu Poliția sau alt organism internațional oficial cu atribuții în domeniul securității. Interesant este că, potrivit uniformei afișate și a unor informații dispersate online, Albert Falzon este, totuși, cavaler. Nu cavaler de Malta, ci cavaler al unui alt ordin mai puțin important, un ordin înregistrat în Spania. Ar fi cel puțin o consolare pentru primarul dornic de înnobilare. Doar că pentru asta ar trebui să renunțe la ortodoxism pentru că e vorba, în toate cazurile, de ordine religioase catolice. Și chiar dacă ar face acest pas, există o procedură foarte complexă de primire care vizează multiple aprobări de la diferite comisii ale ordinului. În niciun caz nu vine un membru al ordinului și te unge cavaler la primărie!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

 1. Ma intreb cati bani a platit, din ciordeli din bugetul comunei, pentru innobilare 🙂 🙂 Si pe cati alti prosti din politica vasluiana i-o fi imbarligat, el insusi, sa-i unga „cavaleri”. Parca il si aud spunandu-i lui Buzatu: „Hai bre, ca nu costa decat 300.000 de Euro. E un mizilic, la banii matale…” 🙂
  Mama prostilor n-a murit, e mai fertila ca niciodata 🙂

  • Întreabă l pe Nixon, întrebați prin orașe, fie Vaslui, fie Bârlad despre el și vedeți cam ce zice lumea… Și s neamuri, unii…

 2. La cat e de prost primaru’ asta de la Suletea, nu ma mira faptul ca el inca mai crede!
  Pai ce isi zice el, ca titulatura asta o pot obtine toti incultii, impertinentii si golanii? Crede ca ii prosteste pe aia cum prosteste babele de la el de la Rascani?

 3. Învățământul romanesc cu facultăți si studii înalte = conspiraționiști, antivacciniști si idioți
  La nivel de baltă să fi cunoscut o limbă străină si își dădea seama de înșelătorie

  • Profesorii pot sa încerce sa te învețe carte. Dar dacă tu nu vrei…

   Si ce treaba are asta cu anti-vaccinismul? Se vede clar, de ceva timp, ca cei anti-vaccin sunt cei mai inteligenți dintre toți. Nu mor subit, nu fac hemoragii interne masive, nu le crapă plămânii. Eu îmi beau cafeaua si imi fumez trabucul (sau tigarile) pe terasă, în fiecare dimineață, vara sau iarna, de mulți ani. Îmi place sa privesc forfota dimineții. Niciodată în viata n-am auzit atâția oameni tusind de-si scuipa plămânii din ei, dimineata, când pleacă la munca. O fi vreo legătură? 🤔 Personal, nu m-am vaccinat, dar nici nu incurajez pe cineva s-o facă sau nu. Fiecare, atat cat il duce capul…

   • Dupa criteriile tale individul asta e in categoria cei mai inteligenți din toți :)) e hilar sa mai spun altceva
    La profesori daca e obligatoriu sa fie plătiți e obligatoriu si sa învețe
    salariile nu se dau „pe încercate” ci pe rezultat, nu exista copil prost, doar needucat.

    • Cum spuneam: daca tu nu vrei (n-ai vrut, in tinerete) sa inveti carte… Asta e rezultatul! 😀 Se vede din vocabularul foarte limitat, lipsa semnelor de punctuatie, inceperea propozitiei cu litera mica, idei putine, eronate, dar fixe.
     Pacat de profesorii pe care i-ai avut. Putea sa-ti fie si Einstein profesor, ca rezultatul era acelasi 🙂 .

     • Alex zis virgula, încă scriu bine fata de un profesor, am văzut comentariile
      Nicăieri nu exista salarii pe încercate, pe încercate (de proba) ești angajat o luna, maxim doua, hai un an sa admitem la profesori.
      Daca atât de tenace ai încercat un an întreg 😛 si tot nu ti-a ieșit nimic, pleacă, ai depășit termenul de încercări, nu ești bun.
      Si nu e o problema ca nu ești bun, rămânând scoți needucați pe banda mai departe, nu doar ca nu educi, produci pagube rămânând

     • Cat despre profesori si Einstein , la liceul de chimie ca profesor de fizica am avut-o pe doamna Mera
      A scos elevi foarte buni dintre cei mai delăsători elevi, se mirau ceilalți profesori cum de pana si cei de la seral aveau note mai mari decât cei de la zi, care erau note pe bune, nu punea niciodată din burta sau simpatie
      Cei mai nepăsători elevi aveau la scurt timp un interes deosebit sa facă ora de fizica, toți au luat bacul la ea, inclusiv cei cărora înainte de ea nu le dădeai nici o șansă si aveai impresia ca sunt prosti cronici, nu, nu erau, n-a avut cine sa le predea materia pe înțelesul lor

  • Wey tizule, ce treaba are Bârladul cu cavalerii ospitalieri? Și de ce ar trebui sa se scrie în jornalul aista doar despre Bârlad? S-a saturat lumea de „Cacaina cea puturoasa și limpede ca smoala” (asta, pentru cei ce l-au citit pe Creanga), ori de povesti de groaza cu mașini rupte în gropi. Mie îmi placeau, pe vremuri, doar articolele despre o bruneta simpatica, cu tzatze faine, din Consiliul Local, ajunsa acolo prin vocea și talentul ei. Buna gagica! Da’ i s-or fi pleoștit echipamentele, ca nu mai scrie nimeni despre ea. In rest, apa de ploaie… Bârladul nici nu ar mai trebui menționat undeva. E un fel de cătun cu căruțe și câțiva multi-milionari-molii-de-asfalt, care au halit asfaltul, ca sa-si ia elicopter 😉. Ca deocamdata, prin aer nu sunt gropi. Se vede pe unde au trecut ăștia, ca au găurit drumul. Din păcate, au trecut cam peste tot 🤬.

 4. De ce sunt șanse zero ca primarul Tamaș să devină cavaler de Malta? Pentru ca este un prost, un ingamfat, un agramat, un pupincurist si lista poate continua.

  • Pai exact asta se cere, in zilele noastre, de la cei cu funcții de conducere 😁. Ia trece-ti tu asta in CV la rubrica „aptitudini” și ai sa vezi ca vei fi angajat oriunde 😂. Iar dacă mai si ‘taci intelept” (ca n-ai ce sa spui, în realitate), și „nu ai ochelarii la tine” când trebuie sa citești ceva, riști chiar sa ajungi presedinte de țară, ori șef pe la NATO, UE sau Banca Mondiala 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.