1.6 C
Vaslui
01-dec.-2022

Investiţie de milioane de euro sub apă din cauza unui canal înfundat

- Advertisement -

*Showroom-ul Auto Aiss al omului de afaceri Stan Sima a fost inundat în urma ploilor din ultimele zile * autorităţile l-au neglijat în ultimii ani pe investitorul focşănean, după ce mai mulţi oameni cu stare au fost împroprietăriţi peste un canal de scurgere a apelor pluviale

Reprezentanţa Auto Aiss din Focşani, situată la ieşirea din Focşani, este sub apă de două zile. Precipitaţiile căzute au creat şi pagube investitorului focşănen Stan Sima. Apa a intrat şi în showroom, dar şi în service-ul auto unde cateva utilaje s-au defectat. Reprezentanţii firmei s-au luptat cu apa zile în şir şi tot nu au reuşit să o stăvilească. După ce au văzut showroom-ul inundat, reprezentanţii firmei au sunat la 112 şi au cerut sprijinul pompierilor. Între timp s-a adus un utilaj cu care s-a reuşit realizarea unui şanţ de scurgere al apei în lateral. Situaţia se tot repetă atunci cand plouă mai puternic. Şi asta din cauza unor împroprietăriri cu „cantec”. Mai exact, canalul care trebuia să preia toată această apă pluvială a fost astupat şi transformat în teren numai bun de construit. Cum s-a putut face asta? Este o întrebare la care atat investitorul cat şi Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare(ANIF) caută un răspuns. De cinci ani!

Proprietari peste canal

Actuala conducere a ANIF declară că s-au întocmit hartii peste hartii despre această situaţie care au rămas fără răspuns. Cei care deţin terenurile din vecinătatea reprezentanţei auto şi care au fost împroprietăriţi şi cu canalul de preluare a precipitaţiilor sunt nume sonore din Focşani. Pe acolo îşi are proprietatea un fost procuror, dar şi un alt investitor care şi-a ridicat o benzinărie peste acest canal astupat. În acte, cei cu benzinăria ar fi obţinut o deviere a acestuia. „Problema trenează de cel puţin cinci ani. Împreună cu dl Sima am făcut nenumărate demersuri atat către autorităţile locale cat şi către Instituţia Prefectului, prin care s-au desemnat nenumărate comisii care au venit şi au constatat, fără să dea nicio soluţie corespunzătoare. Problema majoră este că zona de descărcare a canalului, 410 metri liniari, a fost dată în posesia unor anumiţi cetăţeni, inclusiv cu suprafaţa de desecare a canalului, fapt ce contravine legislaţiei. Ulterior cetăţenii care au fost împroprietăriţi şi cu suprafaţa de canal au făcut intabulări, şi-au întocmit cărţi funciare şi n-au permis accesul pentru nici un fel de lucrare. Mai mult, au astupat pe romaneşte secţiunea canalului împiedicand scurgerea apei”, ne-a spus Ionel Partene, directorul sucursalei ANIF.

„M-am luptat cu apa, dar acum m-a depăşit şi sunt chiar fără putinţă”

Omul de afaceri Stan Sima este unul din investitorii importanţi din Vrancea. În firmele acestuia lucrează 200 de oameni. Supărarea cea mai mare a omului de afaceri este că nu a primit sprijin de la autorităţi în cei cinci ani de cînd se confruntă cu această problemă. Dacă în alte ţări investitorii primesc tot suportul din partea autorităţilor pentru a se dezovolta şi a crea noi locuri de muncă, aici sunt lăsaţi să se lupte singuri cu birocraţia. „Problema asta este din 2007 de cand a început investiţia. Ceilalţi vecini au înfundat canalul. Ne-am adresat autorităţilor la timpul respectiv, au spus că fac, că dreg. Eu mi-am făcut treaba cat am putut, nu am primit niciun sprijin de la autorităţi. Sunt cinci ani de atunci, totdeauna m-am luptat cu apa, acum m-a depăşit şi sunt chiar fără putinţă. Investiţia asta m-a costat milioane de euro şi mi-a adus pagube”, a spus dezamăgit omul de afaceri Stan Sima.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.