spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Ioan Vezeteu, primarul interimar din Pogana, dublă stare de incompatibilitate! (FOTO)

- Advertisement -

CIUDAT… Agenția Națională de Integritate (A.N.I.) îl acuză pe primarul interimar al comunei Poana, Ioan Vezeteu, de dublă incompatibilitate! Prima – în perioada 28 august – 28 septembrie 2020 A.N.I spune că Ioan Vezeteu a participat la alegerile locale în calitate de candidat pentru funcția de consilier local, fără a-și suspenda raportul de serviciu din funcția publică deținută în cadrul Primăriei Comunei Voinești. A doua oară, incompatibilitatea a fost constatată în perioada 29 septembrie – 01 decembrie 2020, întrucât, după ce a fost ales în funcția de consilier local, când a continuat să exercite funcția publică deținută în cadrul Primăriei comunei Voinești timp de încă 64 zile. Ioan Vezeteu însă neagă vehement cele constatate de A.N.I., menționând că el s-a suspendat conform legii, în campania electorală, dar se pare că la a doua abatere constată de A.N.I, acesta s-a suspendat din funcția de consilier local pe 2 decembrie.

Potrivit unui comunicat al A.N.I., șapte aleși ocali din România, sunt în stare de incompatibilitate. Printre ei este și Vezeteu Ioan, actualul primar interimar al comunei Pogana.

 „Vezeteu Ioan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august – 28 septembrie 2020 întrucât a participat la alegerile locale din 2020 în calitate de candidat pentru funcția de consilier local, fără a-și suspenda raportul de serviciu din funcția publică deținută în cadrul Primăriei Comunei Voinești, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor. Totodată, Vezeteu Ioan s-a aflat în incompatibilitate și în perioada 29 septembrie – 01 decembrie 2020, întrucât, după ce a fost ales în funcția de consilier local, a continuat să exercite funcția publică deținută în cadrul Primăriei comunei Voinești timp de încă 64 zile, deși raportul său de serviciu era suspendat de drept. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile Legii care prevede că raportul de serviciu al funcţionarului public se suspendă: a) pe durata campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor, dacă nu este ales; b) până la încetarea funcţiei eligibile sau a funcţiei de demnitate publică, în cazul în care funcţionarul public a fost ales sau numit”, se precizează în comunicatul A.N.I.

Pirmarul din Pogana, Ioan Vezeteu neagă vehement

Contactat telefonic, primarul Ioan Vezeteu a precizat că el a trimis la A.N.I. toate documentele necesare prin care dovedește că el s-a suspendat din funcția administrativă, în primul caz de incompatibilitate, pe perioada campaniei electorale, în septembrie 2020. Dar, în cea de a doua acuzație, de a continua timp de 64 de zile să dețină funcția publică, acesta a afirmat că s-a suspendat din data de 2 decembrie, iar A.N.I. spune că „Vezeteu Ioan s-a aflat în incompatibilitate și în perioada 29 septembrie – 01 decembrie 2020, întrucât, după ce a fost ales în funcția de consilier local, a continuat să exercite funcția publică deținută în cadrul Primăriei comunei Voinești timp de încă 64 zile, deși raportul său de serviciu era suspendat de drept”, scrie A.N.I. în comunicat. Dar, în același timp, tot A.N.I, precizează că trei dintre cei 4 aleși locali evaluați, nu au depus la dosarul de evaluare, pentru a se apăra.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Vezeteu Ioan nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, scrie A.N.I.

Primarul Vezeteu nu este la prima acuzație!

Ioan Vezeteu nu este pentru prima dată în atenția A.N.I. În anul 2013, în timp ce era primar al comunei Pogana, a fost condamnat de Curtea de Apel Iași la 3 luni închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese în formă continuă. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, edilul a propus pe ordinea de zi a unei sedinte de Consiliu Local din anul 2011 un proiect de hotărâre privind vânzarea unui teren ce apartinea domeniului privat al comunei, în suprafată de 26.000 de metri pătrati, intravilan. El a fost cel care a întocmit notele de fundamentare a Hotărârilor cu numărul 40 din 28.10.2011 si 49 din 22.12.2011. Primarul mai a fost acuzat si de faptul că a propus vânzarea terenului respectiv fără licitatie publică, stabilind apriori cumpărătorul, nimeni altul decât V. B., un cumnat de-al său. Ulterior, Vezeteu a semnat si contractul de vânzare-cumpărare în calitate de reprezentant al Primăriei Pogana.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.