spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Iohannis: Aderarea României la Schengen cât mai curând va transmite un semnal puternic cu privire la unitatea europeană

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a participat, vineri la reuniunea informală a Consiliului European, desfășurată la Granada, Spania.

Cu această ocazie, Cu această ocazie, șefii de stat și de guvern ai statelor membre UE au lansat procesul de reflecție cu privire la conținutul viitoarei Agende Strategice a Uniunii Europene. În acest cadru, a fost abordată și chestiunea extinderii Uniunii și a pregătirii sale pentru primirea de noi membri. De asemenea, în perspectiva noii Agende Strategice, obiectivul discuției a fost modul în care viziunea din Declarația de la Versailles din 11 martie 2022, de reducere a dependențelor strategice ale Uniunii, a fost pusă în practică, precum și de a lansa dezbaterea asupra acțiunilor prioritare care să fie avute în vedere în perioada următoare. Totodată, au mai fost abordate și temele majore precum apărarea, migrația, reziliența, competitivitatea, angajamentul global al Uniunii și sprijinul pentru Ucraina, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iohannis-aderarea-romaniei-la-schengen-cat-mai-curand-va-transmite-un-semnal-puternic-cu-privire-la-unitatea-europeana-2532819

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.