spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Iohannis cere noi recruți pentru Armată. Exerciţiu de mobilizare în Brăila şi Galaţi: rezerviştii au fost chemaţi la unităţile militare

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis cere noi recruți în Armată, în timp ce este în discuție un proiect de lege privind stagiul militar voluntar, care urmează să ajungă în Parlament pentru dezbateri în regim de urgență.

Șeful statului a declarat miercuri că România trebuie să intensifice eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria naţională de apărare şi pentru a moderniza infrastructura de transport. „Apărarea cetăţenilor noştri este una dintre obligaţiile fundamentale ale statului român. Nu poate fi însă garantată siguranţa oamenilor, în lipsa unei armate dotate cu tehnologie modernă. Începând cu anul 2023, România a crescut de la 2% la 2,5% alocarea din PIB pentru Apărare, adică pentru înzestrarea Armatei României, pentru motivarea, instruirea şi perfecţionarea militarilor noştri şi pentru a creşte nivelul de interoperabilitate cu forţele aliate.

În paralel, trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria naţională de apărare şi pentru a moderniza infrastructura de transport”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului „ROMÂNIA – NATO, 20 de ani”, desfăşurat la Palatul Cercului Militar Naţional.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/klaus-iohannis-cere-noi-recruti-pentru-armata-2753633

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.