10.3 C
Vaslui
02-apr.-2023

Iohannis: Mă bucur că eforturile României de a considera gazul şi energia nucleară parte a decarbonizării s-au reflectat în decizia PE

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază rezultatele pozitive din Parlamentul European privind acceptarea energiei nucleare şi a gazului în tranziţia către o economie verde.

„Salutăm rezultatele pozitive de astăzi din Parlamentul European privind Taxonomia. Mă bucur că eforturile constante ale României de a lua în considerare gazele şi energia nucleară ca parte a decarbonizării progresive s-au reflectat în decizia finală a PE”, a scris Iohannis, miercuri, pe Twitter.

Parlamentul European a votat miercuri etichetarea ca durabilă a energiei din surse gaziere şi nucleare Propunerea are rolul de a dirija investiţiile private în sensul atingerii obiectivului Uniunii Europene pentru anul 2050 – emisie „netă zero” de gaze cu efect de seră.

Parlamentul European nu s-a opus Actului Delegat de Taxonomie al Comisiei Europene, care prevede că gazul natural și centralele nucleare să fie clasificate drept energie verde. Proiectele de investiții în aceste domenii vori putea astfel să fie finanțate din fonduri europene…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iohannis-ma-bucur-ca-eforturile-romaniei-de-a-considera-gazul-si-energia-nucleara-parte-a-decarbonizarii-s-au-reflectat-in-decizia-pe-2001773

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.