spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
30-mai-2024

Ionel, pericolul public, a stârnit revoltă în sat după ce a spulberat stația de autobuz cu o mașină furată!

- Advertisement -
REVOLTĂTOR… După ce a spulberat cu o mașină furată stația de autobuz, Ionel a fost dus la spital pentru recoltare de probe, dar a revenit repede în sat și s-a dus țintă la bar, unde, la o bere, povestea cu entuziasm isprava sa și cum s-a plimbat cu autospeciala Poliției

SUPĂRARE… Localnicii din Oțetoaia au rămas uimiți când l-au văzut pe Ionel Matei, bărbatul de 52 de ani, care duminică seara, tocmai ce spulberase stația de autobuz din sat cu o mașină furată, stând la bar cu berea în mână și povestind cu satisfacție isprava sa de peste zi! Polițiștii l-au dus la Huși cu cătușe, dar l-au eliberat rapid, după ce i s-au recoltat probe biologice la spital. „Era cât pe ce să facă trei victime, căci în stație erau două femei și un copil, rămași teferi ca prin urechile acului”, spun sătenii, care ar fi vrut ca bărbatul să fie dus la Psihiatrie, după o asemenea faptă. Ionel însă a revenit repede în sat și s-a dus țintă la bar, unde, la o bere, povestea cui voia să îl asculte cum a furat el mașina găsită cu cheile în contact și cum s-a plimbat în acea după-amiază cu autospeciala Poliției.

Ionel Matei a ajuns de pomină în Oțetoaia! Considerat de săteni drept „un nebun”, așa cum și el însuși se laudă, Ionel face tot ceea ce îl taie capul și nu se sperie deloc de răspundere în fața legii. „Eu sunt nebun și nu are nimeni ce îmi face, că sunt cu capul”, spune, amuzat, bărbatul. Duminică a luat mașina din fața porții unui consătean și, fără să conștientizeze că poate da peste trecători, întrucât habar nu are să conducă, a pornit la drum, izbindu-se violent de stația de autobuz. Două femei și un copil au reușit să se ferească în ultima secundă, susțin martorii, evitându-se astfel o tragedie. Când au sosit la fața locului pompierii, care au curățat zona, întrucât combustibilul din mașina avariată s-a scurs pe carosabil, l-au găsit pe bărbat cu o țigară aprinsă chiar acolo, complet nepăsător că poate provoca un incendiu, pe lângă tot ceea ce comisese deja. Pe unul dintre angajații ISU l-a făcut „nebun”, vorbindu-i necuviincios, la fel și polițiștilor. A refuzat să sufle în alcooltest, dându-se în spectacol, bucuros că e în centrul atenției unui număr mare de localnici, veniți la fața locului. Agenții l-au dus în cătușe la spital, pentru probele de sânge, dar nu l-au putut reține., așa că Ionel a ajuns pe seară înapoi în Oțetoaia, unde s-a dus direct la bar. Cu o bere în mână, acesta povestea toată isprava acelei zile, spre hazul tovarășilor de pahar.

Un localnic din Oțetoaia l-a dat pe Ionel pe mâna… prefectului!

REACȚII… „Oamenii sunt revoltați, văzând că acest om e din nou în sat, putând să facă alte prostii. El spune singur că e „cu capul” și nu are nimeni ce îi face, dar oare chiar așa să fie? O mulțime de mesaje sunt de la persoane indignate că l-au văzut prin sat la doar câteva ore după ce a făcut accidentul. Cu toții se întreabă dacă chiar așa, unii pot face ce vor și să nu pățească nimic, sfidând legea. Văzând toate reacțiile oamenilor, eu m-am adresat ieri și domnului prefect, ca să întreb ce e de făcut într-un asemenea caz. Oamenii cu probleme psihice au nevoie de tratament, de spital, că, lăsați așa, uite ce fac! El acum, bucuros că e în centrul atenției, poate mai face ceva. Măcar o săptămână trebuia lăsat la spitalul de Psihiatrie și tratat de medici. Chiar trebuie să omoare pe cineva, ca să se ia măsuri? Eu o să ridic problema și la Consiliul Local, ca să vedem cum trebuie procedat”, a spus Ștefan Boțu, consilier local din Oțetoaia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Va faceti singuri dreptate , guvernul este controlat de mafia antiromaneasca din tribul lui Sauș Bruckner (Silviu Brucan) care au ocupat militar Romania la 23 august 1944 , mafia evreieasca care vrea distrugerea natiei romanesti. De aia criminalii sunt protejati si coruptia este incurajata , ei sunt coruptia , ei ne vor distrusi.
    Asa ca nu mai sperati la guvern , guvernul este inamicul tau , te vrea mort prin injectare , saracit si needucat.

  2. RUȘINE, IPJ VASLUI!!! În cazul acesta polițiștii sunt de vină. Mama cu copilul care s-a salvat în ultima clipă din fața mașinii condusă de individ trebuia audiată de polițiști exact cu privire la acest lucru, insistat pe acest fapt, astfel ca încadrarea juridică să fie pentru tentativă de omor, pe lângă furt în scop de folosință și distrugere, iar procurorul de caz, dacă individul are un istoric medical pe psihiatrie să solicite în instanță obligarea la tratament medical și internarea nevoluntară până la însănătoșire sau ameliorarea stării de sănătate.
    Problema este că nici polițiștii nu au habar de practica judiciară, fac cercetări/ audieri și încadrări juridice aiurea, astfel că asemenea indivizi ajung în aceeași zi înapoi de unde au fost luați iar încrederea în justiție se erodează tocmai din cauza polițiștilor care habar nu au să își facă datoria așa cum trebuie.
    Dacă mai există vreun polițist cu cap pe acolo…se poate schimba încadrarea juridică și procedat cum am scris mai sus. Individul reprezintă un real pericol pentru societate, atât prin fapta comisă, prin atitudinea ulterioară, neconștientizând gravitatea faptelor sale, dacă a ajuns să se laude cu faptele lui reprobabile, iar lăsarea lui în libertate este riscantă atât pentru cetățeni, cât și pentru el.
    – Rusu Jenică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.