spot_img
17 C
Vaslui
27-iul.-2024
spot_img

Ionel Sandu (AUR): “nu vin la Primăria Vaslui ca să mă îmbogățesc, vin ca să repornim acest oraș pe care îl iubim” (P)

- Advertisement -

LA VOT… Ionel Sandu, candidatul AUR la Primăria municipiului Vaslui, explică motivele care l-au determinat să intre în politică și să se implice în comunitatea locală. “Mulți se întreabă «“Cine este Ionel Sandu și de ce vrea să fie primar?». Am să răspund într-un mod cât se poate de direct. În primul rând, nu sunt rusofil, nici extremist, nici agresiv, nici antiromân. Din contră, îmi iubesc țara, orașul care m-a format ca om, îmi iubesc familia, cred în Bunul Dumnezeu. Partidul AUR, cred unii, este format din oameni răi, cu porniri antiromânești. Nimic mai fals! Sunt un bun român și aș fi în stare să mor pentru țara mea. Nu mă interesează situația din alte părți ale lumii, mă interesează ca oamenii din jurul meu, din orașul meu, din țara mea să o ducă mai bine. Pentru asta m-am înscris în campania electorală”, a mărturisit Ionel Sandu.

Omul de afaceri are o viziune proprie despre cum trebuie să comunice o instituție publică și cum se poate dezvolta orașul. Acesta vrea să ofere facilități investitorilor care vor să creeze noi locuri de muncă: “Vreau să fac din Primăria Vaslui o instituție cu uși deschise pentru toată lumea, fără milităria de astăzi, în care fiecare vasluian să vină cu problema sa și să primească un răspuns cât mai rapid. Vreau ca Primăria Vaslui să fie locul în care investitorii bat la ușă, pentru a aduce locuri de muncă, iar noi, cei care suntem acolo să conducem destinele orașului, să îi primim cu brațele deschise. Vreau să acord facilități firmelor care vor face investiții în oraș. Îmi doresc un oraș cu salarii atractive, cu locuri de muncă, cu viitor pentru tineri. Vreau să aduc proiecte pentru construcția de locuințe pentru tineret și specialiști, să facem cartiere noi, moderne. Nu vin la Primărie ca să mă îmbogățesc, dacă mă veți vota pe 9 iunie. Vreau să fac treabă pentru oraș, așa cum nu au făcut cei de dinaintea mea. Cei care au condus orașul v-au mințit timp de mai multe mandate, că vor face și vor drege. Nici acum nu au început mare parte din promisiunile electorale din 2016 sau 2020. Vin la Primărie pentru ca, alături de fiecare vasluian, să repornim acest oraș pe care îl iubim, să-l facem să fie casa tuturor, a celor de acasă și a celor plecați afară. De asta, pe 9 iunie, aștept să fiți alături de mine”, a spus Ionel Sandu, candidatul AUR la Primăria municipiului Vaslui.

Proiectele cu care Ionel Sandu vrea să câștige Primăria Vaslui 

În planul său de administrare a municipiului Vaslui, omul de afaceri Ionel Sandu a inclus proiecte importante pentru oraș. O parte dintre ele vizează sistemul de educație, iar o altă parte infrastructura orașului – străzile, alimentare cu apă, parcăirle etc, precum și dezvoltarea asistenței sociale:

  1. Reasfaltarea străzilor distruse prin schimbarea conductelor de apă și canalizare și asfaltarea tuturor străzilor care nu au fost asfaltate
  2. Transformarea fostului CET Vaslui într-o platformă de dezvoltare a producției și serviciilor
  3. Înființarea unui centru de recuperare medicală gratuită pentru toți cetățenii municipiului Vaslui
  4. Încheierea unui parteneriat cu Teatrul “Victor Ion Popa” Bârlad în vederea susținerii de spectacole săptămânale
  5. Terenuri de sport și parcări modulare pe structură metalică în fiecare cartier al municipiului Vaslui
  6. Încheierea unui parteneriat între Primăria Municipiului Vaslui și Universitatea “Al. I. Cuza” Iași pentru deschiderea unei filiale la Vaslui în fosta clădire a Casei Agronomului
  7. Modernizarea fostelor centrale termice și transformarea lor în creșe, grădinițe, centre de meditații pentru elevii de gimnaziu și liceu
  8. Încheierea unui parteneriat între Primăria Municipiului Vaslui și antreprenorii locali pentru oferirea unei mese calde zilnic persoanelor vârstnice singure
  9. Casetarea pârâului Delea și folosirea terenului în folosul comunității (locuri de parcare, zonă de promenadă și agrement, zonă picnic)
  10. Reducerea prețului apei potabile prin modernizarea stațiilor de pompare și asigurarea energiei prin conectarea la un parc fotovoltaic

Material de propagandă electorală realizat de SC Vremea Nouă la comanda AUR Vaslui. CMF: 21240330

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

  1. Domnule Costel ( sper ca asta e numele real, ca’s satul de lichele si lingai lasi care isi dau alte nume), daca mai insistai un pic, puneai de un roman foileton. Cu siguranta te’ar fi invidiat atat Cartarescu cat si Greta „Trotineta”. Se vede ca esti un postac docil, perseverent si gata sa sacrifici, la foc automat, ore intregi pentru a incerca sa demonteze minutios cele zece puncte ale unui om care si’a exprimat punctul de vedere ptr binele comunitatii. Dar cum esti bine ancorat intr’una din mizeriile pesedisto – pnl’ista sau usr’ista, lesne se vede ca analiza e tendentioasa. Sinceri sa fim, poate ca unele dintre puncte se vor realiza mai greu dar fii convins ca nu toate explicatiile aberante pe care le’ai postat pe care nici tu nu le crezi se vor adeveri. Dar, te intreb ca om, al acestei natiuni, chiar nu te’ai saturat de tradatorii astia de neam si tara?! Ca altminteri cred ca esti complice cu ei.

  2. Sandu pare că este în derută totală și vrea să ne deruteze și pe noi. Cele 10 puncte născocite de el (de ce toți vin cu câte 10 idei, proiecte etc, de ce nu 13 sau 6, sau 27, în funcție de nevoile reale, de ce 10? pentru că este un număr „rotund” ? că amintește de cele 10 porunci? de cele 10 degete ale mâinilor.???.. asta-i altă stupizenie).
    Să luăm la rând cele 10 propuneri ale lui Sandu.

    #1. Reasfaltarea străzilor distruse prin schimbarea conductelor de apă și canalizare și asfaltarea tuturor străzilor care nu au fost asfaltate.
    Asta oricum este în fișa postului oricărui primar, conform Codului Administrativ, să întrețină și să dezvolte patrimoniul public și privat al localității, dintre care se disting străzile și trotuarele, școlile, grădinițele, parcurile etc.
    Aceasta este o promisiune electorală fără noimă, ea ar fi trebuit subînțeleasă din momentul depunerii candidaturii. Este ca și cum Sandu ar spune: Votați-mă primar și eu vă promit că îndeplinesc sarcinile stabilite clar de lege.

    Și obligațiile primăriei legate de drumuri și trotuare nu se limitează doar la asfaltare. Să ne amintim cu toții că astă iarnă a fost o singură zăpadă, dar că Primăria Vaslui și operatorul de deszăpezire nu au făcut absolut nimic să strângă măcar o lopată de zăpadă, timp de mai multe săptămâni.

    #2. Transformarea fostului CET Vaslui într-o platformă de dezvoltare a producției și serviciilor
    Sandu nu poate prezenta așa o propunere fără să atașeze studii serioase de piață și de fezabilitate a obiectivului respectiv. Pe care nu le are, deci nu are rost să discutăm despre așa niște povești.

    #3. Înființarea unui centru de recuperare medicală gratuită pentru toți cetățenii municipiului Vaslui
    Ce simpatici sunt unii oameni de afaceri când vin cu anunțuri privind „gratuități”. Ei, care în activitatea lor privată nu dau un cui pe degeaba, din banii lor, cum scapă la bani publici, dau din ei fără număr.
    Este o vorbă: Dacă vrei să distrugi ceva, oferă-l gratuit.
    Sandu nu pare că ar ști ce înseamnă nici un centru de recuperare medicală, nici recuperare medicală gratuită. Este o problemă care ține de Casa de Asigurări de Sănătate, care decontează, parțial sau integral, aceste servicii, dar primordial recuperarea medicală în prezent este oferită de operatori privați, care urmăresc profitul. Primăria și Sandu nu au ce să caute în schema aceasta.

    #4. Încheierea unui parteneriat cu Teatrul “Victor Ion Popa” Bârlad în vederea susținerii de spectacole săptămânale
    Sandu este confuz din nou. Primăria nu are în administrare nicio sală de spectacole. Casa de Cultură aparține sindicatelor, cică, iar Casa Armatei = Centrul Cultural este al Consiliului Județean Vaslui. Dacă Primăria nu are spațiu, unde vrea Sandu să aducă săptămânal Teatrul din Bârlad la Vaslui? Cei de la Teatrul Bârlad oricum nu au săptămânal spectacole nici măcar la ei acasă la Bârlad. Teatrul Bârlad este în subordinea și în finanțarea Consiliului Județean Vaslui. Sandu deci bate câmpii cu Teatrul din Bârlad la Vaslui, săptămânal, pe banii Primăriei Vaslui, adică ai cetățenilor din Vaslui. Vă spun că sunt unul dintre vasluienii care merg la Teatru la Bârlad când doresc să văd un spectacol și mai sunt unii din Vaslui care fac asta. Cine vrea la teatrul din Bârlad se duce oricum, eu mă duc destul de des, însă nu l-am văzut niciodată pe Sandu pe acolo, el ar fi ieșit imediat în evidență. De aceea mă mir că Sandu pare așa un mare fan al Teatrului din Bârlad.Nu este superartă teatrală acolo, cei de la Bârlad sunt la un nivel interpretativ modest, asta-i realitatea. Sigur, sunt și trupele mai cunoscute care vin la Casa de Cultură, cu Maia Morgenstern sau Marius Manole, însă alea se autofinanțează cu 150 lei biletul. La Teatrul din Bârlad un bilet este 40-50 lei.

    #5. Terenuri de sport și parcări modulare pe structură metalică în fiecare cartier al municipiului Vaslui
    Ghiveci AURistic cu sport și parcări. Mai întâi este nevoie de o folosire eficientă a terenurilor de sport ale școlilor, care aparțin deja Primăriei și apoi trebuie văzut dacă mai sunt necesare și alte terenuri de sport, pe ce terenuri, cu ce fonduri, cine le întreține, cine le gestionează etc.

    În privința parcărilor, mai întâi trebuie văzut care este nevoia reală de parcări în condițiile în care utilizarea lor ar fi limitată, prin perceperea unor taxe și impunerea fermă a unor timpi de staționare. S-ar putea că dacă se pune o taxă de 100 de lei/lună, în 2 luni să dispară rablele abandonate de ani de zile în parcări, plus alte vechituri, și deodată parcările existente să devină suficiente. Se potrivește și aici dictonul că dacă vrei să distrugi ceva, fă-l gratuit. Parcarea gratuită a distrus parcările din orașul nostru. Este de urmat exemplul de la Sovata: 1 oră = 5 lei, 1 zi= 20 lei, 1 săptămână = 100 lei, probabil că 1 lună = 250 lei (ca la Iași la parcările de reședintă), 1 an = 1.000 lei. Parcările alea de reședintă rezervate pe mașini, ca la Piatra Neamț, sunt un mare eșec = pleacă cineva 1 lună, nu poate parca nimeni pe locul „lui”.

    Ar trebui introdus si un sistem practicat în toată Europa: toate intrările auto in proprietăți private de pe străzile Vasluiului ar trebui să aibă un permis special, care se obține de la primărie, contra cost, anual, În schimb, primăria pune un semn pe garaj/poartă/intrare, cu „parcarea interzisă” , cu numărul avizului, și cu numărul de telefon al firmei de ridicat vehicule parcate ilegal. Altfel Primăria poate face loc de parcare pe stradă, în fața porții celui care nu dorește aviz de acces auto la proprietatea sa și îi blochează astfel intrarea. Plus că odată interzisă parcarea în fața proprietății respective, nici măcar proprietarul casei nu poate să mai parcheze mașina sa pe domeniul public respectiv, ci trebuie să și-o țină în curte. Ceea ce fac astăzi unii deținători de porți, garaje, etc, când își pun singuri semne cu „Parcarea interzisă (cu excepția lor)” pe gard/poartă/garaj de la sine putere, este ilegal si ar trebui sancționat. Particularii nu au voie să pună semne de circulație, nici măcar pe propriile lor porți. Altfel si-ar pune toți si treceri de pietoni, semafoare, sens unic, sens interzis, fiecare după bunul plac.

    Apropo, tot ca în Europa, ar trebui interzisă depozitarea nisipului, balastului, deșeurilor pe domeniul public, direct pe caldarâm. În Europa toate acestea se depozitează în bene speciale, care pot fi puse pe caldarâm doar cu aviz de la Primărie, contra cost. Astfel nu se împrăștie balast, nisip, deșeuri de construcții pe domeniul public. Sandu ar trebui să cunoască toate astea, pentru că lucrează în domeniul materialelor de construcții și este un mare iubitor al Diasporei (Sandu scrie Diaspora cu majusculă iar țara cu minusculă), unde așa funcționează lucrurile.

    #6. Încheierea unui parteneriat între Primăria Municipiului Vaslui și Universitatea “Al. I. Cuza” Iași pentru deschiderea unei filiale la Vaslui în fosta clădire a Casei Agronomului
    Este clar că Sandu habar nu are ce înseamnă studii universitare, nu are idee de atribuțiile primăriei în legătură cu acest domeniu. Nici nu merită discutată această aberație a săracului Sandu. La Casa Agronomului? Nu știu cui aparține clădirea aceea, dacă este a Primăriei. Oricum, propunerea este ruptă de realitate.

    #7. Modernizarea fostelor centrale termice și transformarea lor în creșe, grădinițe, centre de meditații pentru elevii de gimnaziu și liceu
    Altă vrăjeală de-a lui Sandu. Deja primarul Pavăl s-a ocupat de aceste foste centrale cu vârf și îndesat, Sandu vrea să re-inventeze apa caldă. Creșe, grădinițe în ele? Dar creșele și grădinițele au nevoie de spații corespunzătoare, cu locuri de joacă pentru copii. S-au făcut și grădinițe destule, nu prea au ele avizele toate, de pe la ISU, plus că nu este totul să construiești grădinițe și creșe, mai trebuie și adus personal acolo, și acela plătit, la fel utilități, întreținere. Ce ușor este să promiți grădinițe, creșe, școli, spitale, cantine, fără studii de necesitate, de fezabilitate, și ca și cum ele odată construite gata, funcționează de la sine pentru eternitate, fără alte costuri, fără personal.
    Există Centru de Excelență pentru copii dotați, se fac meditații, liceele chiar se ocupă de asta. Nu este nevoie de noi spații pentru meditații.

    Pe de altă parte, Primăria ar trebui să facă spații școlare suficiente ca să se învețe în școlile din Vaslui într-un singur schimb, doar dimineața !!! Asta cu școlile care țin elevii și până la 8 seara, zi de zi, an de an, este o mare tâmpenie, inventată de Ceaușescu și rămasă în vigoare în 2024. În nicio țară din Europa nu se învață în acest mod! Este o batjocură la adresa tuturor generațiilor de elevi astfel chinuiți. Aici ar trebui să intervină Primăria, dar nu face nimic!!! Ar trebui construite noi corpuri de scoală, la fiecare unitate de învâțământ care se confruntă cu asemenea probleme.

    #8. Încheierea unui parteneriat între Primăria Municipiului Vaslui și antreprenorii locali pentru oferirea unei mese calde zilnic persoanelor vârstnice singure
    Cine și în ce bază legală să plătească toate astea? Deja Arcăleanu promite pensionarilor (se înțelege și celor speciali cu pensii mai mici de 2500 lei) bani cash de Crăciun, Paște, plus 1000 lei pentru medicamente. Cineva a calculat că asta înseamnă multe milioane de lei/euro pe an din bugetul primăriei. Dacă primăria ar da și mese calde ZILNIC la toți pensionarii, probabil că am transforma orașul într-un gigantic restaurant și am da faliment în mai puțin de un an.

    #9. Casetarea pârâului Delea și folosirea terenului în folosul comunității (locuri de parcare, zonă de promenadă și agrement, zonă picnic)
    O asemenea casetare este ceva faraonic, în condițiile în care primăria Vaslui nu este în stare să asfalteze decent trotuarele și străzile existente, iar în Parcul Copou noul părculeț abia construit are niște alei meschine, înguste și incomode, făcute la zgârcenie, dar am înțeles că pe un preț uriaș. În sensul giratoriu de la Motor Grup și pe Castanilor, carosabilul este deteriorat de mulți ani, fără perspective de refacere corectă. Strada Traian a durat o veșnicie să fie reparată, este de „nouă” plină de onduleuri, vai de capul ei săraca. Și Sandu visează ….casetarea Delei…Vise plăcute! Mai promitea și Pavăl promenadă pe malurile Delei și s-a ales praful de acea promisiune, mult mai modestă decât „casetarea”, care implică îmbrăcarea cu totul a pârâului Delea în beton, atât de gros încât Sandu vrea parcare de mașini deasupra. La casetarea Delei ar trebui făcută fundație serioasă, izolație hidro serioasă, pe deasupra și pe dedesubtul unui râu, într-un oraș în care multe trotuare și alei dintre blocuri sunt într-o stare jalnică, au gropi, asfalt spart. Ce să mai spunem de zone întinse din Moara Grecilor, Gura Bustei, Bahnari, care nici nu visează la asfalt și la canalizare funcțională.

    #10. Reducerea prețului apei potabile prin modernizarea stațiilor de pompare și asigurarea energiei prin conectarea la un parc fotovoltaic

    Da, apa din Vaslui (întregul județ Vaslui!) a ajuns cea mai scumpă din România, cu excepția Buzăului!!!! https://www.anrsc.ro/wp-content/uploads/2024/01/Tabel-preturi-apa-canal-op-regionali-1-ianuarie-2024.pdf

    Un motiv mai puțin cunoscut al acestei scumpiri este că operatorul de apă Aquavas este obligat de lege (urmare a unor norme europene) să aibă același preț în tot județul, deși costurile nu sunt similare ca să oferi apă la Vaslui, la Bârlad, la Huși, la Negrești sau în comune.

    Infrastructura Aquavas de la Vaslui a tot fost modernizată în ultimii ani, nu stiu in ce măsură este nevoie să vină Sandu primar să o modernizeze din nou. Au fost proiecte de sute de milioane de euro.

    Este posibil ca utilizarea unor panouri solare să reducă pretul apei la Vaslui, dar nu este treaba primăriei Vaslui. Aquavas funcționează ca societate comercială la nivel județean. Pe ce teren să fie montate panourile respective? Cum ar ajunge Aquavas legal să poată instala acele panouri acolo? Aici sunt probleme tehnice, legale, administrative și de business serioase, nu este o decizie de campanie electorală.

  3. ..din gură e ușor, că nu costă..
    Fără să ai habar de ceea ce înseamnă infrastructura unui oraș, e mai greu..
    De-asta pare totul atât de simplu, pentru habarniștii care se trezesc vorbind..

  4. Cit a ti facut pentru rromi ,copii acestora, ar trebuii sa va voteze toti rromi. Si inca ceva.. rromii nu sint liderii .. cooptati de Psd.. asa ca !!!!!

  5. Sandu tu nu ai fost in stare sa-ti administrezi societatea ai vandut tot ca te urmarea falimentul si vrei sa conduci un oras?

  6. Tare ne mai place sa-i cârcotim pe altii. Stiti voi ce-i in sufletul omului? E cam si cum judecam o carte dupa cum arata coperta. Ionel Sandu vine cu cele mai bune intentii. De aceea ii voi acorda o sansa. Celorlalti le-am tot dat sanse si am vazut ce au facut. Succes domnule Sandu !

  7. La vrn sistemul functioneaza asa: vii pe semne ca sa arati oamenilor ce vrei sa faci daca te alege si dupa semnezi contractul de publicitate, asta le e strategia, ei nu fac nimic pe moca… Se stie ca sunt fripturisti si ca daca nu dai nu apare la ziar ce ai de spus..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.