spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

IPJ Vaslui are vacante 5 posturi libere, specialitatea “ordine publică”

- Advertisement -
LA MUNCĂ… Rezerviștii MAI pot opta să se întoarcă în câmpul muncii pentru o perioadă determinată, dar nu mai mare de 3 ani.

POSIBILITATE… Conform site-ului IGPR, Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui are vacante 5 posturi libere în specialitatea “ordine publică”. De asemenea, este anunțat faptul că cele 5 locuri libere vor fi ocupate  fără concurs și încadrarea va fi făcută pe perioadă determinată, dar nu mai mare de 3 ani. Încadrările au fost anunțate încă de acum 3 luni și fac referire la faptul că sunt necesare pentru a face față noului val de migranți din Ucraina. De asemenea, pentru ocuparea posturilor vacante se pot înscrie, în special, rezerviștii, iar la nivelul IGPR sunt valabile 113 astfel de posturi. 

Conform site-ului oficial al Inspectoratului General de Poliție, 113 rezerviști se pot întoarce la muncă, pe o perioadă determinată, nu mai mare de 3 ani. La nivelul județului Vaslui, sunt vacante 5 astfel de locuri, toate pentru specialitatea “ordine publică”. Așa cum a fost anunțat acum 3 luni de zile, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost aprobată Ordonanța de urgență nr. 20/2022 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri de sprijin și asistență umanitară, prin care s-a stabilit că, începând cu data intrării în vigoare a acesteia și până la încetarea situației care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, dar nu mai mult de 3 ani, Ministerul Afacerilor Interne poate angaja personal fără concurs, în funcțe de nevoi, pentru activități specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, pentru o durată determinată.  Mai pe scurt, prin Ordonanța pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri de sprijin și asistență umanitară, s-a stabilit că, începând cu data intrării în vigoare a acesteia și până la încetarea situației care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, dar nu mai mult de 3 ani, Ministerul Afacerilor Interne poate angaja personal fără concurs, în funcție de nevoi, pentru activități specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 90 de zile de la data încetării situației respective.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Ordonanta a fost aprobata acum 3 luni de zile , cand se preconiza ca ne vor invada ucrainenii, lucru care nu s a întampla si ei fac angajari în luna august.
    Nu informati corect cetațenii…2 locuri sunt pentru fosti politisti demisionari, nu pensionari si cele 5l ocuri pentru alti pețitori😉 Se pune o întrebare…ce o sa faca un tilica îmbracat în uniforma, fară o minima pregatire? Daca razboiul se încheie peste 2 -3 luni, acestia vor trebui sa fie concediati….deci, joaca de-a politia. Din pacate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.