spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete. IDF anunță că a interceptat 99% dintre acestea

- Advertisement -

Iranul a atacat Israelul cu peste trei sute de drone și rachete. Teheranul a avertizat SUA să nu se implice în conflict, în timp ce avioane și sisteme antiaeriene americane au doborât dronele iraniene. Imagini din orașele israeliene, publicate pe rețelele sociale, au arătat explozii pe cer, în timp ce dronele și rachetele lansate de Teheran erau interceptate.

IDF a anunțat că a interceptat 99% dintre acestea, inclusiv câteva „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului. Oficialii israelieni au făcut referire la un „răspuns fără precedent” pe care îl vor da Iranului. Cronologia evenimentelor de duminică, 14 aprilie Ursula von der Leyen cere Iranului şi Israelului să dea dovadă de prudenţă

ACTUALIZARE 14:10 Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat duminică atacul fără precedent lansat de Iran asupra Israelului în cursul nopţii şi a făcut apel la ambele părţi să dea dovadă de prudenţă, transmite dpa, citată de Agerpres.

„Condamn ferm atacul brutal şi nejustificat al Iranului asupra Israelului. Şi cer Iranului şi complicilor săi să înceteze imediat atacurile. Toţi actorii trebuie acum să se înfrâneze de la o nouă escaladare şi să acţioneze pentru a restabili stabilitatea în regiune”, a scris von der Leyen pe platforma X. Agenţia dpa aminteşte că, pentru prima dată în istorie, Republica Islamică Iran a atacat direct duşmanul său declarat Israelul.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/casa-alba-amenintarile-iranului-impotriva-israelului-sunt-reale-si-credibile-2756901

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.