spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

IREAL! Un polițist local din Bârlad și-a vândut uniforma pe OLX, coletul a ajuns pe masa șefului său! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

EXPLOZIV… Un polițist local din Bârlad și-a vândut o parte din echipamentul militar cu însemnele instituției, pe OLX, contra sumei de 300 de lei! Spre ghinionul polițistului local bârlădean, coletul în cauză a ajuns chiar pe masa șefului său, col. (r) Vasile Chelaru, directorul Poliției Locale Bârlad, împreună cu dovezile de netăgăduit că obiectele vestimentare sunt ale polițistului în cauză. Investigația jurnalistică în acest caz a fost destul de greoaie, deoarece jurnaliștii au contactat inițial liderul de sindicat Prolex, Iulian Ceapă, care, fiind prieten cu polițistul local care a dat anunțul pe OLX cu uniforma scoasă la mezat, l-a anunțat pe acesta! Până la urmă, agentul poliției locale nu a rezistat tentației de a-și mări venitul și a schimbat anunțul pe un alt cont. Cum a ajuns pachetul cu hainele subalternului și cu chitanța pe suma achitată curierului pentru expeditorul uniformei, este ceva ireal! Polițiștii locali care au asistat ca martori la deschiderea coletului, au înlemnit când au văzut ce face colegul de muncă și au recunoscut hainele acestuia. Directorul Poliției Locale Bârlad a precizat că se vor lua măsurile legale care se impun.

Anunț surprinzător pe OLX: un polițist local a considerat că folosind această pagină web va găsi o întrebuințare pentru uniforma pe care nu o mai folosește. Așa că, pe 29 ianuarie, agentul local a postat un anunț prin care a scos la vânzare mai multe componente din uniformă. Un bârlădean care a urmărit site-ul OLX – Iași, a rămas uimit să vadă că vânzătorul este o femeie din Bârlad, concubina unui polițist local. Ne-a semnalat această problemă, mai ales că, așa cum se precizează în Regulamentul de funționare al Poliției Locale Române, aprobat prin HG1332/2010, cu modificările ulterioare, în anexa 2 „ După expirarea duratei de uzură sau după încetarea raporturilor de muncă, articolele de uniformă nu pot fi înstrăinate!”

Anchetă jurnalistică obstrucționată chiar de liderul de sindicat!

Am început să investigăm, iar primul telefon l-am dat liderului de sindicat al Poliției Locale, Iulian Ceapă, care ne-a confirmat că nu este legal ce face polițistul local, vânzarea uniformei uzate sau deteriorate fiind interzisă. Ne-a indicat chiar el cadrul legal unde se găsesc reglementările: Legea 155/2010, privind statutul polițistului local și HG 1332/2010, care a legiferat Regulamentul de funcționare a Poliției Locale Române (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/124819).

Dar, surpriză! După discuția cu liderul de sindicat, a sunat la redacție însuși polițistul local vizat de ancheta noastră, spunând că a fost informat de liderul de sindicat de demersurile noastre. Vrând să arate că are „spate”, după ce a fost anunțat de sindicalistul șef Ceapă, polițistul local și-a anulat anunțul de pe OLX Iași! Bineînțeles că liderul sindicalist Iulian Ceapă n-a recunoscut că l-a anunțat pe polițistul respectiv, cu care este bun prieten, că face obiectul unei investigații jurnalistice ! „Cine, eu? Nu am spus nimic, nu am sunat”, l-a luat acesta pe Nu în brațe, deși polițistul a menționat clar că a fost sunat de sindicalistul Iulian Ceapă, de altfel singurul cu care tocmai vorbisem!

Lăcomia e mai mare ca… cinstea!

După ce a anulat anunțul, pe 31 ianuarie, a apărut același anunț, dar pe un cont de la Târgu Mureș! „Pantaloni, ghete căciulă iarna, caschetă, geci iarna – primăvară etc ! Predare personală în municipiul Tg Mureș sau livrare curier ! Atenție: uniforma se vinde doar persoanelor autorizate!”, și-a încercat norocul a doua oară… avânt afișat telefonul concubinei sale, o doamnă din Bârlad, cu un istoric destul de zbuciumat în materie de „organe” – adică de polițiști, militari, pădurari… Cititorul nostru a descoperit din nou anunțul și de data aceasta ne-am decis să venim cu dovezi, ca să nu mai existe dubii: s-a sunat la „doamna” care vindea uniforma de polițist cu însemne cu tot, s-a stabilit ce se cumpără, că tot ce era la vânzare era cam scump! Am ales geaca de serviciu inscripționată și ghetele marca Viper. A cerut pe cele două obiecte – geaca și ghetele, suma de 300 de lei, s-a „bătut” palma fără să verifice nimeni dacă solicitantul este polițist local, mai mult, acesta spunând că este șofer și îi trebuiesc când merge cu mașina! Apoi s-a trimis coletul…la Galați! Și uite așa, am reușit să vedem ieri dimineață și municipiul Galați, am achitat suma cerută curierului, am ridicat coletul în cauză și l-am depus direct pe masa directorului Poliției Locale Bârlad, col. (r) Vasile Chelaru. Dovezi solide!

Probe: predarea și deschiderea coletului la Poliția Locală Bârlad

Se vede clar că expeditorul este din Bârlad, că este o femeie, recunoscută de altfel după nume de directorul Vasile Chelaru și de polițiștii chemați ca martori la predarea probelor, ca fiind iubita polițistului local bârlădean în cauză. Cei trei polițiști au deschis coletul, au recunoscut și obiectele „Sunt de ale noastre! Știu că l-am văzut cu geaca asta acum câteva zile, săptămâna trecută, iar ghetele sunt de ale noastre, marca Viper”, a spus unul dintre ei. Toți trei erau vizibil jenați de fapta colegului lor, care aruncă o pată neagră pe credibilitatea agenților locali bârlădeni.

„Vor fi efectuate verificări cu privire la situația semnalată, având în vedere prevederile HG 1332/2010, urmând a fi luate măsurile legale în funcție de rezultatul acestora”, a spus Vasile Chelaru, mulțumind ziarului nostru pentru investigația făcută, care a scos la iveală un fapt ilegal, pedepsit de legile în vigoare ale funcționării poliției locale. Așteptăm cu interes să vedem ce măsuri se iau împotriva agentului local, care, în loc să fie primul care respectă legea, este primul care o încalcă!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

55 COMENTARII

  • CHELARU este un prost de bubuie, prostu-le tie îți trebuie psihiatru că ai rămas cu sechele de cînd te-a arestat.Un prost ca tine nu a fost în istoria poliției din Bărlad .

 1. De ce pentru Chelaru se poate și pentru un pensionar cu o pensie de 1700lei nu se poate să mai rămînă la cerere în poliția locală.
  Nu să cumulez pensia cu salariu cum o face el.
  Nu tie rușine Rîpan bețivani să spui că dl. Dementor nu mai tine pensionari , deși el este pensionar dar nu cu o pensie de mizerie .

 2. Noroc de Chelaru că a mai extins raza de patrulare cu autoturismul pînă la Trestiana cu staționare de 6 ore, că pînă în grădina publică se poate și pe jos că resursele sunt împărțite cum vrea el.

  • Acea mașină din dispoziția lui Chelaru este pusă în fiecare zi u șofer să aducă și să ducă de acasă la munca trei țoape , adică Marlena și contabilele că așa e normal în mintea lui retardată.
   Oamenii nu au cu ce patrula iar el își permite să blocheze o mașină pe post de taxi, prostimea are regim de patrulare pedestră iar pupincuriști regim special.

 3. Vasîli ia-ți cartile si făte nevazut că în toate există un adevăr, dacă te arestează și de la poliția locală chiar că mai prost ca tine nu există în județ.
  Si Trap a avut orgoliu dar pînă la urmă s-a liniștit.

 4. Cum sa ia exemplu de la Chelaru ….. dar înainte în ce stare erau? În ce hal erau prin parc și prin gradina noaptea ca beiau ca porcii….si acum sunt la fel….. stiu doar sa facă abuz de funcție…… acest individ care si-a vandut uniforma e rupt de foame…..are rate la bănci…. ii face popriri pe salar…. dar întrebarea este si-a vandut doar uniforma? Acest individ este in stare sa își vândă si copiii pt bani….. are 3 copii este vre-o unul lângă el? Are o fetita si doi băieți? Nici una din sotii nu a fost bună…..amundoua au fost niște proaste ca i-a suportat toate măgăriile….si atenție el este încă însurat……cu domna în cauza care a pus pachetul pe numele ei trăiește în concubinaj…..dar încă o data spun ca este însurat încă….. este un curvar si un bețiv un bolnav psihic care a luat tratament de psihiatrie si inca ia…. i-a făcut cineva un test psihiatric? Treziti-va oameni buni…..

 5. Sîmbătă polițiștii locali sunt invitați prin DECRET dat de Gălățeanu la petrecerea de a ramas bun, prostimea va duce coroana, dacă nu sunt de serviciul cu municipală.

 6. Dl. Chelaru dumneavoastră nu aveți program stabilit ca toți funcționarii publici, că stati numai acasă , sau la quatro stagioni, sunteți sub acoperire sau nu va mai saturație de mocangeala.

 7. Dementul de Chelaru in loc sami rezolve problema cu care mam dus la politia locala, din persoana care reclama am devenit amendat de lindicu principesei Balaban, carei menirea retardatule sa ma acuzi sau sa rezolvi problema pentru care team sesizat..

 8. Se simte ca ești frustrat. Vezi ca e promoție la morcovi pentru tine și colegii de la politie. Rușine! Halal institutie! De tine știu ca ti se vedea mereu meniul pe haine…

  • Are o gasca de bețivi, beau în timpul serviciului, trimit prostii la sesizări și gasca lui fac serviciu numai sc.2/3 .prostimea la munca. Ei stau la sediu și îl ling în cur pe Chelaru .se poate verifica pe camere ca pupincuriști nici nu ies din birou.dau dispoziție la prosti.Carp, se duce mai propune un grătar, mai da dispozitii , Chelaru le pune i aicare în ziua următoare.

  • Să vă feriți de Rîpan că este cea mai mare scîrbă betivană din poliția locală, nici lui mama lui nu ia spus cît a plîns pe umărul lui Chelaru și pupînd în cur pe rînd toți polițiștii locali.
   Jegosul….

 9. Unde scrie in norma juridica invocata de Chelaru ca este interzis sa vainzi uniforma?
  HG 1332/Capitolul VI – Mijloacele din dotare
  Art. 38
  (1) Politistii locali si personalul contractual din politia locala cu atributii in domeniul pazei bunurilor si obiectivelor de interes local au dreptul la uniforma de serviciu de protectie specifica locului si conditiilor de desfasurare a serviciului, care se acorda gratuit din resursele financiare ale unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale acestora sau din veniturile politiei locale, cu personalitate juridica, dupa caz.
  (2) Articolele din care se compune uniforma si durata maxima de uzura sunt prevazute in anexa nr. 1.
  (3) Descrierea uniformei de serviciu, a legitimatiei de serviciu si a insemnelor distinctive de ierarhizare ale politistilor locali si ale personalului contractual cu atributii in domeniul pazei bunurilor si a obiectivelor de interes local sunt prevazute in anexa nr. 2.
  (4) Uniforma si insemnele distinctive se poarta in timpul executarii serviciului, iar in situatia in care sediile nu sunt dotate cu vestiare, acestea pot fi purtate si pe timpul deplasarii pana la serviciu si de la serviciu la domiciliu sau la resedinta, dupa caz.

   • Vasile Chelaru, mulțumind ziarului nostru pentru investigația făcută, care a scos la iveală un fapt ilegal, pedepsit de legile în vigoare ale funcționării poliției locale.
    Ba’ Batore tu ori ai ochelari de cla (diii Batore, diii!!!), ori citit alt articol ori nu intelegi se scrie in articolul de fata. Deci te mai intreb o data: Unde scrie in actul normativ indicat de Chelaru ca nu ai voie sa vinzi uniforma?

     • Bai trepanatule Anexa 2/Descrierea uniformei de serviciu, a legitimaţiei de serviciu şi a însemnelor distinctive de ierarhizare ale poliţiştilor locali şi ale personalului contractual cu atribuţii
      în domeniul pazei bunurilor şi a obiectivelor de interes local nu are niciunfel de referire la ce spui tu. Cat priveste faza cu boul citeste mai jos ca e dedicatie pentru tine si pentru ala de ii dai limbi.
      Un bou ca toţi boii, puţin la simţire,
      În zilele noastre de soartă-ajutat,
      Şi decât toţi fraţii mai cu osebire,
      Dobândi-n cireadă un post însemnat.
      – Un bou în post mare? – Drept, cam ciudat vine,
      Dar asta se-ntâmplă în oricare loc:
      Decât multă minte, ştiu că e mai bine
      Şa ai totdeauna un dram de noroc.

 10. „Specia noastră nenorocită este astfel construită încât cei care urmează calea bătătorită întotdeauna aruncă cu pietre în cei care arată un drum nou.Cand nu vor putea sa te egaleze cand nu vor putea sa te intreaca, oamenii vor incerca sa te murdareasca .Vor barfi si vor inventa despre tine lucruri pe care nic macar tu nu vei sti ca le-ai facut.„
  iti dai seama de valoarea unui om cand atatia nenorociti se unesc impotriva lui.

  • Da’ mare dreptate mai ai! Insa cand e vorba de oameni de valoare nu de astfel de specimene! Si daca tot esti coleg de suferinta cu fostul arestat preventi Chelaru te rugam sa il intrebi pentru ce a fost la un pas sa fie trecut in rezerva cand lucra (asa spunea el ca lucra in realitate copia de la altii) la doi si’un afert!!!!

 11. Pînă la urmă ce a făcut, a vîndut un jaf de haină, cînd te mănîncă în cît te stăpîni.
  Asa la mîncat pe Chelaru , care sa înconjurat numai de geniile pustii și de la mult alcool a refulat.
  Asa a plecat Rădoi, urmează tov.Chelaru dacă are onoare , că bun simt nu are.

  • Te simți marginalizat? Nu se putea înconjura de un agramat ca tine. Protestează în general cei care au luat niste funcții pe baza de pupat in rect.

 12. Se simte frustrare! Nimeni, dintre cei care au comentat, nu au atins cu adevărat subiectul expus.Ce treabă are Chelaru că un bou își vinde hainele?

 13. Domnul primar nu vede si nu aude pentru ca in campania electorala masinile de serviciu ale Politiei Locale transportau clanul Albisor de la o sectie de votare la alta ca sa scoata rromii la vot. Cu asa proba de santaj (in acest sens Chelaru i-a transmis primarului, prin intermediari, ca nu l-a pus PNL-ul in functie (SIC!) si ca daca se atinge de el il da in gat la prefect) ne mai miram de grozaviile pe care le face Chelaru? In afara celor expuse de ceilalti va mai spun si eu ca:
  -cercetat fiind de Parchetul de la Iasi pentru favorizarea infractorului Bratianu Ionel fostul arestat preventiv Chelaru mergea la audieri cu masina de serviciu(apropo cum naiba Bratianu e condamnat in prima instanta iar Chelaru e martor desi exista inregistrari cand Chelaru suna politisti de la Rutiera si intervenea in favoarea lui Bratianu);
  – masina cu VS02LOP (care este neinscriptionata) este ca si autoturismul personal al lui Chelaru si al acolitilor sai fiind zilnic vazuta la prprietatile lui Chelaru (de la Barlad si de la Trestiana, apropo de ultima proprietate cum ai reusit sa ii iei omului averea daca nu era dezbatuta mostenirea?) sau este folosit de acestia sa faca deplasari in alte localitati desi Politia Locala Barlad nu are misiuni in afara orasului;
  – ne spune Chelaru si cine semneaza in fals foile de parcurs ale masinii VS02LOP?
  – ne spune Vasile si de bautele pe care le organizeaza in sediul Politiei Locale cu gasca lui?
  – ne spune Vasile cum e cu reparatul masinilor, prin incredintare directa si fara oferta, la service-ul lui Mihaila Bogdan ( curios lucru ca tot el este si constructorul gradinitei din Cartierul Deal si e autorul pavarii aleilor din Cimitir si din parcul de la Complex) sau sa traiasca sortuletul din fata? Ori din spatele Complexului!
  Restul povestii in alt episod!!!!
  Daca il va mai tine in functie Primarul si daca nu striga pluseristii „DNA sa vina sa va ia!”

 14. Plătim impozite ..ca acești ( foști) paznici.. dar cu ținută de polițiști.. cu salarii babane..sume bune pentru ținută..rămânându-le doar să mai valorifice și anumite activități profesionale.!

 15. Ei bine asta zic și eu” ancheta jurnalistica”!
  Iată elementele componente ale anchetei:
  – sa cauți pe OLX
  – sa dai telefoane incognito vinzatorului
  – sa primești coletul la Galați
  – sapui coletul pe masa șefului
  E tare sau cum?
  Bravo Cezariana!

  • Domnule primar dacă Chelaru era bun polițiștii plîngeau după el dar de lichea ce a fost iau făcut cheie că nu se mai dădea dus, așa și de la poliția locală nu vrea să plece de bunăvoie că știe cine la pus în funcție, aducerii aminte ca a terorizat cartierul cu muzica la una din sindrofiile organizate de lîngău Carp, cu participarea lui că invitat de onoare.

 16. Toti procedeaza asa e plin internetul de anunțuri de ținute, politie ,jandarmi si alti militari.Mare descoperire a-ti facut acum marca cezara o ,somitate’ in domeniu.

 17. Dom Director mai bine te duci singur acasa, dacă am vîndut o geaca nu-i mare lucru, dar tu la cîte ai facut cu bețivanul de Carp ar trebui să vă aruncati de la etaj, cum e cu primirea de foloase necuvenite, vin, pastrama,porc datii bani omului că a crescut porcul cu greu.

 18. Chelarule tot jegos ai rămas nu te mai saturi de bani pensionar împutit, tu vorbesti care folosești autoturismul poliției locale VS 02 LOP, în interes personal plimbînd. familia, de ce nu spui ca ai dat mașină să se ducă cu liderul de sindicat la la intilnire pe banii politiei locale, cum e dom Primar cu folosirea banului public?

 19. Polițistul local a luat exemplu de la Chelaru, să vîndă ținută că tot se poartă haine civile, dati-l afara pe Chelaru, că vedeți unde au ajuns polițiștii locali cu el în frunte , iau adus la disperare, un jegos de milițian betivan acest Chelaru .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.