Irina Schrotter, împinsă de sărăcie să se apuce de modă. „Nu puteam să supravieţuiesc din salariul de medic”. Cum şi-a dezvoltat designer-ul afacerile în pandemie

Creatoarea de modă Irina Schrotter (55 de ani) , care deţine trei fabrici de confecţii, a povestit într-un interviu cum i-au supravieţuit afacerile în timpul pandemiei şi scoate în evidenţă soluţiile posibile pentru a ieşi din impas.

Irina Schrotter a povestit care au fost decizile pe care le-a luat imediat după lockdown-ul din martie 2020, când majoritatea afacerilor au fost închise, iar oamenii au rămas acasă.

„Am pornit de la faptul că şi eu stau mult în casă şi parcă mă săturasem să mă îmbrac în aceleaşi lucruri. Nu aveam neapărat o garderobă cu haine de stat în casă, pentru că, înainte de pandemie, petreceam puţin timp acasă. După gândurile respective, a venit ideea liniei Homebody – să ne îmbrăcăm în casă într-un fel care să ne facă plăcere, să fie o ţinută lejeră, în care să putem lucra şi, dacă vrem, chiar să ieşim rapid la o cafea, când ne va fi permis. Ideea a avut un mare succes, am lansat campania şi colecţia online, pentru că, din fericire, cu un an înainte, pe 5 mai, de ziua mea, lansasem magazinul online. Iar în mai-iunie, am făcut 400% cifra de dinainte”, a povestit Irina Schrotter, pentru adevarul.ro.

La începutul pandemiei, creatoarea de modă a confecţionat măşti de protecţie din bumbac. Ea are şi o explicaţie avizată pentru această decizie. „Am terminat Facultatea de Medicină şi am considerat că protejează şi măştile din bumbac pe care le-am văzut folosite în sălile de chirurgie când eram studentă. Nu erau deloc măşti de protecţie şi am vrut să facem măcar unele din bumbac. Le-am oferit în spitale, în cabinete medicale şi în farmacii, iar oamenii erau încântaţi, pentru că ele se puteau spăla şi călca. Din păcate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi o parte dintre comunicatorii din România, chiar şi unii cu studii în medicină, au fost împotriva lor. Atunci am spus că nu ne putem lupta cu o masă critică de comunicatori înrăiţi. S-a demonstrat ulterior că aceste măşti se pot folosi, mai ales când nu există alternative”, a mai spus designer-ul.

De altfel, legaţi de medicină au fost şi paşii care au îndreptat-o spre lumea modei, fiindcă avea salariul prea mic ca medic. „În 1990, aveam 25 de ani, abia terminasem facultatea şi lucram la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, la chirurgie plastică şi reparatorie. Câştigam 2.000 şi ceva de lei, făcând şapte gărzi pe lună. E cam echivalent cu ce înseamnă acum 2.000 şi ceva de lei. Mi-am dat seama că nu puteam să trăiesc din salariul de medic şi nici nu puteam să accept să-mi dea pacienţii vreun plic cu bani ca să trăiesc un pic mai bine. Am renunţat la toată munca mea de şase ani şi din anul de stagiu şi am început o afacere. Credeam că va fi un proiect de succes. Cel mai important este că la 25 de ani ai senzaţia că nimic nu-ţi poate sta în cale, poţi experimenta. Mă aşteptam să-mi împlinesc visul, să închid fiecare lună fără datorii, să mă dezvolt, să deschid un magazin şi să fac o prezentare în Bucureşti. Voiam să devin un nume în lumea modei din România. N-a fost simplu, nu este nici acum”, a mai spus Irina Schrotter, pentru adevarul.ro. …https://www.romaniatv.net/irina-schrotter-impinsa-de-saracie-sa-se-apuce-de-moda-nu-puteam-sa-supravietuiesc-din-salariul-de-medic-cum-si-a-dezvoltat-designer-ul-afacerile-in-pandemie_5272843.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ