Îsi cautã mama si surorile biologice în Bârlad, Vaslui si Husi!

APEL DE SUFLET… O femeie din comuna Hoceni a apelat la pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodatã uitati ai României” pentru a-si gãsi mama si cele trei surori biologice. Fata, pe nume Vasilica Geta Stefãnitã, cere ajutor celor din Bârlad, Vaslui si Husi, unde ea are informatii cã s-ar afla surorile ei, pe care nu le-a mai vãzut de când avea 4 ani si a fost adoptatã de familia din Hoceni.

Vasilica Geta Stefãnitã a povestit în postarea ei cã a fost nãscutã în Bârlad, iar mama ei, Vali Stefãnitã, a lãsat-o la orfelinat alãturi de celelalte trei surori ale ei. A fost adoptatã de o familie din comuna Hocen, când avea patru ani si a pierdut legãtura cu surorile ei. Mama a încercat sã o ia înapoi în familie, dar adoptia fiind finalizatã, nu a mai putut sã o ia acasã. Acum Vasilica îsi cautã mama si surorile, fãcând apel la locuitorii judetului Vaslui, poate cã stiu ceva despre ele si va putea sã le regãseascã.

„Numele meu este Vasilica si de foarte mult timp doresc sã-mi gãsesc originile. M-am nãscut pe data de 3 septembrie 1973 în Bârlad, judetul Vaslui cu numele de Stefãnitã Vasilica Geta. Pe mama o cheama StefãnitãVali. Aveam 3 surori, toate am fost date la orfelinatul din Bârlad. Eu am fost adoptatã la vârsta de 4 ani de o familie minunatã din comuna Hoceni, Oteleni. La vârsta de de 6 sau 7 ani mama a încercat sã mã ia înapoi dar nu a mai putut pentru cã familia adoptivã mã trecuse pe numele lor si adoptia era deja finalizatã. Pe surioarele mele stiu cã le-a putut lua acasã. Una din surori ar fi în Husi, una undeva în Vaslui si cealaltãîn Bârlad, dar din pãcate nu am avut niciodatãsansa de a le cunoaste. Sunt în cãutarea mamei si a surorilor mele. Vã rog sa mã ajutati sã-mi îndeplinesc acest mare vis, poate dorinta mea va ajunge si la ele.”, a scris Vasilica din Hoceni pe pagina „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodatã uitati ai României“.

„The never forgotten Romanian children – Copiii niciodatã uitati ai României”

Sute de persoane din strãinãtate adoptate din România în urmã cu mai bine de 20 de ani au reusit, în ultimii patru ani, sãîsi gãseascã pãrintii biologici prin intermediul unei pagini de Facebook. Totul a început când o româncã originarã din judetul Buzãu si stabilitãîn Irlanda a început sãîsi caute fratele, care a fost adoptat în urmã cu 26 de ani. Pagina de Facebook “The never forgotten Romanian children – Copiii niciodatã uitati ai României”, creatãîn ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Bãiescu, are zilnic solicitãri de la persoane adoptate si este urmãritã de peste 60.000 de oameni. Despre fenomenul adoptiilor de dupã Revolutie, despre haosul creat s-a scris mult, mai ales în presa internationalã. S-a vorbit inclusiv despre copii adoptati pentru a li se preleva organe. Cei care si-au gãsit pãrintii aratãînsã contrariul, cã au familii bune, care i-au îngrijit. Dacã au avut toti norocul acesta este greu de aflat în lipsa unor statistici clare oficiale. Cel mai probabil, adevãrul despre ce s-a întâmplat cu toti cei adoptati nu-l va sti nimeni, niciodatã.

 

 

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ