spot_imgspot_img
13.3 C
Vaslui
26-apr.-2024

ISU Vaslui, dotată cu pernă de salvare (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

Pompierii vasluieni au primit ieri o pernă de salvare, pentru a o folosi ca ultimă soluție, pentru salvările de la înălțime. Totodată, sunt promisiuni de la primarul din comuna Hoceni că va cumpăra o pernă pneumatică, pentru Secția de pompieri Huși.

Reamintim că întrebarea „sunt sau nu necesare pernele pneumatice în activitatea pompierilor” s-a pus după ce, la jumătatea lunii februarie, la Constanța, a avut loc un incident tragic: o femeie a murit după ce a căzut în gol, de la balconul apartamentului cuprins de flăcări, aflat la etajul al șaselea. Ieri, datorită sprijinului financiar al Primăriei Municipiului Vaslui, ISU Vaslui, Detașamentul de pompieri „Podul Înalt”, a fost dotat cu o pernă de salvare, care va merge pe viitor la fiecare alertă la înălțime. În același timp, și Primăria comunei Hoceni și-a exprimat disponibilitatea de a cumpăra o pernă pneumatică, aceasta urmând a intra în dotarea Secției de pompieri Huși.

Pernele pentru salvări au dimensiuni relativ apropiate și vor fi folosite împreună cu celelalte tipuri de tehnică primite de la IGSU. Dimensiunile sunt de aproximativ 4 metri lățime și 2 metri înălțime, iar timpul de umflare al pernelor este foarte scurt, între 30 și 60 de secunde. Conform cărții tehnice, perna de salvare din dotarea Detașamentului de pompieri Vaslui suportă sărituri de la 25 de metri, în timp ce salteaua pneumatică care va intra în dotarea Secției de pompieri Huși este utilă pentru salvarea persoanelor de la 16 metri înălțime.

„Pernele de salvare se utilizează ca ultimă soluție, în situații excepționale, în cazul incendiilor la clădiri înalte sau în cazul tentativelor de suicid, prin aruncare de la înălțime, având în vedere că există pericolul vătămării corporale a persoanelor dacă nu respectă recomandările personalului specializat cu privire la salt. Utilizarea pernelor pneumatice de salvare implică riscuri majore asupra vieții persoanelor salvate și salvatorilor, principalii factori de pericol constituindu-l poziția persoanei care efectuează saltul și locul unde aceasta aterizează pe suprafața pernei. Pentru a fi eficientă săritura, căderea trebuie realizată efectiv pe spate, iar picioarele și capul se țin puțin în sus în timpul căderii. Șezutul să fie primul care ia contact cu salteaua astfel încât să protejăm coloana vertebrală. Echipajul trebuie să instaleze salteaua astfel încât persoana care sare pe o asemenea pernă să ajungă aproape de centrul ei.”, a precizat cpt. Dan Ionașcu, ofițerul specialist în relațiile publice al ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Belea:) zici ca este de jucărie….pe asta sari in siguranta….de la etajul 2, mai sus de atat….esti băgat direct în conserva:)))) adica…pe această perna poti sari de pe un bloc turn cu 8 etaje? Esti băgat direct în groapă, sau mai bine spus…iti faci groapă singur…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.