-0.2 C
Vaslui
05-dec.-2022

Italia deschide barurile și cafenelele, după restricțiile dure de sărbători. „E minunat să vii aici și să vorbești cu oamenii”

- Advertisement -

Cafenelele au fost pline în Italia, în prima zi de relaxare a restricțiilor. De astăzi, cele mai multe regiuni ale țării permit redeschiderea barurilor și restaurantelor. Localurile pot rămâne deshise până când apune soarele, iar restricțiile de călătorie sunt mai relaxate în zonele galbene.

După restricții severe în perioada Crăciunului și Anului Nou, două treimi din regiunile Italiei au fost declarate „zone galbene”, permițând deschiderea barurilor, cafenelelor și restaurantelor, relatează Reuters.

Ne-am simțit morți fără baruri”, a spune Tiziana Baldo, aflată într-un bar din centrul Romei.

minunat să vii aici și să vorbești cu oamenii. Ne simțim vii în fiecare dimineață, înainte de a merge la muncă”, adaugă ea.

În timp ce o mare parte a Europei rămâne sub restricții dure, barurile și restaurantele din anumite părți ale Italiei pot servi din nou clienții la mese până la ora 18:00. După aceea, clienții pot fi cumpăra doar la pachet până la ora 22:00, când încep restricțiile de circulație pe timpul nopții.

Sunt foarte fericit pentru că cel puțin această mare risipă de plastic de la tacâmurile de unică folosință se va termina”, spune Leonardo Angelini, muncitor în construcții, în timp ce își bea cafeaua de dimineață într-un bar.

Autoritățile au relaxat restricțiile în 15 din cele 20 de regiuni ale Italiei, deoarece numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a continuat să scadă. Cinci regiuni rămân zone roșii”, iar călătoriile între regiuni rămân interzise până la jumătatea lunii februarie.

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări în timpul primului val de pandemie și este pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește numărul de decese din cauza COVIDdupă Marea Britanie.

Atracții turistice precum Coloseumul, care fusese închis timp de două luni, și Muzeul Vaticanului, care a fost închis timp de trei luni, s-au redeschis și ele. Totuși, numărul vizitatorilor rămâne scăzut.

Sunt atât de fericit, pentru prima dată există ceva pozitiv în COVID. Am fost la Vatican și am văzut Capela Sixtină singur. Și aș vrea să văd și Coloseumul… este fantastic ”, spune Benoit Duplais, un turist din Belgia care a vizitat Coloseumul. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/italia-deschide-barurile-si-cafenelele-dupa-restrictiile-dure-de-sarbatori-e-minunat-sa-vii-aici-si-sa-vorbesti-cu-oamenii-1444410

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.