Italia se pregătește de lockdown în perioada Sărbătorilor

Italia se pregătește de lockdown în perioada Sărbătorilor, pentru a limita cât mai mult răspândirea virusului.

Noile restricții impuse de autorităților italiene vor intra în vigoare pe 20 decembrie, weekendul de dinainte fiind considerat ultimul „liber”, înainte de Crăciun și Revelion. Între 24 și 27 decembrie și 31 decembrie – 3 ianuarie toată țara va fi în zona roșie.Prima măsură va fi valabilă din 20 decembrie, căci după această dată, circulația între regiuni va fi blocată.

Ultimul weekend fără restricții în Italia

Nu este prevăzută intrarea vreunei zone în cea „roșie”, așa cum au estimat autoritățile îngrijorate că în weekend trenurile vor fi arhipline dinspre Torino, Milano și Roma către sud. Deplasarea este liberă cu excepția regiunii Abruzzo, care ar trebui să rămână „portocalie”, scrie cotidianul „Repubblica”. Este, de asemenea, ultimul weekend în care italienii care au o a doua casă pot merge acolo.

Magazinele sunt deschise peste tot până la ora 21:00 cu măsuri de distanțare, barurile și restaurantele sunt deschise până la ora 18.00. În Abruzzo, dacă va rămâne „zonă portocalie”, este permisă activitatea de take-away până la ora 22.00, respectiv de livrare la domiciliu.

Circulație interzisă între regiuni, dar magazine deschise

De luni, 21 decembrie, circulația între regiuni se interzice în toată Italia. Italienii se vor putea deplasa între regiuni doar pentru muncă, necesitate sau urgență și trebuie să revină apoi acasă. … https://www.bzi.ro/italia-se-pregateste-de-lockdown-in-perioada-sarbatorilor-4091209?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ