spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
13-apr.-2024

ITP-uri false descoperite de inspectorii RAR, pe șoselele din județ

- Advertisement -

CONTROALE… În prima jumătate a acestui an, inspectorii RAR Vaslui au verificat, alături de Poliția Rutieră, peste 1.200 de vehicule. Pe lângă problemele tehnice descoperite la unele dintre vehiculele controlate, inspectorii au descoperit și mașini care circulau cu ITP fals. „În județul Vaslui au fost verificate, în perioada menționată, 1.256 de vehicule. Dintre acestea, 56,13% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 30 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,49% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 1,11% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 654 de amenzi contravenționale și au fost retrase 534 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, au transmis reprezentanții RAR. La nivel național, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,54%), emisiile poluante (22,1%), punți, jante, anvelope și suspensie (13,04%), vizibilitate (12,81%), șasiu și elemente atașate șasiului (11,08%). Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,57% dintre vehiculele controlate și în 1,9% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcție. În urma verificărilor s-au identificat deficiențe din sfera poluării la 2.820 de vehicule dintre cele controlate. Inspectorii RAR au identificat în trafic și vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcție sau la punți și fuzete. În cazul a 3.064 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident. Aproximativ 2,6% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul primelor șase luni ale anului 2023, au fost aplicate 14.354 de sancțiuni, au fost retrase 12.362 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 194 de vehicule și 260 ITP-uri au fost anulate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Invidia întrece măsură. Când nu poți avea tu, imediat sări la gâtul omului. Uită-te în curtea ta și apoi listează. De lîngăi ca tine e plină țara. Ești cumva din comisia de control? De la evidență auto? Labagiule. Sugi p¥£@ la toți șoferii.

 2. Am văzut stații ITP care ele însele sunt gata să se dărâme peste mașini , practic niște cotețe insalubre nu știu cine le-a dat aviz de functionare.Dar asta este, RAR-ul vrea bani mulți. Vor ajunge să pună ITP lunar nu anual, că
  deh , au familie mare și cocaina s-a scumpit… De drogați nu se ocupă nimeni. Te omoară drogangiu , dar cu ITP -ul la zi …

 3. Mai scutiți mă , accidentele nu sunt din cauza mașinilor, doar din cauza vitezei, alcool, droguri, somn la volan, un accident nu am auzit din cauză că ia zburat roata la unu

  • Badac e regina de la RAR. Toate Bombele de mașini care sunt respinse la Galati la statia lui Badac trec ITP fara nici o problema. Colegii de la control vin doar sa bea cafeaua in fiecare dimineața și stau calare pe Verman. Toate mașinile respinse de Verman la Badac nu mai au probleme. Vi se pare normal domnilor de la DNA? Vi se pare normal ca Badac sa fie șeful RAR Vaslui și sa aibă statie de verificări la Barlad? Pai cine vine la el in control? Asta e mafia vasluiană care trebuie destructurată . Așteptăm corpul de control al ministrului Grindeanu sa verifice ultimii 10 ani de activitate a firmei lui Badac.

   • Invidia întrece măsură. Când nu poți avea tu, imediat sări la gâtul omului. Uită-te în curtea ta și apoi listează. De lîngăi ca tine e plină țara. Ești cumva din comisia de control? De la evidență auto? Labagiule. Sugi p¥£@ la toți șoferii.

   • Toate bombele de mașini le făcea Verman până mai acum 2 ani. Mai grav este că erau făcute fără să fie prezente la ITP. Erau afară din țară. Oricine știa că la Calugareanu se făcea ITP fără mașină. Oameni ăștia au investit pentru a da de lucru altor oameni prin stațiile lor, nu unui labagiu ca tine care ațâță intrigă. Sânt inspectori care muncesc corect, doar clienții sânt învățați prost de la gurile rele. La Calugareanu sa folosit de stația de acolo. Acum și-a deschis el că poate rupe piața iar.Nu vă mai poate rezolva acum? De asta plângeți? Fiecare își merită soarta. Iar dacă tăceai, filozof erai. Oricum sugi p¥£@. Uită-te la tine în curte apoi vocifereză.

 4. Statul ar trebui să fie la fel de exigent cu șoselele false care ne distrug mașinile , pentru care plătim costisitoarele ITP-uri, asigurări și rovignete. Drumul Banca-Stoișești-Suletea este o oroare, ca să dau un singur exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.