spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Iuliana Buhuș, canotoarea de aur a Vasluiului

- Advertisement -
PE PODIUM… Vasluianca Iuliana Buhuș s-a întors cu două medalii de la Campionatul European de canotaj. Sportiva a cucerit aur cu barca de 8 plus 1 a României și bronz în proba de patru rame feminin.

MEDALIATĂ… Canotoarea Iuliana Buhuș, din comuna Alexandru Vlahuță, a strălucit la Campionatele Europene de canotaj. După medalia de bronz obținută în proba feminină de patru rame, Iuliana a reușit să-și atârne la gât și medalia de aur, cucerită cu echipajul feminin de 8 plus 1 al României.

Aur și bronz pentru Iuliana Buhuș la Campionatul European de canotaj din Germania. Prima medalie, cea de bronz, a fost obținută în proba feminină de patru rame, alături de Magdalena Rusu, Amalia Bereș și Mădălina Bereș. În ultima zi a finalelor, Iuliana a făcut parte din barca feminină de 8 plus 1 a României care a câștigat medalia de aur, după un finiș formidabil. Echipajul “tricolorelor” a fost alcătuit din sportive de top: Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu. Născută la 4 iulie 1995, Iuliana Buhuș are 27 de ani, este din comuna Alexandru Vlahuță și face canotaj de 12 ani de zile. „Am fost selecționată la terminarea clasei a VIII-a, de către Talapan Viorel prin intermediul unui prieten de familie. Îndeplinind parametri, după ce m-am înscris la liceu în Bârlad, am fost în vacanță la Snagov pentru a mă familiariza cu acest sport, neștiind nimic despre el, doar că se face pe apă, în niște bărci. După vacanță, am hotărât să rămân în baza Dinamo, la Snagov, începând să îmi placă acest sport.”, ne-a povestit Iuliana în urmă cu ceva timp. La Campionatul European de la Munchen, Germania, a fost convocată și Adriana Ailincăi, din comuna Văleni, însă s-a aflat pe lista rezervelor și ar fi concurat doar dacă una dintre canotoare s-ar fi accidentat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.