3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

“Jackson”, pistolarul-păcălici, este individul care a vrut să fenteze polițiștii, după ce a condus beat criță și era să omoare un om!

URMĂRI… După ce a beneficiat din plin de mila procurorului, care nu l-a văzut pericol public și nu i-a suspendat permisul după ce, în august, a băgat lumea în sperieți prin oraș, urmărind și șicanând diverse persoane în trafic, amenințând oamenii într-o benzinărie și spărgând geamul unui autoturism, pistolarul-păcălici de la Huși, Paul Dan Râșcanu, zis “Jackson”, s-a suit iar la volan și a comis-o iar! De data aceasta, pe 8 octombrie, dis-de-dimineață, Râșcanu s-a suit beat criță la volanul mașinii și, prin centrul orașului, pe strada Florilor, acesta a acroșat un pieton în vârstă de 40 de ani. Numai norocul a făcut ca victima să scape fără răni grave. Sigur pe el, Paul Dan Râșcanu a părăsit locul accidentului. S-a reîntors în calitate de pieton, convins că și de această dată nu va păți nimic. Numai că polițiștii, la fel ca în august, s-au dovedit fermi, l-au testat alcoolscopic și apoi l-au reținut. De data aceasta, la o alcoolemie de 0,81 mg/l în aerul expirat și o victimă, procurorul s-a văzut nevoit să îl trimită în fața instanței, care a și admis arestarea preventivă.

Când oamenii au văzut cine era la volanul mașinii care a accidentat bărbatul de 43 de ani și apoi, cu tupeu, a părăsit locul accidentului, s-au întrebat cum de Paul Dan Râșcanu are în continuare permisul de conducere valabil, după tot scandalul din luna august, când a șicanat în trafic mai multe persoane, a amenințat lumea într-o benzinărie, a distrus o mașină, a tras cu un pistol, care, se pare, era doar de jucărie, dar confecționat în așa fel încât semăna izbitor cu o armă adevărată. Polițiștii spun că și-au făcut datoria în limita competenței lor, ridicându-i permisul lui “Jackson” pentru 30 de zile, însă, mai departe, au spus agenții, era decizia procurorului dacă să îl mai lase în trafic pe Râșcanu sau îl face pieton, măcar până își bagă mințile-n cap. Procurorul de caz însă a considerat că Râșcanu nu e pericol public și cercetările se pot desfășura cu inculpatul în stare de libertate. Drept urmare, iată, “Jackson” s-a urcat iar la volan, beat criță, cu o alcoolemie de 0,81 mg/l în aerul expirat și, respectiv, dublu în sânge, și era să omoare un om. A părăsit locul accidentului, fără vreo teamă de răspunderea penală și, sfidător, s-a întors la fața locului, ca să tragă cu urechea la cercetările polițiștilor. Agenții de Poliție și-au făcut din nou datoria și l-au identificat repede, l-au reținut, l-au testat alcoolscopic și l-au dus apoi la spital, pentru recoltarea de probe biologice. În cele din urmă, Râșcanu a ajuns pentru 30 de zile după gratii.

Râșcanu, prin ochii vecinilor: “un băiat de treabă, prost la băutură”!

Paul Dan Râșcanu, zis “Jackson”, este un personaj foarte cunoscut în Huși. Lumea îl știe ca un mic traficant de țigări, care și-a făcut mereu veacul prin piață. “E vecinul meu. Îl știu de când era mic. Nu îi place munca deloc, eu nu îmi amintesc să fi avut el un serviciu stabil, să se ducă la un program, pentru o bucată de pâine. S-a ocupat cu țigările, cu traficul prin piață. Când era contrabanda mai la vedere, nu aveai loc de el pe la bazar, că striga după oameni “nu vrei țigări, nu vrei țigări”. Să știți că nu e violent, dar mai are scăpări. Eu știu că el are și niște probleme medicale, nu e chiar sănătos. Personal, nu am avut niciodată probleme cu el, dar alții au avut. Mai are niște ieșiri, mai face scandaluri, îl mai căutau pe aici cei cu care avea el treabă cu țigările. Are o mașină cu numere de Marea Britanie și tot l-am văzut circulând. La Parchet la noi cred că s-au săturat procurorii de el. Cred că s-au împrietenit aproape, la cât de multe dosare a avut, la cât a stat pe capul lor, cu tot felul de probleme. Cu noi, cu vecinii de pe aici însă, e băiat de treabă. De ce să spun ceva de rău de el, dacă nu m-a deranjat cu nimic, salută lumea, e respectuos. La băutură e oleacă prost, dar care om e deștept când bea un pahar în plus?!”, au povestit vecinii lui Râșcanu.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

  1. Un păcălici de găinar că mulți alții,mare scula de bascula ,gras că buhaiul .La puscarie sau la canal cu ei.Respira aerul societății degeaba…ce scrie pe cartea de munca la ăștia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here