spot_img
25.1 C
Vaslui
19-iul.-2024
spot_img

Jaf în Muntenii de Jos: doi vãlenari au furat douã motociclete si au plecat la plimbare cu ele

- Advertisement -

FURT… Doi tineri din Vãleni au reusit sã fure douã motociclete din curtea unei locuinte din comuna Muntenii de Jos. Acestia s-au plimbat cu ele prin oras, chiar dacã nici mãcar nu aveau permis de conducere. Unul dintre tineri a parcat motocicleta în curtea casei sale, iar celãlalt a abandonat-o la aproximativ 600 de metri de persoana pãgubitã. Acum, tinerii sunt acuzati de comiterea infractiunii de furt calificat.

Furtul s-a petrecut pe 29 septembrie. „La ora 08.08, politistii Sectiei 1 Politie Ruralã Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, au fost sesizati, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul cã, autori necunoscuti au sustras douã motociclete din curtea unei locuinte din localitatea/comuna Muntenii de Jos, judetul Vaslui. În urma cercetãrilor efectuate, politistii vasluieni au identificat si depistat prezumtivii autori, precum si cele douã motociclete sustrase, stabilind cã, acestea au fost sustrase în noaptea de 28/29 septembrie 2023. Una dintre acestea a fost gãsitã, abandonatã, la aproximativ 600 de metri de locuinta de unde ar fi fost sustrasã, iar a doua ar fi fost gãsitã la locuinta tânãrului de 20 de ani, din comuna Vãleni. Prejudiciul cauzat în urma sãvârsirii infractiunii este estimat la 5.000 lei si a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vãtãmate. Tânãrul în vârstã de 23 de ani este cercetat si sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de „conducerea unui vehicul fãrã a detine permis de conducere” si „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, prin aceea cã ar fi condus pe drumurile publice motocicleta, neînmatriculatã, sustrasã”, se aratã în comunicatul de presã al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui.

Cei doi tineri, plasati sub control judiciar pentru 60 de zile

La data de 29 septembrie 2023, în baza probatoriului administrat, politistii Sectiei 1 Politie Ruralã Vaslui i-au retinut pe cei doi tineri, pe o perioadã de 24 ore. „Ulterior, acestia au fost prezentati Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, care a luat mãsura preventivã a controlului judiciar, pe o perioadã de 60 de zile. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii Sectiei 1 Politie Ruralã Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãtii infractionale a tinerilor, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de „furt calificat”, „conducerea unui vehicul fãrã a detine permis de conducere” si „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, se mai aratã în comunicatul de presã al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.