Jaf urât mirositor în Vaslui: hoțul prins după dâra de fecale lăsată în urmă

PRINS… Hoțul a fost prins imediat, chiar de către proprietarul apartamentului pe care l-a jefuit, după dâra de fecale lăsată în casă dar și pe scara blocului.

CA LA NOI, LA NIMENI… Un bărbat din municipiul Vaslui este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt după ce a intrat în locuința unui vecin de scară, de unde a sustras o sumă importantă de bani. Înainte de a ieși din casă, hoțul s-a așezat pe pat pentru a număra banii, însă de beat ce era și-a făcut nevoile pe el, murdărind lenjeria cu fecale. Sunat de copiii săi, care de frică s-au încuiat într-o altă cameră, proprietarul apartamentului a venit într-un suflet acasă. Jos, la scară, era și hoțul, murdar tot, însă păgubitul nu l-a băgat în seamă. Abia după ce a deschis ușa apartamentului și a fost lovit de mirosul insuportabil, a început să facă legăturile. Când a mai văzut și patul murdar de fecale, vasluianul a realizat că cel care stătea tolănit jos, la scară, îi intrase în casă. “Este vorba despre vecin de scară. Mi-a spus că a confundat locuințele. Dar varianta asta nu stă deloc în picioare pentru că el locuiește într-o garsonieră la etajul doi, iar eu stau la etajul patru, într-un apartament cu patru camere. A străbătut tot apartamentul și a mai tras și de sertare, de unde mi-a furat o sumă de bani. Ce fel de confuzie e asta? Copiii mei erau în apartament când s-a întâmplat asta, ei mi-au spus să vin cât mai repede acasă. A avut mare noroc că nu eram acasă, că nu știu ce se întâmpla. Am depus plângere la poliție, iar acum aștept să văd ce măsuri de iau. Văd că umblă în libertate, era și azi tot în stare de ebrietate”, ne-a declarat proprietarul apartamentului.

Un vasluian cunoscut în oraș a fost prădat la începutul acestei luni de aproape 10.000 de lei chiar de către vecinul său de scară. După modul de acționare, nu este exclus ca hoțul să fi acționat la pont, având în vedere și faptul că banii s-au risipit după câteva minute de la spargere. În ultimele săptămâni, în municipiul Vaslui au avut loc șapte furturi la pont, iar printre victime se află și persoane cu influență în “lumea subterană” a orașului, semn că hoții nu se mai tem de nimic.

“Hansel și Gretel”, varianta de Vaslui

Dacă în cazul celorlalte spargeri, polițiștii au luat amprente, au vizualizat imaginile camerelor de supraveghere și au stat de vorbă cu martori pentru a se porni pe urmele făptașilor, în cazul de mai sus, munca oamenilor legii a fost mult ușurată chiar de către hoț, acest “Hansel” de Vaslui, care după ce a dat lovitura vieții a avut grijă să lase în urma sa o dâră nu de firimituri, ci de fecale. Fiind și foarte băut, acesta nu a a făcut mulți pași până a fost prins, chiar de către proprietarul apartamentului spart. Zguduit bine, hoțul a spus că a pătruns în locuință “din greșeală”. Păgubitul nu crede această variantă și a făcut plângere la poliție. Iată ce ne-a declarat acesta: “Când intri într-o casă străină, vezi că lucrurile sunt așezate alt fel, chiar și mirosul e altul. Acest hoț a străbătut tot apartamentul până a ajuns în dormitor, unde a cotrobăit prin sertare până a găsit banii. Nu cred varianta confuziei pentru că el stă la etajul doi, într-o garsonieră, eu la etajul patru, într-un apartament cu patru camere. Poți să confunzi locuința cu vecinul din stânga, cu vecinul din dreapta, dar cu cel de la două etaje deasupra, îmi vine greu să cred. Să admitem că ar fi putut confunda apartamentele, dar atunci de ce umbli prin dulapuri și furi bani? Ce m-a deranjat cel mai tare a fost faptul că spargerea a avut loc în timp ce copiii mei erau acasă. Ei au auzit gălăgie prin casă, mi-au spus că au strigat după mine, dar le-a fost frică să iasă. Eu nu eram în apartament la momentul acela. Le-am spus și polițiștilor că nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă eram acasă. Mi-am dat seama cine a pătruns în locuință după ce am văzut patul și scara murdare de fecale. Eu, când am venit acasă, l-am văzut pe el jos, la scară, murdar și într-o stare avansată de ebrietate, dar nu m-am gândit că ar putea fi hoțul. Când am urcat scările am văzut o dâră de fecale, lasată de cineva care parcă mergea pe trei cărări. Când am deschis ușa apartamentului m-a izbit un miros foarte urât, iar când am văzut și patul murdar de fecale am început să fac legăturile. Am coborât jos, la scară, și l-am întrebat de ce mi-a intrat în casă. Mi-a spus că a confundat locuințele. Am făcut plângere la poliție pentru că mi-a fost furată o sumă semnificativă de bani, în jur de 9.500 de lei. Fiind foarte murdar, a trebuit să dezinfectez tot, vă dați seama că nu știu pe unde a mai pus el mâna. Am spălat pe jos, am spălat lenjeria, însă banii nu i-am recuperat. Când l-am luat la întrebări, mai avea asupra lui trei bancnote de 10 lei, atât”, ne-a declarat vasluianul călcat de hoț.  Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui ne-au confirmat că în acest caz a fost deschis dosar penal. “În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat . Fapta a fost comisă la începutul lunii, în data de 7 iulie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ