18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

„Jaful secolului” de la Barcelona, comis de o bandă de români. Cum au reuşit să fure un diamant de 15 milioane de euro

Un grup de români şi sârbi, nouă la număr, este responsabil pentru mai multe furturi de bijuterii şi obiecte preţioase în ţări ca Spania şi Franţa. Ultima lovitură importantă a însemnat furtul unui diamant în valoare de 15 milioane de euro, la Barcelona. O bandă de hoţi din care fac parte şi mai mulţi români a ajuns să terorizeze magazinele de lux din Occident. Loviturile lor s-au concentrat în Franţa şi Spania, dar există informaţii că ar fi acţionat şi în ţări ca Elveţia, Germania sau Italia . Iar loviturile reuşite sunt absolut impresionante.    Înainte să fie prinşi de Poliţia franceză, ei au reuşit să fure un diamant de 4.5 milioane de euro de la Cannes şi un altul de 15 milioane de la Barcelona. În luna noiembrie a anului trecut, hoţii au fost prinşi de Poliţia franceză şi se află acum în arest. Cotidianul francez Le Parisien notează că grupul era format din trei femei şi şase bărbaţi, de naţionalitate română şi sârbă. şi că toţi se află acum în custodia Poliţiei franceze, la Nancy.

Au acţionat ca în filme la Cannes

Pe 7 august 2019, hoţii au dat o lovitură de proporţii în Franţa, pe Coasta de Azur, când au furat un diamant în valoare de peste 4,5 milioane dintr-un salon al prestigiosului hotel Martinez din Cannes.

Potrivit Nice Matin, hoţii au acţionat surprinzător de simplu, dar au reuşit să înşele vigilenţa proprietarului. Un cetăţean rus, deţinătorul bijuteriei, a fost convins mai întâi să primeacă într-un salon al hotelului o cumpărătoare, o femeie de 53 de ani, presupus expertă în diamante. Ea le-a solicitat mai întâi însoţiorilor vânzătorului să iasă din încăpere, apoi a acţionat.   A pus cutia cu diamantul în geantă, dar vânzătorul i-a cerut să-l returneze până când banii i-ar fi ajuns în cont. Femeia i-a înapoiat cutia fără să protesteze, iar rusul a pus-o înapoi în seif. A fost momentul în care presupusa cumpărătoare a ieşit din încăpere şi i-a dat diamantul original unui membru al bandei, după care cei doi s-au despărţit şi au luat-o în direcţii opuse.    Proprietarul a realizat într-un târziu că a fost păcălit, doar când s-a uitat în cutie şi a descoperit că în locul diamantului se găsea doar o pietricică. În situaţia dată, nu i-a mai rămas decât să anunţe Poliţia că a fost jefuit.

„Jaful secolului”, în oglindă

Până să fie din nou prinşi, hoţii au mai dat o lovitură uriaşă, chiar mai mare decât cea de la Cannes. Este vorba despre ceea ce presa spaniolă a numit „jaful secolului de la Barcelona” şi a constat în furtul unui diamant cotat la 15 milioane de euro.    Modul de operare a fost asemănător cu cel de la Cannes. Pe 2 ianuarie 2020, unul dintre membrii bandei s-a dat drept gemolog şi a reuşit să-l convingă pe proprietarul diamantului să-i permită să evalueze piatra preţioasă pentru un presupus cumpărător. Înainte de a deschide cufărul în care se afla diamantul, el a solicitat să-i fie permis să verifice şi sigiliul de securitate. În acel moment a reuşit să profite de neatenţia proprietarului, a luat diamantul şi a ieşit afară din încăpere cu scuza că trebuie să-l anunţe pe cumpărătorul al cărui reprezentant pretindea că este.
Citeste mai mult: adev.ro/qoth8t

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

 1. Bună ziua

  Sunteți interzis să efectuați activități bancare sau sunteți blocat. Puteți avea un
  a doua șansă optând pentru credit între indivizi.
  Împrumutul meu este simplu și bine definit, condițiile de împrumut sunt clare
  și bine determinat. Împrumutul meu începe de la 2.000 EUR în sus cu o rată a dobânzii de 3%. Rambursările vor fi stabilite în funcție de bugetul dvs. anual, dacă aveți proiecte sau dacă vă aflați în dificultate
  financiar puteți să mă contactați E-mail: bienczykdaniel1@gmail.com
  Număr Whatsapp: +33773165072

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here