0.2 C
Vaslui
05-dec.-2022

Jandarmul vasluian care transformă cazurile reale în schițe umoristice, premiat de Editura Ministerului Afacerilor Interne

- Advertisement -
plutonierul adjutant șef Poiană Vlad

REMARCAT… Lumea cărților și-a deschis din nou porțile, în perioada 9-11 noiembrie, la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, unde Editura ministerului a organizat cea de-a XXIV-a ediție a Salonului de carte juridică, polițistă și civică. Printre premianții din acest an s-a aflat și un jandarm din județul Vaslui. Este vorba despre plutonierul adjutant șef Poiană Vlad, subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Acesta a prezentat juriului trei schițe umoristice, inspirate din cazuri reale.

În anul 2022, Editura M.A.I. a continuat organizarea concursurilor de creație literară adresate atât personalului M.A.I. cât și elevilor și studenților din instituțiile de învățământ ale M.A.I. Pentru participarea la concurs, organizatorii au primit un număr considerabil de creații. De la “Micii detectivi”, la studenții și elevii participanți la “Atelierele Police Writer”, până la profesioniștii cu state vechi ai ministerului, cu toții “au pornit la luptă”, cu condeiul în mână (sau poate cu tastatura) și au așternut pe hârtie (sau pe ecran) intrigi polițiste, povestiri inspirate din întâmplări reale sau rod al unei bogate imaginații creatoare. La final, în galeria cîștigătorilor s-a regăsit și creația colegului nostru. Acesta a prezentat juriului trei schițe umoristice reunite sub titlul “112”. Plecând de la baze reale, el închipuie trei dialoguri dintre un operator112 și diferiți cetățeni care sesizează anumite probleme, solicitând intervenția jandarmilor : unul ar vrea împușcarea propriului câine, altul solicită nejustificat deszăpezirea curții, iar o doamnă, care pentru moment nu-și poate croi soțul, vrea ajutor. Nu este prima reușită de acest gen a lui Vlad, el primind în anul 2018 și un premiu la concursul de literatură satirico-umoristică organizat în cadrul Festivalului International de Umor “Constantin Tănase”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Minciuni ordinare, de unde să știe o baba Nr de la jandarmerie? Nu îl știu nici măcar jandarmii de rând de analfabeți și aroganți ce sunt! Rușine jandarmeriei!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.