spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

Japonezii cer ajutorul UE pentru răpirile comise de Phenian. Una din victime ar fi din România

- Advertisement -

Un grup format din rudele japonezilor răpiţi de Coreea de Nord au cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a sprijini salvarea acestora, afirmând că una dintre victime ar putea fi din România, ţară membră UE, relatează Yomiuri, în ediţia electronică.

„Este necesar sprijinul din partea ţărilor europene pentru a salva persoanele răpite”, a declarat Teruaki Masumoto, secretarul general al grupului, într-o audiere în faţa subcomisiei pentru drepturile omului din Parlamentul European.

Aceasta a fost prima dată când un membru al grupului a vorbit în faţa Parlamentului European. Masumoto, în vârstă de 56 de ani, a subliniat că una dintre victimele răpirii ar putea fi din România, care este stat membru UE.

Printre participanţii la audiere s-a aflat şi Robert King, trimisul special al Statelor Unite în Coreea de Nord pentru drepturile omului. Vorbindu-le reporterilor după audiere, Masumoto a declarat că grupul crede că anul de după schimbarea regimului în Coreea de Nord este crucial pentru rezolvarea problemei răpirilor.

În iulie 2010, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care cere Phenianului să elibereze imediat persoanele răpite.

www.antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.