spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Jocul de rugby, promovat în scolile bârlãdene!

- Advertisement -

PROMO PENTRU RUGBY… Asociatiile sportive scolare bârlãdene care activeazã în cadrul a cinci unitãti de învãtãmânt, sub umbrela Asociatiei Judetene de Rugby si finantate de municipalitatea bârlãdeanã, desfãsoarã în aceastã toamnã, actiuni de promovare a rugby-ului în scolile bârlãdene. Proiectul intitulat „Campion în viatã, campion pe teren!” are ca obiectiv principal cresterea gradului de constientizare a tinerilor referitor la beneficiile miscãrii în aer liber si a sportului. Elevii membri ai acestor asociatii, ghidati de profesorii cordonatori , împreunã cu antrenorii de rugby din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) din Bârlad, participã pret de câteva ore la demonstratii de rugby non-contact. Actiunea de promovare a rugby-ului si de initiere în sportul cu balonul oval le oferã elevilor bârlãdeni posibilitatea de a descoperi tainele acestui sport.

Proiectul „Campion în viatã, campion pe teren!” este în plinã desfãsurare în scolile bârlãdene! Asociatia Judeteanã de Rugby, în parteneriat cu Primãria Bârlad desfãsoarã o amplã campanie de promovare si selectie în unitãtile de învãtãmânt din orasul nostru. Obiectivele acestui proiect sunt: cresterea gradului de constientizare a tinerilor referitor la beneficiile miscãrii în aer liber si a sportului, precum si promovarea valorilor jocului de rugby – disciplinã, respect, integritate, pasiune, solidaritate – în mediul scolar. Scopul campaniei de popularizare a sportului vizeazã si dezvoltarea actiunilor de selectie pentru jocul de rugby-tag si minirugby. Managerii tehnici ai proiectului sunt antrenorii de rugby din cadrul CSS Bârlad: Dan Tufaru, Costin Motrea si Florin Ibãnescu.

Iatã care sunt cele cinci asociatii sportive scolare implicate în proiect: Asociatia Sportivã Scolarã „Unirea” din cadrul Liceului Tehnologic „Petru Rares” – profesor coordonator Narcis Cãtalin Postolache, Asociatia Sportivã Scolarã „Altius” din cadrul Scolii Gimnaziale „Principesa Elena Bibescu” – profesor coordonator Alexandru Iulian Lupu, Asociatia Sportivã Scolarã „Vasile Tãmãsanu” din cadrul Scolii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” – profesor coordonator Bogdan Jora, Asociatia Sportivã Scolarã „Excelsior” din cadrul Scolii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” – profesor coordonator Valeriu Frumuz si Asociatia Sportivã Scolarã „George Tutoveanu” din cadrul Scolii Gimnaziale „George Tutoveanu” – profesori coordonatori Bogdan Iovu si Mãdãlin Barbu.

Antrenorul de rugby Florin Ibãnescu este recunoscãtor partenerilor din proiect pentru deschiderea si implicarea cu care promoveazã rugby-ul în rândul elevilor bârlãdeni!

„Multumim tuturor celor implicati. Apreciem deschiderea si implicarea partenerilor nostri! Vorbim de copiii orasului nostru. Dincolo de sloganuri si cuvinte ne dorim, prin proiectele asociatiei noastre, sã aducem cât mai multi copii din Bârlad cãtre terenul de sport! Aproximativ 5000 de copii frecventeazã cursurile gimnaziale, dar din pãcate doar 10% practicã miscare fizicã regulat! În acest an am pornit la drum cu cinci asociatii sportive scolare, urmând ca în urmãtorii ani sã cuprindem toate scolile din Bârlad. Vom initia diferite activitãti în toate scolile partenere, atât la nivel primar cât si la nivel gimnazial, oferind elevilor posibilitatea de a participa la cât mai multe activitãti fizice!”, a precizat Florin Ibãnescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.