spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Jocul destinului: tragedia de la Costinești putea fi evitată, dar soarta le-a fost potrivnică celor doi studenți hușeni!

- Advertisement -

SITUAȚIE… Amănunte șocante ies la iveală în cazul celor doi studenți hușeni dispăruți în apele învolburate ale Mării Negre. Întreaga tragedie ar fi putut fi evitată și cei doi tineri ar fi fost astăzi alături de familie și de cei dragi, dar un șir de evenimente nefaste a dus la această tragedie. Astfel, Lucian, unul dintre cei doi hușeni dispăruți, a refuzat câteva oferte de muncă, pe perioada verii și a ales să muncească la o pizzerie de pe malul mării. Aici, restaurantul respectiv a fost prins pe picior greșit, de două ori, în decurs de câteva zile, de către inspectoriide control. A fost închis, de fiecare dată, pentru remedierea problemelor descoperite. Așa s-a întâmplat și în ziua tragediei când angajații au fost lăsați liberi, iar cei doi prieteni au avut timp să ajungă pe malul mării. Mai mult, chiar dacă unul dintre tineri a fost deja găsit și declarat mort și celălalt este, în continuare, căutat de autorități, patronul pizzeriei la care a lucrat nu le-au plătit, până acum, munca prestată.  Părinții spun că nu banii ar fi problema, ci gestul în sine al patronului, pentru că cei doi tineri au muncit aproape zi și noapte, continuu, două săptămâni și iată, au plătit chiar cu prețul vieții.

Chiar dacă pare un joc al destinului și toate evenimentele au dus la un sfârșit tragic pentru cei doi tineri din Huși care și-au găsit sfârșitul în apele Mării Negre, întreaga tragedie ar fi putut fi evitată. În primul rând, restaurantul la care cei doi hușeni lucrau ca pizzeri a fost închis, de două ori, în decurs de câteva zile, de către autorități. În urma ultimului control, inspectorii au decis închidere acestuia după ce au găsit muște în mâncare și agajații au fost trimiși acasă. Cei doi prieteni au mers în camera pe care o împărțeau, și-au lăsat telefoanele și apoi au mers pe malul mării. din păcate a fost ultima oară când cei doi au mai fost  văzuți în viață. De partea cealaltă, mama unuia dintre tineri povestește că a ajuns la mare a doua zi dimineață, după dispariția fiului ei. «Copilul meu a dispărut, în apa mării, marți seara și eu am ajuns la el, miercuri dimineață. Nu știam nimic dar m-a întâmpinat, la gară,  fata, sora lui. De la ea am aflat că Lucian al meu nu mai este, a dispărut sub ape și este de negăsit. Pentru mine era copilul perfect și de rușine să nu ceară bani de la mine a ales să meargă să muncească pe litoral. Era al treilea an consecutiv când făcea treaba asta dar anul acesta am încercat să-l convingem să rămână acasă. Noi ne-am cumpărat o căsuță la țară și voiam să o renovăm și să o facem casă de vacanță. I-am propus fiului meu ca el și prietenul lui să rămână acasă și amândoi să schimbe acoperișul și să toarne o terasă în față iar noi să îi plătim pentru munca prestată. Apoi, prietena lui i-a propus, tot contra cost, să o ajute pentru că ea se ocupă cu grădinăritul. Am aflat că și rectorul Universității de Agronomie, acolo unde era student în anul III, i-a propus să muncească pe perioada vacanței și să fie plătit pentru asta. A refuzat toate ofertele și a spus că va merge pe litoral la muncă și se va ocupa de căsuța de vacanță când se întoarce”, povestește mama lui Lucian. Îndurerată, femeia spun că, în prima seara de la aflarea veștii că fiul ei a dispărut sub ape, a mers pe malul mării, voia să își găsească fiul și a intrat în apă până la gât, fără să-i fie teamă că ar putea avea o soartă asemănătoare. “Era târziu și echipele de căutare se pregăteau să se oprească. Eu nu puteam să plec de pe mal așa că am intrat în apă până la gât. Dacă mă lua și pe mine valul, nu-mi părea rău. Am trăit și trăiesc clipe pe care nu le doresc nimănui. Scumpul lui mama nu mai este dar eu sper că, până la urmă, va fi găsit și că este în viață. Eu nu pot să uit că, înainte de a pleca și-a luat sora în brațe, pe Denisa,  a sărutat-o și și-a luat rămas bun de la ea”, mai spune mama lui Lucian.

Părinții lui Lucian speră că fiul lor este încă în viață

Chiar dacă șansele de supraviețuire a tânărului de 21 de ani sunt minime, părinții acestuia vor spera, până în ultima clipă, că fiul lor este în viață. “Poate că l-a adus marea la mal, s-a lovit la cap și este în viață. Inima mea îmi spune că fiul meu trăiește. Noi credem într-o minune de la bunul Dumnezeu! Poate că a înghițit multă apă, s-a lovit la cap și îi este teamă acum sau nu mai știe să comunice cu lumea. Poate că trăiește pe undeva pentru că așa îmi spune inima mea de tată. Pentru că mult am ținut la el”, a spus și tatăl lui Lucian. Despre Lucian Arion nu se poate spune decât că este un erou, care a pus mai presus de sine viața unui prieten, a unui coleg pe care l-a văzut cum i se face rău în apa mării și nu a putut să îl abandoneze. A sărit să îl salveze, cu orice risc. Curenții puternici însă i-au luat pe amândoi în larg, fără aproape nicio șansă de scăpare, în fața unei mări furioase, la malul căreia, de zile bune, arbora steagul roșu. Și acum Lucian este căutat, chinul celor dragi prelungindu-se cu fiecare ceas în care salvatorii nu pot să le dea nicio veste despre cel dispărut. „Nu se opresc aceste căutări decât atunci când îl vom găsi”, au spus echipele de salvare de la malul Mării Negre.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Boovanilor de la Vremea proștilor…cum puteți pune poza cu copilul mort plutind pe apa? Rapanosilor, n aveți copii acasă? Mi- e greata de voi !
    Dzeu sa – l odihnească în liniște și pace !
    Celalalt copil poate va fi găsit în viata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.