Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al Statelor Unite (proiecții media)

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria.

Kamala Harris devine, la rândul ei, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA.

Alegerile prezidențiale de la 3 noiembrie intră în istorie ca fiind scrutinul cu cea mai mare participare la vot, iar Joe Biden este președintele care a fost ales cu cel mai mare număr de voturi din istoria Statelor Unite, după cum și Donald Trump este candidatul care pierde cursa electorală cu un număr-record de voturi.

La scurt timp după anunțarea acestor proiecții media care pun capăt celor cinci zile de suspans care au trecut de la scrutinul prezidențial, pe străzile din Washington și din alte orașe americane au ieșit oameni pentru a da frâu liber bucuriei.

Mulți comentatori au spus că votul popular masiv pe care l-a obținut Joe Biden – peste 76 de milioane de americani au votat cu el – nu a fost neapărat un vot pro-Biden, ci anti-Trump. Iar viitorul președinte al Statelor Unite este conștient de aceasta. El sublinia în declarația de presă făcută vineri seara că acest vot impresionant arată dorința de schimbare a americanilor. De aceea, a făcut apel la unitate și a dat asigurări că va fi președintele tuturor americanilor.

Este și mesajul pe care l-a dat susținătorilor săi din campanie, într-un e-mail: „Odată ce campania s-a încheiat, este timpul să punem deoparte furia și vorbele grele și să ne unim din nou ca o națiune. E timpul ca America să fie unită. Și să se vindece. Noi suntem Statele Unite al Americii. Și nu este nimic care să nu putem face, dacă facem împreună”.  … https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/proiectie-cnn-joe-biden-a-fost-ales-al-46-lea-presedinte-al-statelor-unite-1398105
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ