spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Joe Biden va semna un ordin pentru a proteja dreptul la avort şi utilizarea contracepţiei

- Advertisement -

Preşedintele american Joe Biden va semna vineri un ordin executiv care ar urma să protejeze accesul femeilor la avort şi contracepţie după ce Curtea Supremă a anulat luna trecută verdictul Roe v Wade care proteja dreptul la avort al femeilor, a anunţat Casa Albă.

Biden, un democrat, este sub presiunea susţinătorilor săi, în special progresişti, de a acţiona după decizia capitală a Curţii Supreme, care a anulat aproximativ 50 de ani de protecţie pentru drepturile reproductive ale femeilor, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Preşedintele SUA va cere Departamentului serviciilor de sănătate să ia măsuri pentru a proteja şi extinde accesul la „medicaţie pentru avort” aprobată de Agenţia federală pentru hrană şi medicamente (FDA), a informat Casa Albă.

De asemenea, el va ordona departamentului să se asigure că femeile au acces la asistenţă medicală de urgenţă, servicii de planificare familială şi contracepţie, inclusiv dispozitive intrauterine…https://www.digi24.ro/stiri/externe/joe-biden-va-semna-un-ordin-pentru-a-proteja-dreptul-la-avort-si-utilizarea-contraceptiei-2004773

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.