spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Judecata finalã în dosarul politistului Mihai Vizitiu debuteazã cu o amânare!

- Advertisement -
JUDECATÃ…Magistratii Curtii de Apel Iasi bat pasul pe loc în dosarul politistului Mihai Vizitiu.

PE LOC…Curtea de Apel Iasi a amânat, ieri, judecarea primului termen în apelul dosarului în care politistul Mihai Vizitiu a fost trimis în judecatã. Condamnat, în primã instantã, la 2 ani si 9 luni de închisoare cu suspendare si 80 de zile de muncã în folosul comunitãtii, politistul sperã sã rãmânã cu aceastã condamnare. Se pare cã, de fapt, apelul a fost fãcut pe fondul daunelor morale si materiale pe care ar trebui sã le plãteascã, în solidar cu IPJ, familiei victimei. Conform sentintei din prima instantã, Vizitiu a fost obligat sã achite peste 860.000 de lei daune morale si materiale familiei victimei, dar si 290 de lei lunar fiicei lui Adrian Munteanu, pânã când aceasta va împlini 18 ani.

Pentru Mihai Vizitiu, politistul trimis în judecatã pentru omor si condamnat apoi pentru omor din culpã, a început judecata «finalei» dosarului sãu. Ieri, inculpatul a avut primul termen la Curtea de Apel Iasi, dar sedinta a fost amânatã. Nemultumite de solutia datã în primã instantã, pãrtile implicate (familia victimei prin apãrãtor ales si IPJ Vaslui – n.r.) au cerut magistratilor ieseni solutii convenabile, mai ales cã la mijloc este vorba si de o sumã mare de bani, daune morale si materiale obtinute de familia victimei si pe care ar trebui sã le achite, în solidar, inclusiv IPJ Vaslui. În primã instantã, judecãtorii au decis condamnarea lui Vizitiu la 2 ani de închisoare pentru omor din culpã. De asemenea, magistratii au luat decizia suspendãrii executãrii pedepsei si au stabilit un termen de încercare de 2 ani si 9 luni. Încã de la debutul sãu, dosarul în care politistul Mihai Vizitiu a fost trimis în judecatã a avut câteva rãsturnãri de situatie spectaculoase. Astfel, pus sub acuzatia de omor din culpã de cãtre parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, Vizitiu ajunge sã riste 25 de ani de închisoare dupã ce dosarul sãu a fost preluat de cãtre Parchetul General. De asemenea, în aceeasi perioadã, Vizitiu a petrecut si o perioadã de timp în arest preventiv. În decembrie 2021, politistul primeste, în schimb, o veste bunã, dupã ce dosarul sãu ajunge sã fie judecat de magistratii Tribunalului Iasi. Mai exact, apãrãtorul ales reuseste sã convingã instanta ieseanã si sã schimbe încadrarea juridicã, de la omor, la omor din culpã. Pentru ca acest lucru sã fie posibil, declaratia expertului a atârnat greu, mai ales cã acesta a sustinut cã arma lui Vizitiu s-a descãrcat accidental. De asemenea, în aceeasi perioadã si Inspectoratul General de Politie primeste o veste bunã dupã ce a fost exonerat de orice vinã ca parte responsabilã civilmente si toatã vina a rãmas în curtea IPJ Vaslui si a lui Mihai Vizitiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Unul dintre cei mai prosti milițieni de care am auzit….12 ani de pușcărie pe putin…plus despăgubiri….

  2. OMORI OMUL AVAND RANCHUNA PE EL , ACESTA INJURANDU-TE SI PERSIFLANDU-TE IN MOD REPETAT SI TU , VIZITIU , UN KAKAT DE POLITIST CRIMINAL , PRIMESTI O PEDEAPSA CU SUSPENDARE…RUSINE MAGISTRATILOR DIN ROMANIA SI STRUCTURILOR STATULUI ROMAN !!! EU IN LOCUL ACELUI TATA VA FACEAM CRIMA DE OM…IL MAZILEAM PE ACEST CRIMINAL !!!!!

  3. Atunci cand exista subiectivitate intr un caz ,,,descarcare accidentala,, nu exista.Probele ,faptul ca avea ,,boala,,pe acel copil care a fost ucis ca un porc in Ajun de Craciun,ca se lauda ca il ,,face,,,ca l a vanat ca pe un animal,ca a,, colaborat ,, cu alte,, cadre ,,pentru a l ,,prinde,,,anuleaza chestia cu ,,accidental,,.Celalalt politist care l a sunat pe Vizitiu sa i spuna ca acel copil se afla in Z. I ,de ce nu a luat el masuri,de ce l a lasat si a asteptat sa l,,faca,, Vizitiu?!
    Nimeni nu pleaca de pe pamant fara sa nu si plateasca greselile.Dumnezeu exista !Sa nu va mire ,,unele chestii,,,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.