spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Judecătoarea care l-a lăsat liber pe Dumitru Buzatu face o gafă impardonabilă din postura de președinte la BEC Ferești (DOCUMENT)

- Advertisement -

EROARE…Judecătoarea Cornelia Vezeteu, președinta Biroului Electoral de Circumscripție Ferești, face o greșeală de începătoare. În loc să facă personal tragerea la sorți pentru completarea membrilor BEC, așa cum spune legea electorală, magistrata lasă pe altcineva să se ocupe de aceste treburi “mărunte”. Grav este și faptul că, în loc să-și asume această eroare, președinta BEC Ferești ridică din umeri, în fața celor de la Biroul Electoral Județean și spune că tragerea la sorți a fost făcută de către “un membru neprecizat al aparatului tehnic”, adică un intrus. Chiar dacă astfel de trageri la sorți nelegitime s-au mai întâmplat și în alte comune, unde președinți de BEC nu sunt magistrați, ca la Ferești, cazul judecătoarea Vezeteu iese în evidență tocmai prin noșalanța cu care aceasta își justifică eroarea spunând că nu știe cine a făcut acea tragere la sorți. Să te ferească Dumnezeu să fii martor în instanța judecătoarei respective și să-i spui că suspectul principal al unei infracțiuni oarecare este “un membru neprecizat”!?

Ferești se numără printre comunele care au privilegiul ca Biroul lor Electoral de Circumscripție, care va desemna în urma votării următorul primar și viitorii consilieri, să fie condus de un magistrat cu experiență, care are la activ câteva cazuri de răsunet rezolvate impecabil în istanțele vasluiene, cum ar fi rearestarea violatorilor de la Văleni, după ce au fost eliberați din greșeală sau, mai actual, cazul lui Buzatu. Numai că aici se va repeta tragerea la sorți pentru cooptarea ultimului membru în BEC. De ce? Fiindcă judecătoarea Cornelia Vezeteu face o eroare copilărească și lasă pe altcineva să facă această tragere, deși legea este fermă. Același lucru s-a întâmplat și în alte zece comune din județ cu diferența că, la Ferești, Cornelia Vezeteu nici măcar nu știe numele celui care s-a încumetat să facă tragerea în locul acesteia. Pusă în fața faptului împlinit și contestată de un partid care a ratat să-și pună în BEC omul, aceasta dă un răspuns ca orice muritor de rând, care vrea să-și ascundă o greșeală impardonabilă, răspunzând “instanței superioare”, adică BEJ-ului, ca o școlăriță prinsă cu minciuna” “tragerea la sorți a fost făcută de un membru neprecizat al aparatului tehnic”. Un astfel de răspuns ar fi fost aspru pedepsit dacă era dat, de exemplu, de un martor în fața judecătorului, în sala de ședință a Tribunalului, caz în care acesta ar fi fost tras la răspundere. În cazul Corneliei Vezeteu nu se întâmplă mare lucru, chiar dacă, ca președinte de Birou Electoral de Circumscripție, se comportă cel puțin ciudat și ridică din umeri atunci când este prinsă în off-side. Eroarea este, în schimb, corectată de către Biroul Electoral Județean, care dispune reluarea tragerii la sorți pentru alegerea membrilor care să completeze BEC Ferești.

Alte 11 comune, în aceeași situație ca Fereștiul

Cazul de la Ferești nu este singular. Alte 11 BEC-uri, din tot atâtea comune, fac greșeala ca tragerea la sorți să fie făcută de altcineva decât de președinte. Diferența constă în faptul că, în aceste cazuri, președinții își asumă greșeala și indică, cu nume și prenume, care au fost persoanele care au făcut tragerea la sorți. Astfel, la BEC Alexandru – Vlahuță, tragerea a fost făcută de către reprezentantul UDMR, Toader Tudorache. La Blăgești, tragerea a fost făcută de către Sorinel Mindirigiu, la Codăești de către Sabrin Alexandru Trufin și așa mai departe. În schimb, la Ferești, «tragerea la sorți a fost efectuată de un membru neprecizat al aparatului tehnic». În toate aceste cazuri, Biroul Electoral Județean dispune “reluarea operațiunilor de completare, cu mențiunea că procedura de tragere la sorți, în a doua etapă a completării, se efectuează personal de către biroului electoral de circumscripție comunală”.

Magistratul Cornelia Vezeteu, un magistrat cu experiență care a gestionat până acum impecabil dosare “fierbinți”

Cornelia Vezeteu (foto: luju.ro)

CARTE DE VIZITĂ… Absolventă a Facultății de Drept în 2001, Cornelia Vezeteu era considerată, la un moment dat, una dintre cei mai tineri magistrați ai Judecătoriei Vaslui care avea puterea să judece cazuri grele fără teamă și fără emoția de a ține în mână un cartof fierbinte. A fost numită judecător în 2011, după ce anterior practicase avocatura timp de 4 ani și alți patru fusese asistent judiciar în cadrul Tribunalului Vaslui. În 2015, Cornelia Vezeteu preia dosarul celor 7 violatori de la Văleni, pe care l-a gestionat impecabil, deși presiunea publică era mare. Chiar i-a băgat înapoi la răcoare pe violatori, după ce o altă judecătoare îi eliberase pe un criteriu hilar. Un alt dosar celebru, mult mai fierbinte decât al celor 7 violatori, pe care aceasta în are pe masă acum este cel al mitei lui Dumitru Buzatu. În decembrie anul trecut, când Buzatu a fost trimis în judecată, Cornelia Vezeteu l-a mai ținut în arest patru luni, deși toată lumea se aștepta să fie eliberat din arestul preventiv. S-a întâmplat acest lucru doar când procurorii au devenit mai indulgenți, după ce Buzatu a scris 5 autodenunțuri. Acum, dosarul este în camera preliminară, urmând ca pe 26 aprilie să fie stabilită pronunțarea pe măsuri și excepții.

Imagine scanată
Imagine scanată
Imagine scanată
Imagine scanată
Imagine scanată
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. 😡😡😡de ce vă luați de acest chip angelic, de aceasta visătoare, care s-a născut înaintea timpurilor😯 Aceasta femeie, este o floare , într-un lan de buruieni, o ființă neprihănită, o…o iubesc🥹 Nu te lasă frumoasa domniță, nu asculta ce spune gura lumii, mergi înainte cu pieptul scos, că Jiohana Darc💪💪💪 te chero mucho🥰🥰🥰

  2. Hal de justiție!
    Infractorii pot scăpa liniștiți, pot fura in continuare ,pot da tunuri de miliarde, iar magistrații și tot personalul din ”justiție” ies liniștiți la pensie, la 45-50 de ani pentru ”eforturi deosebite”.România educată.

  3. Asa fac toti magistratii si procurorii. Rezolva cite un caz mai important dupa care cred ca li se cuvine totul si pot face orice.
    S-o vedeti cum o da în gard și procurarea DNA care l-a arestat pe Buzatu

  4. A gestionat impecabil ? 🤮🤮🤮 Astfel de oameni care nu știu pe ce lume trăiesc nu trebuie să judece pe altii. Profesionalism zero, caracter cu minus.

  5. Pana acum catva timp… a gestionat .. de fapt probabil ca nu le-a gestionat ea.. a primit indicatii de sus. Atunci cand e singura, face ce stie… incalca o lege…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.