24.1 C
Vaslui
26-sept.-2022

Judecãtori indulgenti cu o beizadea

- Advertisement -

BLÂNDETE Pentru cã a spulberat trei persoane cu masina pe care o conducea în stare de ebrietate, pãrãsind initial locul accidentului, un tânãr de 25 de ani din Chersãcosu a fost condamnat în aceste zile de Judecãtoria Husi la închisoare cu suspendare. Pedeapsa, spun unii, este blândã, avându-se în vedere faptul cã, pe când încã nu se finalizase ancheta, tânãrul a comis-o din nou, fiind gãsit în trafic de politisti conducând un vehicul, desi avea permisul suspendat. “Chestie de noroc”, spun cei care au aflat hotãrârea instantei. Interesant este cã, pentru infractiuni relativ asemãnãtoare, dar fãrã sã fi accidentat pe cineva, preotul paroh din Ivãnesti, de pildã, a fost încarcerat pentru un an, pentru cã a condus bãut si, ulterior, cu permisul suspendat.

Dupã trei ani de la comiterea faptei, tânãrul din satul Chersãcosu, comuna Stãnilesti, Ovidiu Chirica, acum în vârstã de 25 de ani, cel care a intrat cu masina într-un grup de persoane, aflate pe marginea unui drum din localitate, a fost condamnat. Instanta a decis ca bãiatul sã primeascã o pedeapsã de 2 ani si sase luni, dar cu suspendare, precum si 80 de zile de muncã în folosul comunitãtii. Trebuie spus cã victimele acestui accident au avut serios de suferit în urma accidentului, cele douã fete, de 14 ani, au fost internate la un spital din Iasi, iar un bãiat, de 20 de ani, la spitalul municipal Husi. Una dintre victime a povestit, îndatã dupã accident, ce s-a întâmplat. “Eu, cu Cristina si Alexandra, stãteam de vorbã, pe un podet din marginea drumului. Alti bãieti si fete cu care eram, erau pe partea cealaltã. Chiar ne pregãteam de plecare, fiecare pe la casa lui. Eu am apucat sã mã uit un pic spre masina care venea pe drum si mi-am dat seama, într-o fractiune de secundã, cã va veni direct spre noi, de aceea am apucat sã mã feresc putin. Fetele însã nu au mai avut timp si le-a luat din plin. El a plecat mai departe cu masina, dar a venit înapoi, dupã câteva minute”, a spus Andrei Ciobanu, 20 de ani, una dintre victime. În urma impactului, cele douã copile au suferit leziuni grave. “Una dintre fete a avut o fracturã de bazin si o contuzie forte la genunchi, iar cealaltã, fracturã coapsã dreapta si fracturã gambã inferioarã stânga. Starea lor a impus trimiterea la Iasi. În privinta bãiatului, el a fost operat, avea plagã deschisã cu sângerare contuzie picior drept. În prezent, starea lui este bunã. Va avea nevoie de mãcar douã sãptãmâni de recuperare”, au spus reprezentantii spitalului Husi, îndatã dupã preluarea victimelor. Soferului, gãsit cu o alcoolemie de 0,39, i s-a suspendat permisul de conducere, însã, în ciuda faptului cã era cercetat penal, pentru aceastã faptã, el s-a urcat iar la volan, desi nu mai avea acest drept si, drept urmare, fiind depistat în trafic de politistii huseni. În aceste zile, Judecãtoria Husi a decis condamnarea lui Chirica Ovidiu la 2 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare, dar si la 80 de zile de muncã în folosul comunitãtii, la Primãria, respectiv Scoala Stãnilesti. “Cam putin! Sã te urci beat la volan, sã dai peste trei persoane, sã le nenorocesti, apoi iar sã conduci, fãrã permis si, la urmã, sã primesti pedeapsã cu suspendare, e ciudat. Altii fac închisoare pentru si mai putin decât atât”, spun martorii acelui eveniment. Apropiatii lui Chirica sunt de pãrere cã pedeapsa este justã si, probabil, instanta a tinut cont de faptul cã bãiatul nu a avut antecedente penale, dar si cã provine dintr-o familie decentã, unde, spun ei, i s-a acordat o bunã educatie.

Chiar dacã nu a fãcut victime în trafic, preotul de la Ivãnesti a primit o pedeapsã cu închisoarea!

Tot pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere, chiar si fãrã evenimente cu victime, într-adevãr, altii stau în închisoare! De pildã, este cazul preotului din Ivãnesti, Octavian Rosu, pe care instanta nu l-a iertat pentru faptul cã a fost prins bãut la volan, iar apoi, în perioada de încercare s-a suit din nou la volan, fãrã permis. Chiar dacã n-a lovit niciun om, preotul Octavian Rosu a fost închis pentru un an de zile. În septembrie a fost ridicat din locuinta sa din satul Brosteni, comuna Ivãnesti, iar toate încercãrile sale de a scãpa de dupã gratii s-au dovedit în zadar. În decembrie 2014 a fost respinsã contestatia în anulare formulatã de preot, cu speranta de a scãpa de închisoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.