spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Judecãtorii au decis cã Titi a încãlcat legea!

- Advertisement -

Primarul Bârladului, prins în corzi!

DREPTATE! Asociatia „România Fãrtã Ei” (RFE) a câstigat bãtãlia împotriva primarului Constantin Constantinescu. Judecãtorii vasluieni au admis cererea RFE, astfel cã se dovedeste printr-o hotãrâre judecãtoreascã abuzul primarului municipiului Bârlad în cazul neaprobãrii mitingului de protest împotriva gazelor de sist din 4 aprilie! Solutia favorabilã va atârna greu la dosarul penal pe care primarul îl are deschis la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad pentru abuz în functie, plângere formulatã tot de RFE!


Pe 22 septembrie la Tribunalul Vaslui a avut loc procesul de fond în dosarul 1671/89/2013, dosar deschis pe 8 aprilie în urma solicitãrii venite din partea Asociatiei Ecologiste „România Fãrã Ei”, reprezentatã de dr. George Epurescu. În dosar se cere anularea refuzului dat cãtre RFE de primarul Constantinescu în urma notificãrii adresatã de RFE (nr. 5804) prin care, în virtutea Legii 60/1991, s-a solicitat ca împreunã cu cetãtenii din Bârlad sã se facã o adunare publicã în fata Primãriei pe tema extragerii gazelor de sist, un subiect foarte sensibil opiniei publice. Ieri judecãtorii vasluieni au dat solutia, au admis cererea Asociatiei Ecologice „România Fãrã Ei”. Aceastã solutie consfinteste faptul cã pe 4 aprilie, când primarul Constantin Constantinescu nu a admis sã se facã miting de protest în fata Primãriei Bârlad, a încãlcat legea fãcând abuz de functie. De altfel, existau încã de atunci zvonuri cã Titi si Adrian Solomon erau convinsi cã sunt stãpânii orasului si, dacã ei nu vor, nu se face nici un miting în oras. Chiar si politia i-a spus primarului atunci cã nu este bine cã nu aprobã mitingul, deoarece se încalcã legea, dar primarul nu a tinut cont si a sfidat întreaga societate civilã bârlãdeanã. De altfel asa si-a si sustinut pledoaria dr. George Epurescu, presedintele Asociatiei „România Fãrã Ei”. „Domnul Primar a respins cererea cu motivarea cã au fost înregistrate la Primãria Bârlad mai multe cereri prin care i s-a adus la cunostintã intentia de a organiza adunãri publice si mitinguri în aceeasi datã de 4 aprilie, orele 15.30-16.00. În temeiul art. 5 alin. 2 din Legea 60/1991 a avizat nefavorabil sau nu a avizat notificarea noastrã motivând cã sunt interzise desfãsurarea simultanã a douã sau mai multe adunãri publice în acelasi loc si pe aceleasi trasee. Nu se poate ca administratia sã invoce acest amendament, pentru cã adunãrile aveau acelasi scop si, dacã s-ar declara legalã o asemenea invocare, ar însemna cã atunci când cineva cere organizarea unui miting sau adunare publicã, a doua zi primarul ar trimite un om de-al lui sã facã cerere sã fie organizatã încã o manifestare si nu este normal. A fost foarte clar cã ce s-a întâmplat este un abuz si societatea civilã a fost vãtãmatã atât ca imagine cât si ca scop al existentei ei, de a apãra drepturile omului. În acest caz administratia a abuzat de dreptul pe care îl are interzicând o astfel de adunare si pune astfel în inferioritate societatea civilã care pare neputincioasã în fata unui sistem si acest lucru nu poate rãmâne asa” a spus în fata judecãtorilor dr. George Epurescu.

Consecintele nebuniei lui Titi

Dr. George Epurescu a cerut ca daune morale doar suma de 260 de lei (bonurile de benzinã pentru deplasarea la Vaslui) si obligarea Primãriei Bârlad de a permite organizarea unei actiuni similare celei din 4 aprilie la o datã ulterioarã în locatia specificatã în notificarea de pe 4 aprilie, adicã în fata Primãriei Bârlad! Mai mult, primarul Constantinescu va avea probleme mari în dosarul penal în care deja procurorii bârlãdeni au început urmãrirea penalã împotriva sa. Vã reamintim cã primarului Titi Constantinescu i-a fost întocmit dosar penal pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, faptã prevãzutã si pedepsitã de art. 246 Cod penal. Titi va trebui sã explice de ce a încãlcat dreptul constitutional la liberã exprimare cerut în scris de Asociatia „România Fãrã Ei” Bucuresti, care dorea sã organizeze la Bârlad, pe 4 aprilie, o adunare publicã pentru a protesta împotriva exploatãrii gazelor de sist. Plângerea penalã a fost depusã de George Epurescu la Politia Bârlad si la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în luna aprilie iar la începutul lunii aprilie s-a declansat urmãrirea penalã împotriva primarului Constantin Constantinescu politistii considerând cã sunt suficiente probe pentru ca pe numele edilului sã fie deschis un dosar penal. „Preambulul Declaratiei Universale a Drepturilor Omului spune: <<…cã este esential ca drepturile omului sã fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul sã nu fie silit sã recurgã, ca solutie extremã, la revolta împotriva tiraniei si asupririi>>. Când cetãtenii sunt hotãrâti sã lupte pentru drepturile lor, pentru drepturile fundamentale, constitutionale, nici un sistem oricât de corupt ar fi nu poate ascunde la nesfârsit nedreptatea. Atât Politia Bârlad cât si Tribunalul Vaslui au înteles cã ilegalitãtile au depãsit orice mãsurã si demnitatea umanã reprezintã valoarea supremã fãrã de care întreaga fundatie a democratiei s-ar nãrui. Cu totii trebuie sã luãm atitudine si sã luptãm pentru drepturile noastre, pentru apãrarea democratiei si a viitorului. Niciun abuz nu poate trece fãrã o reactie energicã, promptã a societãtii. Sistemul corupt trebuie atacat prin toate mijloacele legale. Victoria nu poate fi decât a cetãtenilor!”, a declarat asearã, în exclusivitate pentru cotidianul nostru, dr. George Epurescu, presedintele Asociatiei Ecologice „România Fãrã Ei”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.