Judecătorii CCR au decis! Veste bună pentru Ion Iliescu

Judecătorii de la Curtea Constituțională a României (CCR) au admis, miercuri, sesizarea asupra Legii privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu. Curtea a decis că desfiinţarea IRRD 1989 este neconstituțională.

Judecătorii de la Curtea Constituțională a României (CCR) au admis, miercuri, sesizarea asupra Legii pentru aprobarea OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Curtea a decis că desfiinţarea IRRD 1989 este neconstituțională.

CCR a decis! Veste bună pentru Ion Iliescu

“Curtea Constituţională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat şi a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 sunt neconstituţionale, în ansamblul lor”, potrivit unui comunicat al CCR, transmite Agerpres.

Proiectul, iniţiat de Guvern, a fost adoptat de Senat cu 84 de voturi “pentru” şi 54 “împotrivă”. Comisia juridică din Senat a dat raport de admitere.

Desființarea IRRD 1989, neconstituțională

Proiectul pentru aprobarea OUG 91/2019 privind desfiinţarea IRRD 1989, precum şi pentru abrogarea legii de înfiinţare a institutului a revenit în dezbatere la Senat după ce legea pentru respingerea OUG 91/2019 fusese trimisă la promulgare, dar a făcut obiectul unei sesizări de neconstituţionalitate formulată de Executiv, cu obiecţii respinse de CCR, dar şi al unei cereri de reexaminare din partea preşedintelui Klaus Iohannis. …https://www.capital.ro/judecatorii-ccr-au-decis-veste-buna-pentru-ion-iliescu.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ