Judecătorii i-au ”iertat” de pușcărie pe doi tineri prinși cu aproape 1 kg de canabis

Doi tineri din Suceava, prinşi în flagrant, în Cluj-Napoca, în timp ce aveau asupra lor, în vederea comercializării, peste 900 de grame substanţe interzise, în mare majoritate canabis, au fost condamnați, ieri, de Tribunalul Cluj, pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Magistrații clujeni au dat dovadă de clemență, stabilindu-le celor doi pedepse de câte 3 ani de închisoare, dar suspendate condiționat, cu termene de încercare de câte 4 ani, cu precizarea că sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către procurorii DIICOT, la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Conform sentinței judecătorilor clujeni, cei doi au impuse numeroase obligații și restricții pe perioada celor patru ani, de la care nu au voie să se abată. Totodată., au de prestat 120 de zile de muncă în folosul comunității.

Cei doi inculpați, Sebastian Moroşan şi Gabriel Tofan, ambii din judeţul Suceava, au fost arestați preventiv o perioadă de mai bine de jumătate de an și apoi plasați sub control judiciar.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au acționat în acest caz în noiembrie 2019, în cadrul unei acțiuni în flagrant. Asupra celor doi au fost găsite substanțele interzise, peste 900 de grame, majoritatea canabis. Polițiștii de la Antidrog au mai găsit în urma perchezițiilor un cântar electronic cu urme de substanţă pulverulentă, un caiet pe care inculpaţii ţineau evidenţa drogurilor vândute, precum şi suma de 9.800 lei.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-08-20/Judecatorii-i-au-iertat-de-puscarie-pe-doi-tineri-prinsi-cu-aproape-1-kg-de-canabis#ixzz6VeQnn0av
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ