Judecãtorii, milosi cu interlopii recidivisti, care îsi calcã adversarii pe cap (VIDEO)

Dreptatea de la Vaslui

SENTINTÃ COMICÃ… În municipiul Vaslui poti sã fii tatãl interlopilor, sã ai dosare întregi cu antecedente penale, sã fii filmat în timp ce îti calci adversarii pe cap, la propriu, dacã în fata instantei îti recunosti faptele, sansele sã fii trimis în spatele gratiilor sunt nule. Judecãtorii te condamnã la un an-doi de închisoare cu suspendare si te trimit sã mãturi câteva strãzi, chipurile, pentru a-ti învãta lectia. O demonstreazã si cazul lui Alis Gentimir si Vali Crãciun, care în urmã cu doi ani au fost implicati într-o rãfuialã în clubul Bliss din oras. Cei doi si-au bãtut atât de rãu victimele, pânã le-au lãsat fãrã dinti în gurã. De altfel, pe imagini, se poate vedea cum Vali Crãciun îsi calcã adversarul cu piciorul pe cap, desi acesta era în stare de semi inconstientã. Desi incidentul din club a fost de o duritate iesitã din comun, instanta a decis ca Gentimir si Crãciun, împreunã cu alti trei amici, sã fie condamnati la pedepse cuprinse între 1 an si 2 ani de închisoare cu suspendare si sã presteze muncã în folosul comunitãtii. Motivarea judecãtorilor e siderantã si nu lasã loc la niciun fel de comentariu:Instanta retine cã inculpatii (…) Gentimir Alis-Florentin, Crãciun Valentin si Bãlãceanu Rudolf -Florin sunt cunoscuti cu antecedente penale, cã au avut o atitudine sincerã si de recunoastere în cursul judecãtii, apreciind astfel cã sanctionarea inculpatilor îsi poate produce efectele prin aplicarea a câte unei pedepse, dar fãrã executarea acestora în regim de detentie, considerând, totodatã, cã renuntarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicãrii pedepsei reprezintã o sanctionare prea usoarã”, îsi motiveazã magistratii decizia de condamnare cu suspendare a bãtãusilor.

Pe 20 august 2018, Alis Gentimir, Vali Crãciun, Rudolf Bãlãceanu, Ciprian Gãbureac si Sebastian Bot au fost dusi la politie, fiind bãnuiti cã ar fi lovit cu pumnii si picioarele doi tineri de 19, respectiv 20 de ani, din comuna Muntenii de Sus. Dupã lungi audieri, cunoscutii membri ai lumii interlope au fost retinuti pentru 24 de ore. Potrivit anchetatorilor, în seara de 18 august, în jurul orei 23:00, persoanele vãtãmate Remus Agafitei si Robert Simion, însotiti de un prieten, Alex Huiban, si alte douã tinere au mers la clubul Bliss, unde, o orã mai târziu, si-a fãcut aparitia si grupul de prieteni al interlopului Alis Geantimir. Spre dimineatã, între cele douã tabere a izbucnit un conflict dupã ce Alex Huiban i-a atras atentia lui Sebastian Bot faptul cã a dat peste el. Reprosul a fost scânteia care a declansat bãtaia din club. Bot s-a nãpustit asupra lui Huiban, ulterior în ajutorul primului sãrind si prietenii lui, Alis Gentimir si Ciprian Gãbureac. Observând cã lumea iese afarã, Vali Crãciun si Rudolf Bãlãceanu, care se aflau în parcare, au urcat în club, pentru a-si ajuta amicii. Dupã câteva minute, conflictul s-a mutat în fata localului. Aici, dupã cum se poate observa si în video, Vali Crãciun continuã sã-si batã un adversar, desi acesta era într-o stare de semi inconstientã. Cu tricoul rupt, semn cã si el fusese agresat, Crãciun îl calcã, pur si simplu, pe muntenar cu piciorul pe cap, sub ochii îngroziti ai mai multor martori. În urma conflictului, Remus Agafitei, una dintre victime, a suferit leziuni ce au necesitat 12-13 zile de îngrijiri medicale, acestuia fiindu-i rupti trei dinti. Amicul sãu, Robert Simion, a rãmas fãrã patru dinti, însã leziunile lui au necesitat “doar” 5-6 zile de îngrijiri medicale. Muntenarii au depus plângere împotriva rivalilor din gruparea Gentimir.

Dupã aproape doi ani, agresorii si-au primit pedeapsa

Pe 27 martie a.c., dupã aproape doi ani de la incident, magistratii Judecãtoriei Vaslui i-au condamnat pe cei cinci interopi vasluieni la închisoare cu suspendare. Astfel, Alis Gentimir a fost condamnat la 1 an si 7 luni de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei pe o perioadã de 3 ani si la 90 de zile de muncã în folosul comunitãtii. Vali Crãciun a fost condamnat la 2 ani si 3 luni de închisoare cu suspendare si 100 de zile în folosul comunitãtii. Ceilalti trei inculpati în dosar, (Rudolf Florin Bãlãceanu – condamnat la 1 an si 7 luni de închisoare, Sebastian Ionut Bot – condamnat la 1 ani 2 luni de închisoare si Ciprian Gãbureac – condamnat la 1 an de închisoare – n.r.), au fost si ei obligati sã presteze muncã în folosul comunitãtii. De asemenea, în laturã civilã, Valentin Crãciun a fost obligat sã plãteascã, uneia dintre victime, suma de 138 lei si 2.744 de euro, daune materiale si 2.000 de euro, daune morale. Cealaltã victimã va primi si ea, în solidar, de la Alis Gentimir, Vali Crãciun si Rudolf Bãlãceanu, suma de 2.000 de euro, daune morale si 138 de lei, daune materiale.

Greseala recunoscutã, pe jumãtate iertatã, chiar dacã nu e prima!

Încadrati la sãvârsirea infractiunii de loviri si alte violente si tulburarea linistii si ordinii publice, cei cinci agresori si-au recunoscut faptele în instantã, solicitând judecarea prin procedurã simplificatã. Se pare cã pozitia “ghiocelul” luatã de interlopi l-a înduiosat la maxim pe judecãtor, chiar dacã trei dintre acestia nu se aflau la prima abatere de acest fel. “Instanta retine cã inculpatii Bot Sebastian Ionut si Gãbureac Ciprian nu sunt cunoscuti cu antecedente penale, iar inculpatii Gentimir Alis-Florentin, Crãciun Valentin si Bãlãceanu Rudolf -Florin sunt cunoscuti cu antecedente penale, cã au avut o atitudine sincerã si de recunoastere în cursul judecãtii, apreciind astfel cã sanctionarea inculpatilor îsi poate produce efectele prin aplicarea a câte unei pedepse, dar fãrã executarea acestora în regim de detentie, considerând, totodatã, cã renuntarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicãrii pedepsei reprezintã o sanctionare prea usoarã”, au motivat magistratii Judecãtoriei Vaslui hotãrârea luatã. Alis Geantimir, Rudolf Bãlãceanu si Ciprian Gãbureac au contestat sentinta pronuntatã de Judecãtoria Vaslui. La fel au procedat si cei doi bãrbati din Muntenii de Sus, acestia atacând hotãrârea cu apel.

ATENȚIE! Imagini cu puternic impact emoțional!


NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ