spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Judecãtorul Neculai Burlibasa, noul presedinte al Judecãtoriei Bârlad

- Advertisement -

BURLIBASA RELOADED Judecãtorul Neculai Burlibasa a câstigat concursul pentru functia de presedinte al Judecãtoriei Bârlad, obtinând nota 8,80 la ultima probã, în timp ce contracandidata sa, judecãtoarea Mugurica Gabriela Rotariu, a obtinut nota 8.00. Ambii au avut la prima probã nota 8.00, astfel cã a fost declarat câstigãtor Neculai Burlibasa. Acesta a mai fost presedintele Judecãtoriei Bârlad, în perioada ianuarie 2008 – aprilie 2009. Din aprilie 2009 a fost directorul Penitenciarului Galati, pânã anul acesta în septembrie, când i-a încetat detasarea, în urma unui scandal în institutia pe care o conducea, care s-a lãsat cu o crimã si arestãri în rândul personalului din cadrul Penitenciarului Galati. La Vaslui functia de prim procuror al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui va fi ocupatã de procurorul Beatrice Berinde, care a obtinut notele 8.00 si 7.40 la cele douã probe, în timp ce procuroarea Daniela Roxana Pintileasa nu a participat decât la una dintre probe.

Pe site-ul CSM a fost publicat rezultatul concursului pentru functia de presedinte al Judecãtoriei Bârlad, concurs la care s-au înscris doi judecãtori bârlãdeni: Neculai Burlibasa si Mugurica Gabiela Rotariu, aceasta din urmã asigurând interimatul la conducerea institutiei, de la plecarea lui Neculai Burlibasa din functie. Cu nota 8,80, obtinutã de judecãtorul Neculai Burlibasa, la testarea scrisã privind managementul, comunicarea si resursele umane, desfãsuratã pe 5 decembrie, judecãtorul Neculai Burlibasa a câstigat concursul, deoarece la aceeasi probã judecãtoarea Mugurica Rotariu a obtinut doar nota 8.00. Desi rezultatele definitive se vor da pe 14 decembrie, acum fiind perioada de contestatii, surse din CSM spun cã acesta nu se mai poate întoarce, deoarece judecãtorul Burlibasa la testul scris, a depãsind-o cu patru rãspunsuri corecte, pe judecãtoarea Mugurica Rotariu. La prima probã desfãsuratã pe 30 noiembrie, cea privind prezentarea proiectelor celor doi candidati, referitoare la executarea atributiilor specifice functiei de conducere, Neculai Burlibasa si Mugurica Rotariu au obtinut aceeasi notã: 8.00. Dupã data de 14 decembrie, CSM urmeazã sã emitã deciziile de ocupare a functiilor de conducere, printre care si pentru cea de presedinte al Judecãtoriei Bârlad, care va fi ocupatã de judecãtorul Neculai Burlibasa.

Nou dar vechi!

Neculai Burlibasa a mai fost pânã anul trecut în aprilie presedintele Judecãtoriei Bârlad, când CSM a aprobat detasarea acestuia în cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), ca director al Penitenciarului Galati. Din nefericire pentru Neculai Burlibasa, în luna august, la penitenciarul condus de el, a avut loc o crimã, un inspector si doi gardieni ucigând din bãtaie un detinut, cei trei angajati din cadrul Administratiei Penitenciarelor fiind arestati. Scandalul nu a fost fãrã urmãri, ministrul justitiei, Cãtãlin Predoiu solicitând CSM încetarea detasãrii directorului acestui penitenciar, nimeni altul decât judecãtorul bârlãdean Neculai Burlibasa. Ca urmare, CSM a luat hotãrârea nr. 871/16.09.2010 prin care judecãtorul bârlãdean a fost înlocuit de la conducerea Penitenciarului Galati, decizie contestatã pe 25 noiembrie de Neculai Burlibasa. CSM si-a mentinut decizia luatã în septembrie si a respins solicitarea judecãtorului Neculai Burlibasa ca fiind neîntemeiatã. Si tot CSM l-a declarat câstigãtor pe Neculai Burlibasa, al concursului pentru functia de presedinte al Judecãtoriei Bârlad.

Beatrice Berinde a câstigat concursul de prim procuror al Parchetului Vaslui

Pe site-ul CSM se pot vedea si rezultatele obtinute la concursul de ocupare a functiei de prim procuror al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui. Câstigãtoare a fost declaratã procuroarea Beatrice Berinde care a obtinut notele 8.00 la proba prezentãrii proiectului referitor la executarea atributiilor specifice functiei de conducere, de pe 30 noiembrie, precum si nota 7,40 la testarea scrisã privind managementul, comunicarea si resursele umane, desfãsuratã pe 5 decembrie. Contracandiata prim procurorului Beatrice Berinde, procuroarea Daniela Roxana Pintileasa, a obtinut la prima probã, cea de pe 30 noiembrie nota 5,92, asa cã la proba a doua, privind testarea scrisã, desfãsuratã pe 5 decembrie, ea nu s-a mai prezentat renuntând la concurs.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.