23.7 C
Vaslui
28-iun.-2022

Județul se scufundă în sărăcie, iar parlamentarii vasluieni se gratulează pe internet: “politician sulfuros”/“ipochimen școlit la striptease”

CIRC… Cea mai recentă sfadă i-a avut ca protagoniști pe deputații Mihai Botez de la USR și Adrian Solomon de la PSD după ce acesta a propus un proiect de lege pentru amnistierea plagiatorilor.

SPECTACOL DIZGRAȚIOS… În timp ce populația județului Vaslui se confruntă cu cea mai scăzută putere de cumpărare din țară, iar rata șomajului este cea mai ridicată la nivel național, trimișii vasluienilor în Parlament se ceartă ca țațele pe internet. Cea mai recentă sfadă i-a avut ca protagoniști pe deputații Mihai Botez de la USR și Adrian Solomon de la PSD. Totul a pornit după ce proiectul de lege prin care Solomon propusese un amendament pentru amnistierea plagiatorilor a fost întors la comisii de Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, a catalogat retrimiterea proiectului la comisii drept “o victorie de etapă”, spunând despre Adrian Solomon că este vârful de lance al PSD prin care sunt introduse prevederi de legi absolut șocante.Dacă în trecut, Iordache și Nicolicea reprezentau cele două vârfuri de lance prin care erau introduse amendamente sulfuroase, Adrian Solomon se pare că a preluat această <<ocupație>>, transformându-se în noul parlamentar care are rolul de a introduce prevederi în legi absolut șocante. De obicei, acest lucru se petrece în special în momente când agenda publică este saturată de alte teme, cu scopul ca aceste prevederi să treacă nevăzute”, a declarat Mihai Botez. În replică, deputatul Adrian Solomon s-a rezumat doar la a lansa o serie de jigniri pe pagina de facebook a Organizației Municipale PSD Bârlad, numindu-l pe deputatul USR un “ipochimen școlit la striptease”.

Săptămâna trecută, deputatul PSD Adrian Solomon, cel care a introdus amendamentul care îi amnistiază pe plagiatorii care și-au obținut titlul de doctor înainte de 2011, își justifica inițiativa spunând că “ pe cale administrativă până și furtul se prescrie”. Deputatul a acuzat USR, care a semnalat în spațiul public amendamentul adus de el, că „în înțelepciunea lor, doctorii făcuți cu bani pe la școlile capitaliste consideră că înainte de 2011 legislația din România permitea plagiatul”.

“Este penibil că de fiecare dată când auzim de Solomon, trebuie să fie într-un context negativ”

La începutul acestei săptămâni, proiectul deputatului Solomon a fost întors la comisii de Biroul Permanent al Camerei Deputaților, prilej pentru Mihai Botez de la USR să-și taxeze, din nou, colegul din Parlament. “Faptul că zeci de politicieni și-au descoperit vocația pentru studiile de securitate ridică suspiciuni grave asupra modului în care aceste diplome au fost obținute. Chiar Eugen Teodorivici, fostul ministru de finanțe de la PSD, a recunoscut că a primit diploma în plic de la Colegiul Național de Informații.

Alte suspiciuni sunt ridicate de politicieni care declară nonșalant în CV-uri cum au obținut diverse diplome de licență și masterat, cu studii la zi, în timp ce oficial, ei munceau la sute de kilometri distanță. Sunt absolut convins că amendamentul depus de Adrian Solomon a avut girul multora, iar fără o reacție a societății civile și a USR, acesta s-ar fi strecurat și ar fi devenit lege. De ce nu trebuie să iertăm plagiatorii? Trecând peste imoralitatea însușirii ideilor altcuiva ca fiind proprii, trebuie să înțelegem că un doctorat oferă șansa de a primi un spor pentru cei care lucrează în sistemul public. Acesta este un spor de 950 de lei, se primește lunar, iar cei care au dobândit prin furt doctoratul fură efectiv acești bani din taxele și impozite plătite de dumneavoastră. Este doar o altă metodă prin care banii se scurg de la buget. Plagiatul aruncă o umbră de îndoială și asupra celor care muncesc sute sau mii de ore pentru a obține o diplomă în mod cinstit. Prin “iertarea” unor plagiate, distrugem fundația morală pe care ar trebui să fie construit mediul academic din România. Domnul Solomon a fost profesor de istorie în tinerețe. Mă întreb, oare, dacă asta i-a învățat pe elevii săi, că plagiatul poarte fi iertat, iar însușirea ideilor fără acordarea creditului necesar este un lucru bun. (…) Adrian Solomon este un politician sulfuros care aduce extrem de multe deservicii județului Vaslui. Acțiunile lui sunt rușinoase. Este penibil faptul că, de fiecare dată când auzim de Solomon, trebuie să auzim într-un context negativ”, a scris Mihai Botez pe pagina lui de Facebook.

“Mi’ăiță al nostru se crede viteaz și se dă la om cu capul gol”

Deputatul Adrian Solomon nu a rămas prea mult timp dator cu un răspuns. “Mihai Botez… ipochimen școlit la striptease, care a uitat să-și dea licența, scrie chipurile pe Facebook mai mult decât a citit în viața lui. Ridicat în șeaua Call centralistului, Mi’ăiță al nostru se crede viteaz și se dă la om cu capul gol. Păi așa e vorba, măi intelighentule? Să te dai deștept cu textele de la partidul securiștilor români? Nu era mai simplu să citești Constituția? Știi că tot ce scrii are legătură cu realitatea cam cât ai tu cu cartea… Te ignor!”, a replicat parlamentarul PSD.

Domnilor parlamentari, iată două subiecte de interes pentru vasluieni

Conform unei analize a companiei de cercetare de piață GfK, în 2021, un român a avut, în medie, 7453 de euro de cheltuială, adică aproximativ 620 de euro pe lună. Bucureștenii au avut o putere medie de cumpărare pe cap de locuitor cu aproape 86% peste media națională în timp ce locuitorii județului Vaslui au avut venitul net disponibil de aproape 56% din media națională. Cu alte cuvinte, un vasluian a fost nevoit să se descurce cu 350 de euro în fiecare lună, județul Vaslui având cea mai scăzută putere de cumpărare din țară. Conform unei alte situații statistice, publicată de această dată pe site-ul ANOFM, județul Vaslui avea, la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, cel mai ridicat nivel ale ratei șomajului din țară, cu un procent de 6,82% din populația aptă de muncă. Domnilor parlamentari de Vaslui, pe când postări, schimburi de replici și soluții pentru rezolvarea acestor două probleme cu care se confruntă populația județului?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. cat ghinion sa aiba Vasluiul ca sa ajunga usr isti la putere care nu au locuit in Vaslui? Or fi si vasluienii de vina iar de CV-uri false nici nu mai vorbim

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here