spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Judetul se topeste de la cãldurã, iar vasluienii cad pe stradã!

- Advertisement -

FOC DIN CER Ambulantele de la SAJ Vaslui au lucrat ieri la foc continuu din cauza persoanelor afectate de temperaturile ridicate. În ajutorul acestora au fost solicitati si colegii de la SMURD, care au mers în zonele din afara orasului, pentru cã ambulantele abia au fãcut fatã la amiazã. Meteorologii anuntã încã trei zile de caniculã, temperaturile în sud-estul tãrii, inclusiv în judetul nostru, vor ajunge la 39 de grade Celsius la umbrã!

Ieri, în decurs de câteva ore (între 7.00 si 15.00), la 112 au fost semnalate în jur de 70 astfel de cazuri, majoritatea fiind persoane afectate de cãldurã, desi se aflau în locuintã sau în spatii umbrite. Medicii urgentisti vasluieni se asteaptã la un numãr tot mai mare de astfel de cazuri si în zilele urmãtoare, în special azi, când se anuntã temperaturi si mai mari. Potrivit medicilor de la Serviciul Judetean de Ambulantã Vaslui, cele mai frecvente cazuri au fost persoane cu afectiuni cardiovasculare, respiratorii, sau accidente vasculare, crize de anghinã pectoralã si lesinuri. „Apelurile primite au fost cu precãdere de la persoanele relativ tinere care aveau asemenea diagnostice, în jur de 45-50 de ani cele mai multe cazuri, ceea ce este foarte îngrijorãtor. De obicei ne asteptãm ca persoanele în vârstã si bolnave sã se decompenseze din cauza cãldurii, dar astãzi (ieri – n.r.) am avut foarte multe cazuri cu bolnavi cardiaci sau cu boli pulmonare decompensati, între 40 si 50 de ani”, a spus Aurora Popa, seful Serviciului Judetean de Ambulantã.

Codul galben de caniculã continuã

Week-end-ul se anuntã unul de foc. Vin trei zile foarte cãlduroase, meteorologii avertizând asupra pericolului. Atentionarea emisã de Administratia Nationalã de Meteorologie vizeazã toatã tarã, însã în sud-est (unde este si judetul Vaslui) cãldura va fi la limita suportabilului. „În zilele de vineri, sâmbãtã si duminicã în regiunile sudice si sud-estice vremea va deveni canicularã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge si depãsi pragul critic de 80 al disconfortului termic. Se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade si izolat, în dupã-amiaza zilei de sâmbãtã, chiar 39 de grade. Duminicã, instabilitatea atmosfericã se va accentua în vestul, centrul si nordul tãrii”, a anuntat ANM.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.