22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Județul Vaslui, a doua cea mai scăzută rată a incidenței Covid din țară! (DOCUMENT, GRAFIC)

EXCELLENT… DSP Vaslui anunță că județul Vaslui are a doua cea mai scăzută rată a incidenței Covid-19 pe ultimele 14 zile din țară, pe primul loc fiind județul Suceava. Rata incidenței în județ este de 0,69/1000 de locuitori și un număr de 12 infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Sunt 19 comune în județ cu zero cazuri de îmbolnăviri. Astăzi și mâine, caravanele mobile de vaccinare anti-COVID-19 se găsesc în comuna Fruntișeni și comuna Găgești (pe 2 decembrie) și pe 3 decembrie în Dragomirești și comuna Bunești-Averești.

Județul Vaslui are în zona verde peste 99% dintre UAT-uri, mai precis 84 din cele 86 care compun județul, cu rata cuprinsă între 0 și 2,81 la mia de locuitori. Zilnic sunt scăderi ale ratei incidenței, semn că vaccinarea este eficientă! Ultimele informații de la DSP Vaslui arată că în weekendul prelungit au decedat șase persoane ca urmare a infecției cu Covid – 19. A scăzut drastic și numărul internărilor în spitalele din Bârlad și Vaslui, privind epidemia de Covid-19 din valul 4. La finele săptămânii trecute erau 91 de persoane internate în Spitalul Bârlad, și anume 83 pe secții și 8 în ATI , 46 de persoane internate în Spitalul Vaslui, din care 40 pe secții și 6 în ATI, dar și 268 de persoane pozitive la domiciliu. Cea mai ridicată rată a incidenței cumulative, de 4,07/1000 de locuitori, se află în comuna Blăgești, care mai are înregistrate 5 cazuri pozitivate în ultimele 14 zile, urmată de comuna Miclești, cu 2,81 rata la o mie de locuitori. Se poate lesne vedea că județul Vaslui este aproape să se vindece de acest flagel numit valul 4 al pandemiei. 19 UAT-uri au zero infecții cu virusul SARS-CoV-2, 64 de UAT-uri au rata incidenței cumulative la 14 zile cuprinsă între 0,21 și 2,81, ceea ce ne arată că vaccinarea este un succes în Județul Vaslui.

Vaccinarea, recomandată pentru eradicarea pandemiei

În vederea creșterii gradului de vaccinare și protejării populației de virusul SARS-CoV-2, la nivelul județului Vaslui se vor organiza caravane mobile de vaccinare anti-COVID-19, în perioada 02.11.2021 – 03.12.2021, cu următorul program:

  • 02.12.2021 – comuna Fruntișeni și comuna Găgești
  • 03.12.2021 – comuna Dragomirești și comuna Bunești-Averești

„Precizăm că nu este necesară programarea, vaccinarea se face pe loc, în baza prezentării cărții de identitate sau a pașaportului. În acest context, invităm populația din aceste localități să beneficieze de vaccinare anti- COVID-19, întrucât vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală.”, a menționat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Virusul nu exista , deoarece testul pcr este o frauda -pcr nu este test !
    Injectia este moarte curata , genocid planificat si executat de finanta mondiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here