20.7 C
Vaslui
05-iul.-2022

Județul Vaslui, a doua cea mai scăzută rată a incidenței Covid din țară!

EXCELENT DSP… Vaslui anunță că județul nostru are a doua cea mai scăzută rată a incidenței Covid 19 pe ultimele 14 zile, din țară, pe primul loc fiind județul Suceava. Rata incidenței în județul nostru este de 0,77/1000 de locuitori și un număr de 11 de infectări cu SARS CoV 2 depistate în ultimele 24 de ore. Sunt 15 comune cu zero cazuri de îmbolnăviri.

Județul Vaslui are în zona verde peste 99% dintre UAT-uri, mai precis 84 din cele 86 care compun județul, cu rata cuprinsă între 0 și 2,81 la mia de locuitori. Zilnic sunt scăderi ale ratei incidenței, semn că vaccinarea este eficientă! În cursul zilei de sâmbătă, 28 noiembrie, au decedat două persoane ca urmare a infecției cu Covid – 19. A scăzut drastic și numărul internărilor în spitalele din Bârlad și Vaslui, privind epidemia de Covid 19, din valul 4. Sunt 91 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față și anume 83 pe secții și 8 în ATI , 46 de persoane internate în Spitalul Vaslui din care 40 pe secții și 6 în ATI, dar și 268 de persoane pozitive la domiciliu. Cea mai ridicată rată a incidenței cumulative de 4,88/1000 de locuitori, se află în în comuna Blăgești, care mai are înregistrate 6 cazuri pozitivate în ultimele 14 zile, urmată de comuna Berezeni, cu 3,12. .

Vaccinarea recomandată pentru eradicarea pandemiei

Pe 28 noiembrie, în județ s-au vaccinat 801 persoane din care cu Doza 1- 177, Doza 2 – 334 și Doza 3 – 290 de persoane. În vederea creșterii gradului de vaccinare și protejării populației de virusul SARS-CoV-2, la nivelul județului Vaslui se vor organiza caravane mobile de vaccinare anti-COVID-19, în perioada 29.11.2021 – 03.12.2021, cu următorul program:

  • 29.11.2021 – comuna Epureni
  • 02.12.2021 – comuna Fruntișeni și comuna Găgești
  • 03.12.2021 – comuna Dragomirești și comuna Bunești-Averești

„Precizăm că nu este necesară programarea, vaccinarea se face pe loc, în baza prezentării cărții de identitate sau a pașaportului. În acest context, invităm populația din aceste localități să beneficieze de vaccinare anti- COVID-19, întrucât vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală.”, a menționat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. tratament cu medicamente , ceaiuri de plante medicinale , ocaina de vin fiert, o tuica mica, un catel de usturoi , un ardei iute, nu sunt mai bune decat acest nastrusnic vaccin? Certificatul verde este zero , nu atesta decat ca persoana a facut vaccin dar nu atesta daca are sau nu covrigu in el, . asta a spus-o un adevarat medic DR. Ciuhodaru aseara la o emisiune la radio Romania. AVAND IN VEDERE CA au contactat ,,virusul” si cei vaccinati destul de multi in ultimul timp, care mai este rolul vaccinarii si a certificatului SS. Culoare verde in anii 40 era culoarea legionarilor dar aceia erau patrioti spre deosebire de cei de acum. Vaccinurile trebuiesc consumate ca expira si vor raspunde pt cantitatile achizitionate de 6 ori populatia Romaniei. De ce in Olanda , in Isdrael, germania si alte tari care populatia sa- intepat cu acest ser are un nr. de imbolnaviri cu mult mai mare ca la noi. Acum mai depinde si de calitatea reactivilor utilizati pt teste , de gradul de eroare al aparatelor etc……….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here