Județul Vaslui, în zodia revoltelor! “Mutu’ cel mic”, în fruntea coloanei de protestari! (FOTO, VIDEO)

ACTIV… Aproximativ 300 de vasluieni au ieșit aseară în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități. Unul dintre liderii de grup a fost chiar “Mutu cel mic”, unul dintre frații Stănescu.

URMĂRI… Tinerii au trezit Vasluiul la viață. În jur de 300 de adolescenți s-au mobilizat și au ieșit marți seara în Piața Civică din Vaslui pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități. Cu “mutu’ cel mic” pe post de lider, aceștia au mărșăluit pe străzile Ștefan cel Mare, Mihail Kogălniceanu și Traian, cerând demisia guvernanților pentru modul în care gestionează pandemia. Dacă la prima vedere, protestul a părut unul inopinat, o parte dintre organizatori ne-au declarat că mobilizarea a avut loc cu o seară înainte pe rețelele de socializare. Au răspuns apelului zeci de vasluieni de pe străzile Vasile Alecsandri, Racova, Călugăreni, în special cei “abonați” la ajutoarele oferite, în zile de sărbătoare, de un anumit partid politic. Numărul lor a devenit treptat din ce în ce mai mic, pe măsură ce în centru și-au făcut apariția și vasluieni cu adevărat sătui de restricțiile impuse de Guvernul Cîțu. Unul dintre aceștia s-a declarat dezamăgit că studenții au rămas fără gratuitate la tren, altul ne-a spus nu i se pare firesc ca fiul său să stea cu mască în timpul orelor de curs, în timp ce clienții barurilor pot sta în interior fără a fi obligați să poarte măști de protecție. Dacă la Vaslui polițiștii au scos în stradă o autospecială cu cameră cu infraroșu pentru a-i identifica mai ușor pe protestatari, la Huși și la Bârlad oamenii legii se vor folosi, potrivit unor surse, și de live-urile făcute de participanți pe rețelele de socializare.Polițiștii susțin că se vor împărți amenzi unora dintre protestatari. În toate cele trei orașe, aceștia au scandat mesaje împotriva restricțiilor, a Guvernului și au strigat “libertate”, principala persoană vizată fiind Raed Arafat. Din fericire, în afară de fumigena dată la Vaslui, în zona Cinematografului Independența, nu s-au înregistrat incidente. Forțele de ordine au vegheat la desfășurarea manifestărilor până când protestatarii au plecat spre casele lor.

Aproximativ 300 de tineri din Vaslui au protestat, marți seara, în Piața Civică împotriva restricțiilor impuse de autorități. Aceștia au mărșăluit pe străzi scandând “libertate”, “ieșiți din casă, dacă vă pasă”, “demisia!”, “rușine” și “jos măștile”.Protestul a fost anticipat de forțele de ordine, care cu jumătate de oră înainte de a începe erau deja adunate în număr foarte mare în spatele Prefecturii. Asta probabil și datorită mobilizării tinerilor pe rețelele de socializare, unde au fost create mai multe evenimente ce anunțau revolta. Strigătul a fost dat și pe whatsapp, în special de elevii de liceu. Pe Facebook, evenimentul a avut motto-ul “Vasluiul se ridică!”: “A venit momentul să ne alăturăm și noi protestelor.Mai bine mai târziu decât niciodată”, se arată în descrierea evenimentului. Nemulțumirile protestatarilor au vizat măsurilor privind purtatul măștii, reducerea orelor în care se poate circula pe străzi și închiderea restaurantelor. După ce au dat turul orașului, pe străzile Ștefan cel Mare, Traian și Călugăreni, vasluienii s-au oprit pe scările Judecătoriei, unde și-au dat întâlnire și astăzi, de la aceeași oră: 18:00.

Filmările cu protestatarii din Huși și Bârlad, luate la puricat de polițiști și jandarmi!

Revolte au loc și în orașul dintre vii, hușenii adunându-se în număr mare în Piața Tricolorului, după o mobilizare pe rețelele de socializare, în care tinerii se îndemnau unii pe alții la solidaritate cu protestatarii din alte zone ale țării, unde protestele erau de o mai mare amploare. Surprinzător sau nu, în centrul urbei a venit un număr mare de participanți, inclusiv din comune din zona arondată municipiului Huși. Cei mai mulți dintre ei erau tineri, care au transmis și live, pe Facebook, toată acțiunea. “Vă rugăm frumos să veniți alături de noi, la protest. Nu stați în case. E momentul să ne schimbăm soarta. Nu mai vrem să stăm în casă. Ieșiți în stradă toți hușenii”, îndemnau protestatarii, prin intermediul transmisiilor lor live. Prin fața Primăriei, pe strada celor două licee, pe la Episcopie și prin zona pieței, protestatarii au mărșăluit și au scandat împotriva restricțiilor nou impuse și a Guvernului.

Protestatarii din Bârlad: “Am vrea să se oprească toată mascarada asta cu COVID-ul”

La protestul de la Bârlad s-au strâns la orele 19.00, în fața Primăriei, circa 30 de persoane, iar după marșul făcut prin oraș, li s-au alăturat și alte persoane, în total, în jur de 120. Protestatarii au fost în permanență însoțiți de forțele de ordine, Poliție și Jandarmerie. Cei mai mulți dintre cei prezenți la protest au fost tineri, care nu au purtat masca de protecție și nici nu au păstrat distanța fizică. Ba, la un moment dat, au dat foc la măștile pe care le aveau la ei, ori sub bărbie, ori în buzunare. Una dintre protestatare a spus în spiciul ei că vor fi din ce în ce mai mulți tineri în stradă, deoarece ei vor ca școlile să fie redeschise și vor să trăiască normal, să comunice, să se poată întâlni cu prietenii. “Am vrea să se oprească toată mascarada asta cu COVID-ul, ne-am săturat de minciuna asta de un an de zile”, a mai spus tânăra bârlădeancă. Spre sfârșitul protestului spontan, persoane din rândul celor care au participat la manifestare au aprins mai multe petarde, zgomotul asurzitor făcându-i pe cei care au condus marșul să facă apel atât către manifestanți, cât și către forțele de ordine, pentru menținerea calmului și evitarea incidentelor.
23 COMENTARII

 1. Furați curent!! Doar ăștia au fost protestatarii? Vă bateți joc de participanți!
  foarte interesantă reacția de scârbă a covidiștilor: au uitat o parte din ei (ma refer la gasca rezist) cum protestau și făceau scandal prin piața victoriei…..adică m.ye Dragnea si dragnea la puscărie era ok, dar acum stai……..NU, NU E VOIE să faci protest…nu frate!! Cum așa, rezistențiulor, ce cuminți ați devenit voi, mascaților!
  plus că pozele astea plus comentariile în derâdere sunt la categoria rasism, dacă e să o dăm pe model de antidiscriminare si jos rasismul curcubeului… DAR se pare că la ora asta rasismul poate functiona fără probleme când e pentru o cauză universal nobilă! Ipocriților……

  • Care rasism băi nene? Vrei să îi facă Vremea nouă blonzi cu ochi albaștri?Ăștia sunt cu ăștia defilați…dacă li se ingradesc drepturile și libertățile săracii!!! Nu vă e rușine, mă? Noi am ieșit împotriva furtului generalizat și legalizat de Dragnea nu pentru că nu puteți sparge semințe după 8 seara!!!! Rușine!!!!

 2. Da am vazut ieri in faţa primăriei Barlad nişte rromi infractori care urlau behăiau , scuipau şi înjurau că nu mai pot fura şi umbla noaptea pe strazi , sunt doar nişte vieţuitoare fără creieraş la purtător .

 3. protest inopinat
  deodata numai dupa moaca iți dai seama de cine sunt manevrați
  trebuiau sa aranjeze măcar cu muncitori sa para ceva adevarat
  Cine ia pe caracudele astea în seama ? lor si dacă le da liber nu se duc la munca 😀

 4. Aoleu Haur 😂mergeți ma acasă și așteptati mașina primărie sa va aducă mâncarea de la cantina,. Ce v-aș mai pune eu la munca la canal cu voi aveți pretenții dar nu aveți o ora lucrata pe cartea de munca căpușelor, sunteți supărați ca UE v-a închis robinetu și nu mai puteți merge la ciordit?

  • Să fie identificați și refuzați la spital. PUNCT.

   Lasati-ma cu idioțenia că drepturi. Că să ai drepturi, mai întâi ai obligații. O adunătură de plozi cretini, nebatuti la timp…. țigani BORÂȚI ca păduchii înfrunte….

 5. Dacă scotea Barleanu ieri măturile sa mature fugeau toți acasă,,,,, ar fi bine jandarmeria sa dea amenzi și pentru cei ce făceau live si aruncau flegme în centru

 6. Dacă i-ai convoca acum în primăvară la o acțiune de curățenie în oraș și în jurul orașelor , nu vine unul. Toți sunt ocupați, au o grămadă de treabă….

 7. La Vaslui, asistații social de care ziceți ca primesc ajutoare de la un anumit partid s-au oprit in fata primăriei si au zbierat, ghici ce, “JOS PSD!” :))))))

  • Nu s-a strigat niciodată “Jos PSD”, asa ca nu mai băga în ele, că nu-și are rostul! Vine Pastile acus, ai să-i vezi la sediul partidului, stând după cozonaci și pui.

 8. URLĂ FOAMEA ÎN PROȘTI! DOAMNE, DACĂ AR DUREA PROSTIA…..SOLUȚII AVEȚI PENTRU A SCĂPA DE COVID, PROȘTILOR CARE SUNTEȚI PROȘTI?? ATÂT PUTEȚI ? HAM-HAM-HAM!!!

 9. Au ieșit idioții utili sa strige libertate. Numai asistați sociali și rromi, scuzați pleonasmul. Au dreptate și ei saracii, le îngrădești dreptul de a umbla noaptea?😋

  • De ce nu ai ieșit ieri în fața lor și să-i faci jeguri???asai că e ușor să jignești când stai ascuns?? Locuri de munca???? Unde sa muncească ?? Jegule ce ești?? Sau chiar dacă găsești un loc de muncă ești plătit cu o mie și ceva de lei de un patron lacom .

   • Da, R, într-adevăr, nu sunt jeguri, sunt lumpenproletariat-cum le spunea Marx, sunt speță cea mai de jos a clasei muncitoare, cei “săraci cu duhul”, o masa amorfa, ușor de manipulat. Acum ești mulțumit?

   • O mie și ceva, ce ăștia sunt bani? Cum sa va spetiți muncind pentru mărunțiș? Nici pe două mii și ceva nu munciți voi băi, că nu va place munca! Asta este o scuză ca sa nu munciți? Nu vă revoltați că nu aveți locuri de muncă, vă revoltați că nu aveți timp mai mult pentru distracție! Că nu va spune nimeni în fața nu e din lipsa curajului. Va place cearta, nu munca, daca o sa munciți, alt tip de comportament o sa aveți, altfel o sa va integrați în societate și altfel o sa va reflectați in ochii celorlalți! Acum pricepi de ce nimeni nu o să va spuna ceva in fața? E suficientă impresia negativă pe care voi o lăsați!

   • Dar altii, cum de isi gasesc locuri de munca?! Si, sa inteleg ca decat sa ia 1000-1500 lei salariu pe o munca cinstita, mai bine stai cu mana intinsa la ajutorul de la stat.
    Protestul a fost ptr locuri de munca sau nu?! Ca la targurile organizate de AJOFM nu i-am vazut sa faca demonstratie ca vor sa munceasca! Ba din contra, “cand muncește ii ia cu frezoane”!

   • Și ce vrei mai asistaților? Vrei salariu de medoc? Ce studii ai? Ce ai învățat? 4 ani de școală și 2 la stuf,nu I asa? Ai ” școală vietii” ,nu? Mars,mă capusă!

LĂSAȚI UN MESAJ