-0.4 C
Vaslui
27-ian.-2023

Județul Vaslui primește 1,47 miliarde lei prin programul “Anghel Saligny”, a zecea cea mai mare alocare din țară (TABEL)

- Advertisement -
ALOCARE…. Județului Vaslui a primit 1.466.217.476 de lei, iar deputatul PNL de Vaslui, Tudor Polak susține că « banii sunt importanți, pentru că dezvoltarea comunităților locale trebuie să reprezinte permanent o prioritate, mai ales când este vorba de lucrări de bază, de care trebuie să beneficieze toți cetățenii județului Vaslui».

PRINTRE PRIMII… Guvernul României a anunțat finalizarea repartizării pe județe a sumelor alocate prin Programul național de investiții “Anghel Saligny”, program de dezvoltare inițiat de guvernul liberal în anul 2021. Astfel, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat județului  Vaslui 1.466.217.476 de lei, din care, 628.378.918 lei finanțări de proiecte de apă și canalizare și 837.838.558 lei pentru proiecte de drumuri și poduri. 

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat, joi, finalizarea repartizării pe județe a sumelor alocate prin Programul național de investiții “Anghel Saligny”. Județul Vaslui are alocată suma de aproximativ 1.47 miliarde lei, a zecea cea mai mare din țară. Doar municipiul București și județele Bihor, Botoșani, Dolj, Iași, Olt, Prahova, Suceava și Teleorman au primit mai mulți bani. Din această sumă, 837,8 milioane lei sunt pentru proiecte de drumuri și poduri, iar 628,3 milioane lei pentru aducțiuni de apă și canalizare. În formula de calcul a acestor sume s-a ținut cont de numărul total al locuitorilor fiecărui județ, de numărul locuitorilor care încă nu sunt deserviți de sistemul public de alimentare cu apă/canalizare, de impozitul pe venit colectat, precum și de lungimea drumurilor comunale și județene nemodernizate.

“Pentru județul Vaslui este o etapă esențială în modernizarea și dezvoltarea zonelor rurale și urbane”

Potrivit deputatului PNL de Vaslui, Tudor Polak, dezvoltarea comunităților locale trebuie să reprezinte permanent o prioritate, mai ales când vorbim de lucrări de bază, de care trebuie să beneficieze toți cetățenii județului Vaslui. “Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat sumele alocate pentru dezvoltarea comunităților locale, prin intermediul Programului Național de Investiții <<Anghel Saligny>>. Pentru județul Vaslui, este o etapă esențială în modernizarea și dezvoltarea zonelor rurale și urbane și dotarea acestora cu infrastructura necesară și utilități în conformitate cu condițiile unui trai decent pentru vasluieni. Județul Vaslui va primi: 628.378.918 lei, pentru a fi investiți în proiecte pentru alimentarea cu apă curentă și canalizări;

837.838.558 lei pentru investiții în drumuri și poduri, proiecte de infrastructură foarte necesare atât în zonele rurale, cât și în orașele vasluiene. Aceste fonduri trebuie investite cu responsabilitate în proiecte serioase și bine gestionate de autoritățile locale, ca să putem vedea, cât mai curând, rezultate durabile. În total, județul Vaslui va fi beneficiarul a 1.466.217.476 lei, prin intermediul Programului Național de Investiții, care trebuie să se concretizeze în alimentarea cu apă și sistem de canalizare în localitățile vasluiene unde acest lucru nu s-a realizat încă și reabilitarea și consolidarea infrastructurii rutiere”, a declarat deputatul PNL de Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.