30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

Județul Vaslui primește ajutoare umanitare de la Guvern pentru refugiații ucraineni

AJUTOARE… Pentru refugiații ucraineni, Guvernul a aprobat scoaterea din rezervele de stat a unor produse (pături, saltele etc) și acordarea în regim de ajutor umanitar de urgență, cu titlu gratuit, Instituției Prefectului.

SPRIJIN… Guvernul României a aprobat, săptămâna trecută, trei hotărâri privind acordarea de ajutoare umanitare de urgență pentru Republica Moldova, Ucraina, dar și pentru refugiații ucraineni aflați în România. Pentru refugiații ucraineni aflați pe teritoriul României în urma războiului din Ucraina, guvernul a aprobat scoaterea din rezervele de stat a unor produse (pături, saltele etc) și acordarea în regim de ajutor umanitar de urgență, cu titlu gratuit, Instituției Prefectului din județele Vaslui, Botoșani și Suceava. “Sunt trei dintre cele mai încercate județe din perspectiva gestionării situației umanitare”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

“Pentru Republica Moldova, România va acorda ajutor umanitar de urgență cu titlu gratuit pentru a asigura buna funcționare a sistemului energetic. În acest sens, a fost aprobată prin hotărâre de guvern scoaterea din Rezerva de Stat a circa 130.000 de litri de motorină, 113.000 litri de benzină și alte 5 milioane de litri de păcură, în valoare de aproximativ 19 milioane de lei. Este un ajutor care va consolida, va crește securitatea energetică a Republicii Moldova și este răspunsul concret pe care România îl dă solicitării adresate prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România”, a declarat Cărbunaru. În Ucraina vor fi trimise produse alimentare, paturi, saltele, pături, perne, carburant din stocurile constituite ca rezerve de stat, în valoare de aproape 10 milioane de lei fără TVA, pentru a veni în sprijinul populației puternic afectate de agresiunea militară rusă. Transportul va fi asigurat de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și pentru Probleme Speciale. Pentru persoanele refugiate care se află pe teritoriul României în urma războiului din Ucraina, Guvernul a aprobat scoaterea din rezervele de stat a unor produse și acordarea în regim de ajutor umanitar de urgență, cu titlu gratuit, Instituției Prefectului din județele Vaslui, Botoșani și Suceava. “Sunt trei dintre cele mai încercate județe din perspectiva gestionării situației umanitare. (…) Și în acest caz vorbim de paturi, saltele, perne, saci de dormit și, în plus, elemente modulare, construcții ușoare, care pot să permită autorităților locale să amenajeze spații care să îi găzduiască pe refugiații ucraineni”, a precizat Cărbunaru.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here