spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Județul Vaslui scapă cu bine din taifunul provocat în urma abuzurilor din centrele de bătrâni

- Advertisement -

FĂRĂ PROBLEME… Beneficiarii centrelor rezidențiale din județul Vaslui se bucură de cele mai bune condiții în căminele unde sunt cazați. Cel puțin asta rezultă din ultima ieșire publică a prim-ministrului Marcel Ciolacu, care joi a cerut schimbarea din funcție a conducerii direcțiilor de asistență socială din șapte județe, precum și suspendarea din funcție a șefului Inspecției Muncii.

El a menționat că în urma controalelor efectuate la nivel național au fost identificate probleme grave în activitatea unor centre sociale din județele: Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și în București, „mai ales” în Sectorul 1. „Părerea mea că trebuie să fi mult mai curajoși și să începem să desființăm instituții cu totul, care și-au dovedit incapacitatea de a face față cerințelor în acest moment. Cer președinților de consilii județene în subordinea cărora se află direcțiile generale de asistență socială din județele amintite să înceapă să schimbe toți acești directori din funcție. Este evident că nu și-au făcut treaba și datoria. Dacă nu vor face acest lucru, tot dânșii vor răspunde în fața românilor care i-au ales”, a spus premierul. De asemenea, el i-a cerut noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, suspendarea din funcție a șefului Inspecției Muncii. „Am descoperit că este o problemă uriașă și cu munca la negru. Câteodată erau condiții de Evul Mediu în aceste centre, în ceea ce privește condițiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecția Muncii nu și-a făcut datoria. Doamnă ministru, vă cer să luați aceeași măsură în cazul șefului acestei instituții”, a spus premierul. Marcel Ciolacu a adăugat că, potrivit informațiilor furnizate de secretarul de stat Bogdan Despescu, au fost dispuse controale în inspectoratele județene de poliție din Arad, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și la nivelul Poliției Capitalei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Da sigur …….lupul la oi ….. EI SE CONTROLEAZĂ PE EI …… vai și amar de viața acestor bătrăni ajung acolo ,toți angajații acestor centre FURĂ tot ce le pică ,umilesc seniorii , înjură fac toate relele posibile sunt niște BESTII fară suflet …..directorii sunt frați de sănge cu GODEI ……..30 de ani de mafie ,hoție ,minciună ,impostură,mizerie umană . LECȚII DE CORUPȚIA=ROMANIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.