Judetul Vaslui se apropie de 100 de cazuri COVID-19 pe zi, controale si amenzi cu nemiluita!

ALARMANT… Judetul Vaslui a doborât un nou record negativ. Joi au fost confirmate cele mai multe cazuri pozitive de la declansarea pandemiei si pânã în prezent. Pe lângã numãrul foarte mare de vasluieni infectati pentru prima datã, tot joi am avut si cei mai multi vasluieni reconfirmati cu acest virus, judetul nostru fiind primul pe tarã. Politistii si jandarmii vasluieni au efectuat mai multe controale, pe raza întregului judet în domeniul ordinii si sigurantei publice, în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID-19. 

În urma testelor efectuate la nivel national, fatã de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În judetul Vaslui, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate pozitiv 96 de persoane, cel mai mare numãr de cazuri de la declararea pandemiei si pânã în prezent. Odatã cu cresterea numãrului de cazuri, creste si numãrul pacientilor aflati în stare gravã, internati în sectia Anestezie Terapie Intensivã. Pe lângã cele 96 de persoane confirmate cu coronavirus, alti 62 de vasluieni au fost reconfirmati pozitiv în ultimele 24 de ore, cel mai mare numãr la nivel national. Din martie si pânã azi, 4368 de persoane din judetul Vaslui au fost infectate cu SARS-CoV-2. Din cele 4368 de cazuri confirmate pozitiv, 3533 s-au vindecat, 297 persoane sunt internate în spital: 286 pe sectii (12 asimptomatici, 61 cu forme usoare, 156 cu forme medii si 57 cu forme severe), iar 11 sunt internati în Anestezie Terapie Intensivã. În ultimele opt luni, 121 de vasluieni au decedat dupã ce au fost infectati cu COVID-19. Alte 417 persoane pozitive se aflã în izolare la domiciliu.

Situatia în scolile oraselor cu incidenta mai mare de 3 la mie

Potrivit Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui,17 cadre didactice din Bârlad si Husi au fost confirmate cu COVID-19, “Informãm cetãtenii judetului Vaslui cã în municipiile în care rata incidentei cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori, conform datelor primite de la Inspectoratul Scolar Județean Vaslui, situația este astfel: în municipiul Bârlad, dintr-un total de 11.579 de elevi, un numãr de 19 elevi sunt confirmati pozitiv, procentul celor infectati fiind de 0,16 %; dintr-un total de 975 de cadre didactice, un numãr de 8 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 0,82 %. În municipiul Husi, dintr-un total de 5.244 de elevi, un numãr de 9 elevi sunt confirmati pozitiv, procentul celor infectati fiind de 0,17 %; dintr-un total de 510 cadre didactice, un numãr de 9 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 1,76 %.”

Zeci de controale si amenzi

În cursul zilei de miercuri, politistii si jandarmii vasluieni au efectuat mai multe controale, pe raza întregului judet. “Politistii continuã sã actioneze integrat, împreunã cu celelalte structuri cu atributii în domeniul ordinii si sigurantei publice, în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID-19. În cursul zilei de miercuri, 21 octombrie 2020, 165 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si 50 de politisti locali au desfãsurat 4 actiuni punctuale si misiuni specifice. S-a verificat modul de respectare a mãsurilor si interdictiilor impuse în cazul a peste 660 de persoane. 97 de persoane au fost depistate nerespectând mãsurile individuale de protectie, fiind aplicate sanctiuni în valoare de 6.600 lei. De asemenea, peste 85 de societãti comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Stãrii de alertã. Polițistii vasluieni actioneazã, în principal, pentru informarea cetãtenilor cu privire la noile reguli. Actiunea fortelor de ordine vizeazã respectarea mãsurilor stabilite de autoritãti pentru limitarea rãspândirii COVID-19 în locurile publice, terase si spatii închise, aglomerãri de persoane. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, pentru prevenirea si combaterea rãspândirii infectiilor cu noul coronavirus si pentru impunerea normelor legale pe timpul Stãrii de Alertã, în ultimele 24 de ore, a executat 22 de misiuni, a folosit 49 de efective si au fost aplicate 52 de sanctiuni contraventionale în valoare de 4.000 lei conform Legii 55/ 2020, în special pentru nepurtarea mãstii de protectie. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui are în vedere prevenirea fenomenului contraventional si infractional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale si aplicarea mãsurilor legale la constatarea acestora, precum si supravegherea respectãrii, de cãtre participantii la diferite evenimente, a mãsurilor de prevenire a rãspândirii virusului SARS-CoV-2”, au precizat reprezentantii Institutiei Prefectului Vaslui. 

Situatia la nivel national  

În intervalul 21.10.2020 (10:00) – 22.10.2020 (10:00), la nivel national, au fost raportate 98 de decese (55 bãrbati si 43 femei), ale unor pacienți infectati cu noul coronavirus, internati în spitalele din Alba, Arad, Bacãu, Bihor, Botosani, Brãila, Brasov, Buzãu, Cãlãrasi, Caras-Severin, Constanta, Dâmbovita, Dolj, Galati, Harghita, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vaslui, Ilfov si Municipiul Bucuresti. Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstã 30-39 de ani, 5 decese la categoria 40-49 de ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstã 50-59 de ani, 32 decese la categoria de vârstã 60-69 ani, 29 decese la categoria de vârstã 70-79 ani si 25 decese la categoria de peste 80 de ani. 95 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditãti, un pacient decedat nu a prezentat comorbiditãti, iar pentru doi pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditãți pânã în prezent. În unitãtile sanitare de profil, numãrul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.354. Dintre acestea, 778 sunt internate la ATI. Pânã la aceastã datã, la nivel national, au fost prelucrate 2.961.562 de  teste. Dintre acestea, 34.466 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.260 în baza definitiei de caz si a protocolului medical si 13.206 la cerere. Pe teritoriul României, 23.455 de persoane confirmate cu infectie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.755 de persoane se aflã în izolare institutionalizatã. De asemenea, 51.169 de persoane se aflã în carantinã la domiciliu, iar în carantinã institutionalizatã se aflã 52 de persoane.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ