18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Judetul Vaslui va avea 11 grãdinite si crese noi

- Advertisement -

Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului a lansat licitatie deschisã pe loturi pentru proiectarea si executia prin PNDI a 84 de crese/grãdinite în judetele Bacãu, Vaslui, Neamt, Iasi, Arges si Olt. Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scãzut. Valoarea estimatã maximã pentru proiectarea si executia lucrãrilor pentru judetele Bacãu si Vaslui, la pachet, este de 23.633.447 lei, fãrã TVA, în total peste 300 miliarde lei vechi. Valoarea estimatã include costurile de proiectare si executie, precum si pe cele de finantare. Obiectivele de investitii au fost stabilite în functie de propunerile înaintate de autoritãtile publice locale si în urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, în baza criteriilor de prioritizare prevãzute de legislatia în vigoare. Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investitii sunt de trei categorii, respectiv pentru crese/grãdinite cu una, douã sau trei grupe de copii si sunt puse la dispozitie de MDRT.

Autoritãtile publice locale beneficiare ale investitiilor sunt cele care identificã terenul pe care vor fi amplasate constructiile. De asemenea, tot primãriile vor realiza, la finalizarea investitiei, dotãrile tehnico-edilitare. Municipiul Vaslui va avea o cresã/grãdinitã cu douã grupe, în timp ce Bârladul va avea trei noi localuri de cresã/grãdinitã, una cu douã grupe si douã cu trei grupe. Si la Husi se va construi o cresã nouã, în timp ce comunele Puiesti, Solesti, Munteni de Sus, Vinderei si Zorleni vor primi localuri noi de grãdinite.

JUDETUL VASLUI

NR. CRT. CONSILIUL LOCAL Nr. crese/grãdinite cu o grupã Nr. crese/gradinite cu doua grupe Nr. crese/grãdinite cu trei grupe
1 Vaslui 0 1 0
2 Birlad 0 1 2
3 Husi 1 0 0
4 Puiesti 0 1 0
5 Solesti 0 1 0
6 Vinderei 2 0 0
7 Muntenii de Sus 1 0 0
8 Zorleni 0 1 0
TOTAL JUDET 4 5 2
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.