spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Justiţia americană ar putea interzice comercializarea produselor mobile ale Samsung în SUA

- Advertisement -

O instanţă americană ar putea interzice comercializarea produselor mobile ale Samsung pe teritorul Statelor Unite, după ce compania sud-coreeană a pierdut un proces cu Apple în care era acuzată de încălcarea patentelor şi a fost condamnată la plata a peste un miliard de dolari.

Apple a câştigat mai puţin de jumătate din suma solicitatată drept despăgubire, dar judecătorul districtual Lucy Koh ar putea tripla ulterior suma impusă Samsung, potrivit legislaţiei federale, relatează Bloomberg.

Samsung a evitat totuşi plata de daune pentru încălcarea legislaţiei antitrust.

Koh, care a prezidat procesul timp de patru săptămâni, a programat luna viitoare o audiere pentru a analiza cererea Apple de interzicere permanentă a vânzărilor în SUA a unor produse precum tableta Galaxy 10.1, şi extinderea interdicţiei pentru alte produse.

Juraţii curţii federale din San Jose, California, au decis după numai trei zile de deliberări că Samsung a încălcat trei patente referitoare la tableta Galaxy şi alte două legate de aparatele sale smartphone.

„Este o victorie uriaşă pentru Apple. Verdictul este suficient pentru a fi cel mai mare din istoria proceselor legate de patente din istorie”, a declarat Mark Lemley, profesor la facultatea de drept a universităţii Stanford.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.