Kamala Harris, oficial candidata democraților pentru postul de vicepreședinte. Este femeia care are șansa de a scrie istorie

Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, a fost nominalizată oficial de către Partidul Democrat candidat la vicepreşedinţie, devenind astfel prima femeie de culoare propusă pentru această funcţie. Ea va face echipă cu fostul vicepreședinte Joe Biden, dacă acesta va reuși să câștige cursa pentru Casa Albă în alegerile de la 3 noiembrie din Statele Unite.

Desemnarea oficială a Kamalei Harris pentru postul de vicepreședinte a fost făcută în a treia noapte a Convenţiei Partidului Democrat și a fost anunțată de Bennie Thompson, preşedintele Convenţiei.

Kamala Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului pentru funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, într-un discurs în care și-a menționat de mai multe ori mama, o femeie de excepție originară din India, care a venit în Statele Unite și a făcut carieră științifică. Harris a insistat că americanii trebuie să-și aleagă un președinte care să facă diferența și a subliniat că „nu există vaccin pentru rasism”.

Cu un tată de origine jamaicană, Kamala Harris a promis că va fi reprezentanta americanilor uitați și care nu au avut niciun cuvânt de spus și care se luptă cu pandemia și criza economică. Fiecare ființă umană este de neprețuit, meritând compasiune, demnitate și respect, a spus ea. Nu a uitat să-l menționeze pe George Floyd, devenit un simbol în America ultimelor luni, și le-a cerut concetățenilor să i se alăture în lupta împotriva rasismului și xenofobiei.

Cum era de așteptat, principala țintă a atacurilor senatoarei de California a fost Donald Trump.

„Eșecul lui Donald Trump ca lider a costat vieți și traiuri. Trebuie să alegem un președinte care va aduce ceva diferit, ceva mai bun, care va face lucrurile importante. Un președinte care ne va uni pe toți, negri, albi, latino, asiatici și indigeni, ca să ajungem la viitorul pe care ni-l dorim cu toții. Trebuie să-l alegem pe Joe Biden. Acum avem un președinte care transformă tragediile noastre în arme politice. Joe va fi un președinte care ne transformă provocările în scopuri”, a spus Kamala Harris…..https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/kamala-harris-oficial-candidata-democratilor-pentru-postul-de-vicepresedinte-este-femeia-care-are-sansa-de-a-scrie-istorie-1355723
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ