Kaufland Bârlad devine realitate! În maxim jumãtate de an, bârlãdenii vor face cumpãrãturi! (FOTO, VIDEO)

PROMISIUNE ÎNDEPLINITÃ… Primarul Dumitru Boros a semnat, pe 1 octombrie, autorizatia de demolare, pentru obiectivul privat “Construire spatiu comercial Kaufland”. Imediat aceasta a si fost pusã în practicã. Începând de pe 2 octombrie, terenul este eliberat de vechile constructii pentru a se face loc viitorului centru comercial, care va genera zeci de locuri de muncã. Trebuie spus cã, spre finalul anului trecut, edilul sef a fãcut public faptul cã, pe lângã hypermarket-urile Kaufland, Dedeman si Carrefour, se vor realiza galerii comerciale si parcãri. Se estimeazã crearea a 600 – 800 locuri de muncã. PSD Bârlad deja plânge cu vorbe pe pagina sa de socializare!

Consilierii locali bârlãdeni au aprobat în luna mai, în sedintã extraordinarã, Planul Urbanistic Zonal pentru proiectul „Galerie comercialã, Hipermarket Kaufland si constructii anexe. Galeria comercialã va fi pe strada Republicii, numãrul 320, pe teren proprietate privatã a SC Rulmenti SA Bârlad, mai precis în locul fostei sectii de Masini Unelte si Scule (MUS). Conform informatiilor furnizate, Galeria Comercialã va cuprinde hipermarketuri ale marilor firme Kaufland, Carrefour si Dedeman si se preconizeazã cã investitia va fi gata pânã în luna mai 2021.

2.Proiect-de-hotarare-privind-aprobarea-Planului-Urbanistic-Zonal-Galerie-comerciala-Hipermarket-Kaufland

„Acum am certitudinea cã vor deveni realitate asteptãrile bârlãdenilor în ceea ce priveste realizarea unui complex Dedeman, Carrefour si Kaufland la Bârlad. Din discutiile pe care le-am avut, aceastã investitie trebuia sã fie gata la sfârsitul acestui an dar, din cauza pandemiei, s-a decalat putin. S-a încercat probabil o altã abordare la Bârlad. Oamenii asteaptã aceastã investitie de ani buni, si nu numai cei din Bârlad, ci si cei care trãiesc în Podu Turcului, Târgu Bujor si pânã la Murgeni, spre Fãlciu. Este o investitie pe care au realizat-o majoritatea oraselor, numai la Bârlad nu avem si cred cã este bine pentru oras sã avem asa ceva”, a declarat într-o conferintã de presã de la începutul anului acesta, primarul Dumitru Boros.

„S-a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru investitia <<Galerie comercialã hypermarchet Kaufland si constructii anexe, (container bufet imbiss, boxã de reciclare, post trafo, bazin rezervã incendiu); amenajãri exterioare incintã (platformã parcare, spatii verzi, drumuri, trotuare); accese rutiere si pietonale, racorduri la drumuri publice; împrejmuirea terenului, organizare de santier; bransare la utilitãti si retele instalatii; bariere acces auto>>. Urmeazã ca în cel mai scurt timp  sã se întocmeascã  documentatia tehnicã de executie care va sta la baza emiterii autorizatiei de construire.” , a precizat arhitect Gabriel Costache, proiectant general al PUZ-ului , de la SC Evomaya Design SRL, Bârlad .

Bârlãdenii se bucurã, PSD-ului îi plouã!

Spre marea fericire a bârlãdenilor, Kaufland este primul mare centru comercial de anvergurã care apare în Bârlad, dupã revolutie. Gurile rele spun cã, între anii 2004 si 2016 cât a fost Titi Constantinescu (PSD) primar, acesta ar fi blocat voit intrarea acestor colosi comerciali (Kaufland, Carrefour si Dedeman), pentru a mentine orasul sub „papucul” firmelor de casã ale PSD, care au „cotizat” si la Biserica ridicatã de Constantinescu, drept multumire cã nu au concurenta pe cap în Bârlad! Ca o remarcã, dupã ce a început demolarea halelor, în locul cãrora se va ridica Kaufland Bârlad, PSD-istii de serviciu de pe Facebook au si început sã tipe ca din gurã de sarpe!

“Sã fii atât de exaltat cã parte din fabrica de rulmenti este pusã la pãmânt cu semnãtura lui Boroș ca sã facã loc unui supermarket în care vom gãsi toate junk-foodurile Europei, înseamnã ori cã ești foarte bine plãtit de cãtre investitor, ori cã ești de-a dreptul tâmpit și nu pricepi cã globalizarea comercialã nu are nimic bun în fond . Crima de a pune la pãmânt emblema Bârladului industrial din perioada comunistã este azi MÂNDRIA liberalã.”, troneazã o postare pe pagina PSD Bârlad, evident fãrã nume…

Trebuie oare sã le aducem aminte cã zece consilieri PSD din CLM-ul ce tocmai si-a încheiat mandatul, au votat pe 7 mai, în prima si unica sedintã CLM online, proiectul de hotãrâre? Nu vã amintiti? Poftiti de vã cititi proiectul de hotãrâre si apoi consultati-vã constiinta, actuali si fosti consilieri locali ai PSD!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ